Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 49

• 44 465
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ти не беше ли със скалпелна конизация?

# 511
5iaM ще се следиш от тук нататък на 3 м. Не си на изходна позиция, но ще трябва да си имаш едно на ум. И без това сега ре-конизация не е уместна. Зависи ( извинявам се, но не си спомням ) и на каква възраст си и дали планираш деца. Ако това влиза в плановете ти - по-добре следене, ако ли пък не, може би ре-конизация е по-добре, аз от своя гл.т. бих постъпила така, защото съм на 45 г.

# 512
Със скалпелна конизация съм. Защо питаш Змия?
А относно другите въпроси: на 37 съм, имам 9г. дете и не планирам второ.
Ако в крайна сметка има остатъци от атипични клетки и то ЦИН 3, какво да им следя (да чакам да станат ca in situ?), моята логика смята- "да се махат"...

# 513
  • София
Питам, защото пишеш за финално обгаряне. Не знаех, че при скалпелна конизация има и обгаряне.

# 514
Така ми обясни Димитров. Краищата, където е рязано се обгаряли.

# 515
Питам, защото пишеш за финално обгаряне. Не знаех, че при скалпелна конизация има и обгаряне.
Има да, аз съм с такава. Прави се с цел ограничаване на инфекции, по-бързо затваряне на раната, намаляване на кръвотечението, както и за унищожаване на евентуално останали лоши клетки.

# 516
Здравейте,

Моля за вашето мнение. Миналата седмица 14 ден от цикъла започнах да прицапвам. Отидох на лекар и ми пуснаха цитонамазка и микробилогия.
Ето и резултатите:

Забележка: *** ЦЕРВИКАЛЕН СЕКРЕТ
НЕ СЕ ИЗОЛИРАТ АЕРОБНИ ПАТОГЕННИ МИКРООРГАНИЗМИ
НЕ СЕ ИЗОЛИРА CANDIDA SPP.

Забележка: ЦИТОНАМАЗКА:
ПОВЪРХНОСТНИ И МЕЖДИННИ ПЛОСКИ ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ В НОРМА.
ЖЛЕЗИСТ ЕНДОЦЕРВИКАЛЕН ЕПИТЕЛ-Б.О.
МНОГО ЛЕВКОЦИТИ И ЕРИТРОЦИТИ.

РАР-ІІ

Моля за мнение тези еритроцити дали може да се дължат, защото тогава прицапвах /предполагам на хормонална основа след силен стрес/.

# 517
Да, еритроцитите са от кървенето. Но може да се обърне внимание на левкоцитите.
Иначе цитонамазката е добре.

# 518
  • Burgas, Bulgaria
Може ли мнение  ,предполагам след като трета година все един и същ резултат ми излиза е някое леко  хронично възпалени.
http://prikachi.com/images.php?images/834/9600834Z.jpg

# 519
Зависи, какво мнение искаш Wink

Ок е резултата. Но има вратичка за проверка. Може да направиш следващата цитонамазка в друга лаборатория, може да направиш колпоскоп, микробиология Simple Smile

# 520
  • Burgas, Bulgaria
Първият път когато показа 2б ,направих колпоскоп ,всичко беше наред. МБ показа кандида , ако трябва да съм честна, мъкна я от години .
И да ,мина ми през ума ,че трябваше в друга лаборатория да я занеса ,но свърши вече, благодаря ти за мнението  Simple Smile .

# 521
Днес бях на колпоскоп след 2 месеца от конизацията и докторът ми се накара защо съм отишла толкова рано. Викам му - ми щото вие казахте така. Явно не беше в добро настроение. Всичко изглеждаше добре. Но ми каза да дойда не след 1, а след 2 месеца за цитонамазка. Това нормално ли е? Не трябва ли да я направя след 3 месеца имайки предвид резултата от хистологията - чисти линии, ка ин ситу? Моля за съвет. Задължително ли е оператора да ти направи цитонамазка или може и друг доктор?

# 522
Добре е да са минали поне 3 месеца, но не по-малко общо казано. Има лекари, които вземат и на по-често, а други държат на по-големите интервали.
Всеки може да ти вземе цитонамазка, но има лекари, които работят с определена лаборатория и/или специалист и да не приемат чужда 'работа' така да се каже. Общо взето варианти много. Аз си действам, както на мен ми е удобно и разчитам на лекар, който е ОК с това.

# 523
Благодаря Marsia_K  bouquet

Тикве, да вземем да мислим как да ги избиеш тези гъби не искаш ли? Проверка дали ги имаш и в червата правила ли си?

# 524
Момичета, къде мога да отида на преглед от днес за утре или евентуално понеделник? Леко ми е спешно и притеснено. Получих контактно кървене и си мисля, че е от раничката.
Проверих при Дянкова и Щерев, но нямат скорошни часове.

Общи условия

Активация на акаунт