Какво мислите за пиенето на първа среща

• 9 971
  • 271
  •   1
Отговори
# 255
За пореден път: като чета, за какви"дами" става въпрос, радвам се, че не съм мъж!

Такъв пространствен анализ на човешкия характер и взаимоотношения, базиран само на чаша бира, не знам дали може на друго място да се прочете!
Grinning

# 256
  • София
Бас ловя, че на Братан дамите плащат цялата сметка, нищо че той срамежливо предлага на масата, пред келнера, своята купчинка стотинки. Mr. Green
Не си добре 😁

Няма нищо лошо да почерпиш, просто не мисля, че първа среща е повод за черпене. Принципно, логично и удачно е всеки да си поеме сметката, тъй като е опознавателна и все пак трябва да се демонстрира някакви стандарти. За хора, които ги имат, разбира се 😁

Е, да, де!
Опознавателна е и ако си разочарован, черпиш че втора няма да има.
Ако си възхитен, черпиш за късмета си, че и стандарт показваш- не си дребнав, не си броиш стотинките, а си поканил дамата точно в това заведение, показвайки че ти е по джоба.

# 257
То за това на първа среща не се ходи в ресторант, ами в кафе или в бар. Да пие на воля колкото иска коктейли, уискита... пияна жена весел креват Grinning Grinning Grinning

# 258
  • София
Ако си циция, и на будката за сок ще си делиш сметката. Mr. Green

# 259
п.п.Между другото,нашите ме учеха,винаги да консумирам толкова,колкото мога и сама да си платя

Ето това е самородно злато!

# 260
Цитат на: Какво?
Казано е..Тате носи,мама меси..
Очевидно ни делят няколко десетилетия във възприятията. Нямаше изобщо да репликирам, ако знаех, че се възприемаш като идеален стереотип на жената-домакиня. Ако така си възпитана, напълно схващам логиката.

# 261
Кой какво пие няма значение, младежът се оказа силно влюбен в бившата, та така😂

# 262
Виждам, че темата малко се е изродила, ама и аз да се обадя Stuck Out Tongue

Много рядко съм позволявала на мъж да плаща сметките, за да няма после ”Ти си ми изяла....” От баща ми така си знам. Освен това като тийнеджъри някак си не вървеше да изпия на гаджето джобните от 2 лв. После като студенти не бяхме с повече възможности... После вече като имаш стабилна работа е друго, ама да кажем че сме се редували горе-долу.
Въпрос на ситуация, според мен. Може и да е романтично мъжът да плаща, може аз пък да съм сбъркана.
Обаче ми е чудно едно нещо: Тези, които смятат, че мъжът трябва винаги да черпи, имат ли синове и дават ли им повече джобни, за да плащат сметките на гаджето?

# 263
Ох, е това е приказка с неочакван край . Tired Face

Пил непил, накрая излезе инфантил.

Пий си биричката сега и хич да не ти ...

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 21:36 от tays

# 264

Аз ти казах, четия дето не пият са съмнителни! Grinning Майтап де Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 265
Виждам, че темата малко се е изродила, ама и аз да се обадя Stuck Out Tongue

Много рядко съм позволявала на мъж да плаща сметките, за да няма после ”Ти си ми изяла....” От баща ми така си знам. Освен това като тийнеджъри някак си не вървеше да изпия на гаджето джобните от 2 лв. После като студенти не бяхме с повече възможности... После вече като имаш стабилна работа е друго, ама да кажем че сме се редували горе-долу.
Въпрос на ситуация, според мен. Може и да е романтично мъжът да плаща, може аз пък да съм сбъркана.
Обаче ми е чудно едно нещо: Тези, които смятат, че мъжът трябва винаги да черпи, имат ли синове и дават ли им повече джобни, за да плащат сметките на гаджето?

Говорим за първа среща. И за възрастни хора.
Също е силно препоръчително изобщо да избягваме мъже от типа "ти си ми изяла".

# 266
  • София
То за това на първа среща не се ходи в ресторант, ами в кафе или в бар. Да пие на воля колкото иска коктейли, уискита... пияна жена весел креват Grinning Grinning Grinning
Повечето сладури, с които съм излизала на първа среща и които са таяли подобни мисли, съм ги събирала изпод масата и съм им викала таксита. Не се фаля, констатирам факти. Житейски. Не всяка жена се напива на мотика след две големи водки.

По темата: пия когато и каквото реша, без значение какво пие човекът с мен. Ако ми се пие кафе в 22 ч., значи си взимам кафе и не се строполявам от ужас ако младежът си поръча алкохол. Ако ми се пие водка или бира или квототам, поръчвам. Отсрещната страна ако иска, може цяла нощ да ближе сок от целина, все ми е тая.

# 267
Говорим за първа среща. И за възрастни хора.

Да, за възрастни е по-лесно. Съгласна съм. Ама тия възрастни са били деца преди това и е важно как са били възпитавани? Момчето трябва да плаща сметката, само ако отговаря на критерий по доход, възраст и самостоятелност или по принцип? Как следва да се възпита кавалерството у един младеж? Да бъде кавалер винаги или да бъде кавалер само когато има финансова възможност? А ако няма възможност - да си стои сам ли?  Или да бъде гъвкав безпринципен лицемер, който действа според ситуацията? Въпрос на достойнство или въпрос на оцеляване? Размишлявам си просто и се чудя вие какво мислите?

Също е силно препоръчително изобщо да избягваме мъже от типа "ти си ми изяла".

Не винаги може да го разбереш на първа среща...

# 268
Е, ако не на първа, на 2-3 ще си проличи, че е леке. Мъж, който ще се мръщи на сметката, ще се звери в моя портфейл и ще смята - пресмята какво съм МУ изяла, няма място в живота ми. Лесно е, спестяваш си години тормоз. И уточнение :омъжих се за беден студент, имам тамън двама сина.

# 269
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
При всички случаи, на пъва среща, втора среща...на която и да е среща, най- важното е да си искрен, да си себе си и да не се преструваш.
Ако обича да пие бира, не виждам нищо лошо.

Общи условия

Активация на акаунт