Какво мислите за пиенето на първа среща

• 9 973
  • 271
  •   1
Отговори
# 15
Отдавна не ходя по срещи, но бих се съобразила с това което той пие.
От мартини или вино ми става едно лежерно и се поотпускам, започвам да говоря повече и няма да е ми е много приятно трезвеника да ми гледа сеира.А и той с това кафенце няма да е изобщо на моята вълна.

# 16
Отдавна не ходя по срещи, но бих се съобразила с това което той пие.
От мартини или вино ми става едно лежерно и се поотпускам, започвам да говоря повече и няма да е ми е много приятно трезвеника да ми гледа сеира.А и той с това кафенце няма да е изобщо на моята вълна.
Точно.
Става въпрос за първа среща все пак. Нито се познавам с отсрещния, нищо. Той да поръча кафе, а аз алкохол, първо ще се почувствам тъпо. Защото явно намерението му ще е за някаква кратка, без продължение среща. А аз- вино, налЕ Stuck Out Tongue Winking Eye... Не мога се отпускам  на първа среща, че да си позволя вино, примерно. Не пия много и от малкото ме хваща лиготийката. Ако не познавам човека, няма как да стане. Да си се отпусна така, както с някой с когото си се знаем.

# 17
Ако някой ще се собразява, очаквам това да е той, не аз.
Но като цяло ще ми направи лошо впечатление, ако в този час се лигави над кафе/чай/сокче.
Едно питие, максимум 2, намирам за най-подходящо за среща след 19 ч.

# 18
Зависи поканата за какво е. Аз съм пила в мола кафе и по-късно, но поканата е била за кафе.
Пила съм и вино , но поканата е била за по чаша вино.
Според мен, заради етикета, трябва да сме равнопоставени.
Обаче : Ако уговорката е дай да се видим в 19 в пицария , за да хапнем, е нЕЕма да пия кафе в никакъв случай. Ще си хапна и пийна както ми е кеф. А ако някой ми пристига на вечерна среща с кола, щот, нали, няма пари за такси, или за да отбие номера, а кани в ресторант, е- тогава вече въпросът е друг. ИИ пак ще си пийна , ще си платя сметката и те така те.

# 19
  • Варна
Като ти се пие бира, пиеш бира. Ако му направи лошо впечатление, значи не е човека за теб. Представяш ли си да тръгне да ти прави забележки, какво кога пиеш.

Съгласна съм с това. Все пак не е като да пиеш бира в 10 сутринта. 19 часа е съвсем нормален час за бира и ако някой ще ми прави фасони за това... на мен пък той ще ми направи лошо впечатление. И няма да просъществуваме така или иначе.
Ох, пък ако някой за една бира вечерта вземе да ме пита често ли пия - директно, ама директно ще го отсвиря. Звучи ми просто безумно. Такъв въпрос може да започне да задава само човек, който по някаква причина има проблем с алкохола - дали бивш алкохолик, дали заклет трезвеник - и двете не ми звучат добре.

# 20
Зависи от поканата. Ако е за кафе, според мен е просташко да пиеш бира.

# 21
    Незнам,все пак е бира,не водка,джин и т.н.Аз лично не пия алкохол попринцип,но не би ми направило лошо впечатление.Познавам много приятелки след работа на биричка с картофки.Погледнах и др.коментари...да,ако е служебна среща разбирасе кафе със сокче,но на среща,какво лошо има.И да,ако ти гледа от първа среща какво пиеш и по кое време,не е за теб.Все пак вярвам,че не си заклета алкохоличка:stuck_out_tongue_winking_eye:

# 22
    • София
    Зависи от поканата. Ако е за кафе, според мен е просташко да пиеш бира.

Ми, то е просташко и да те поканят на кафе в 19 часа, когато е време за аперитив и вечеря. Mr. Green

# 23
    Пия, каквото ми се пие. 19 часа си е много подходящо време за една бира. Дали на господина това ще му хареса слабо ме интересува.

# 24
    Като почти въздържател (близвам глътка алкохол веднъж на полугодие) не схващам проблема с бирата в 19ч.
    А за кафето направо ще си го питам нощна смяна ли е после.
    Видът на питието не прави лошо впечатление. Но ако е алкохол - количеството прави.

# 25
    Тия дето не пият са ми най-съмнителни Grinning

П.П. Майтапя се! Не искам да отключа Пандора!

# 26
    На първа среща други неща са ме вълнували, а съдържанието на чашата, (щом е само една) е без значение.

# 27
    А аз, за да демонстрирам липсата си на чувство за хумор в случаят, ще питам кое прави хората, които не пият "съмнителни"? Често използван израз, който се чудя дали има някакъв смисъл или просто се казва ей така, защото си го чул някъде другаде.
    За мен, това е все едно да кажа, че който не пуши ми е съмнителен... ?! И двете са еднакво вредни за здравето в съответните количества.

Има много причини човек да не пие - здравословни, има професии несъвместими с пиене по което и да е време, не обича съзнанието му да бъде замъглено, не носи на пиене и му става повече лошо, отколкото приятно, също много от алкохолните напитки миришат ужасно и след време дори самото тяло на пиещият започва да мирише на бъчва... това разбира се, след редовни злоупотреби, а не от една-две напитки.

# 28
    Ако съм мъж и на първа среща жената си поръча бира, то втора няма да има. Аз като цяло имам проблем с жените пиещи бира, вкъщи Ок, допустимо е, но не и в заведение, освен капанче на плажа!

# 29
    • София
    Мисля че ако аз си поръчам джин, а той сок ... не сме един за друг Grinning Иначе, кой каквото иска да пие, но в разумни количества, ако става въпрос за алкохол.

Общи условия

Активация на акаунт