GoT 34 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Нищо не е вечно

• 18 293
  • 767
  •   1
Отговори
# 480
  • Чужбина
Юрон Грейджой трябваше да се играе от Мадс Микелсен. Сънародникът му не ми пасва толкова за Юрон.

Или по-скоро ми простее много до Лена.

# 481
  • Варна
И според мен Тирион по-скоро е предател. В никакъв случай не е глупак. А ако ДиД го мислят за такъв, то те са глупците. Между другото много добър и провокативен въпрос на Денерис.

Правилно. Обаче, дори и най-умните хора могат да бъдат заблудени от човек като Церсей. Тирион я познава толкова добре, че май именно познаването и на кътните и зъбки го въведе в заблуди ако е имало заблуда де, допускам и аз негова си игричка някаква да си играе и нарочно да не е казал на Денерис за намеренията на Церсей. Каквато и да е, лоша, жестока, неразумна на моменти, отмъстителна той много добре знае и видя на какво е способна за да опази децата си и колко безгранично ги обича, без значение изродчета, мили принцески или неуверени мадоци. И трите и бяха отнети, заради единственото което носи (ако има въобще бебе, ще видим) е готова наистина Света с главата нагоре да обърне, да се унижи както извървя чисто гола пътя на изкуплението само и само за да стигне до Томен, без да се замисли да поиска смъртта и на двамата си братя, въобще наистина на всичко е способна. И тук Тирион не беше подведен. Просто успя да го подведе за начина, по който смята да защити нероденото си отроче. А как смята да го постигне само в нейната глава ще си остане.

# 482
  • Чужбина
Тирион и Варис плетат някакви мрежи, но не мога да разбера какви.

Добре, този епизод бе a love letter за героите, но къде e love letter-a за Варис.

# 483
А защо Бран не вижда бъдещето тогава? Т.е. вижда - някои неща ги знаеше. Защо не вижда как завършва битката с Мъртвите?

# 484
И аз гледах, много, много, много ми хареса епизода. Изтръпнах на няколко пъти. Хареса ми режисьорския подход, хареса ми че дори със смъртта над главите им някои герои успяха да се посмеят над собствената си обреченост.
Мнооого се зарадвах на това което Джайм направи за Бриен, имам чувството че за пръв път показаха истинска справедливост в сериала. Актьорската игра беше прекрасна, по детски глуповатата усмивка на Бриен...
Не ми хареса поведението на Денерис - и в разговора със Санса, и после с Джон в криптата. Имам чувството че е тотално обсебена в ЖТ, КН е пред портите с единия ѝ дракон, тя все за трона мисли.
Не мога да повярвам че дойде ден да кажа колко много ми харесва Санса. Направо ми напълни душата в последния епизод! А Софи я изигра прекрасно. Санса е прекрасен владетел!
Романсът Аря - Джендри ми беше излишен, малко като Мисандей - Сив червей. Не разбирам защо губят екранно време...
И аз си мисля, че Тирион е глупак в случая. Подобно на глупостта на Джон, който очакваше че всички в НС ще видят голямата картина с неговите очи и това му коства живота. В случая Тирион надцени интелекта на Церсей, претегли я спрямо своя собствен ум.
Не изключвам Тирион да предаде Денерис, дори го очаквам когато с Варис разберат кой е Джон. Мисля че може да предпочетат него за владетел...  Мисля, че след като Варис видя Джон да язди дракон, му е светнала някоя лампичка.
Чакам с нетърпение следващия епизод! В промото видях Джон при дървото, надявам се да да си изпълнят обещанието за епичен епизод. Режисьорът е страхотен, битката са я снимали 55 нощи, правил е проучване колко дълго екранно време може да продължи една битка без да загубят вниманието на зрителите. До тук Битката на копелетата ми държи първото място, да видим дали ще си имам нова любима екранизирана битка...

# 485
Джайм ще има специална роля според мен в повалянето на КН, щом Бран го остави. За мен ще се жертва за Бран.
И аз така мисля, според мен беше доста важна сцена. Индиректно, но много ясно си му каза, че ще е важен и ключов за битката, но няма да оцелее...

# 486
Много сте писали, не мога да намеря спойлера за епизод 3. Някой може ли да даде линк пак? Благодаря.

# 487
  • Вестерос
Бран явно вижда бъдещето, но не казва. Защо иначе ще казва, че чака стар приятел и хоп Джейми...

Знаци между Варис и Тирион аз не видях.

И според мен Джайм ще изиграе роля да опази Бран до някое време сигурно.

Споменаването на криптите е точно, защото ще е явно ключово, може да бягат от там, а не , че Нед и другите по кокали ще се надигнат.

# 488
Бран явно е видял че Джайм пътува към ЗХ, не е задължително да вижда бъдещето...

# 489
  • Чужбина
Много сте писали, не мога да намеря спойлера за епизод 3. Някой може ли да даде линк пак? Благодаря.

Ето го привюто:

Скрит текст:

Знаци между Варис и Тирион аз не видях.

Да но Варис кимаше, а Тирион гледаше към него, докато говореше с Дани.

Но моето може да си е wishful seeing, щото много искам да има нещо зад кулисите, което да ни изненада.

И аз не вярвам, КнН да вдигне скелетите в криптата.

# 490
И аз се зачудих за Бран и бъдещето и чакането на стар приятел, мислех, че не вижда в бъдещето, но purplerka вероятно има право. Иначе Бран щеше да предвиди бъдещето и да ги посъветва какъв подход да предприемат, за да унищожат КнН.
Eleonora, според мен Варис просто си кима тук. За мен неговата роля се поизчерпа в този сезон, тук са нужни екшън-хора. Иначе и аз го харесвам. Само като говореше на  Нед Старк в тъмницата преди да го обезглавят, че може да го освободи, но няма, тогава не го харесах и не разбрах идеята му.

В този епизод за мен се случи нещо ново и може би ключово за образа на Денерис - тя за първи път осъзна, че може и да не седне на ЖТ и той по право не й принадлежи. Това може е да е началото на нейната метаморфоза.

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 09:11 от Miss Fairy

# 491
Юрон Грейджой трябваше да се играе от Мадс Микелсен. Сънародникът му не ми пасва толкова за Юрон.

Или по-скоро ми простее много до Лена.

Според мен това е идеята. Да, простее, защото си е простак. Joy Такъв си е човека - прост железнороден Joy

И аз започнах да се съмнявам в Тирион. Винаги съм го смятала за най-умният герой от всички в сериала. Дано все пак се окаже, че е верен не на семейството и сестра си. Някой беше писал, че Церсей може да не е поръчала убийството на братята си... сега се замислям, че може би е възможно.

Много хубави сцени имаше в серията. Реакцията на Денерис беше напълно в неин стил. Светът рухва, човечеството е застрашено, а тя мисли само за прословутия трон.

Има логика в привързаността на Санса и Теон. Израснали са заедно, и двамата бяха жертви на Рамзи.. въпреки това, което направи Теон логично е да си се чувстват близки.

Аря ме уби. Как разпитваше Джендри колко жени е имал. Joy Любима геориня ми е тя.

Не знам какво не харесвате в играта на Кит. За мен си играе добре.

В анкетата гласувах за Сам, Мисандей и Давос. Много искам Давос да оцелее, много. Някъде бяхте писали, че бил верен на Станис. Да, така беше, но не го е уважавал. А след това, което направи с дъщеря си пък съвсем.  Докато сега уважава Джон и му служи, защото му вярва и смята,че е почтен и честен човек.

Всички разсъждаваме от гледна точка на нашето време.. а забравяме, че това е един измислен свят, в който ценностите и морала са други, хората са други. Понятието за добро и зло са различни .. всичко е различно.

Скрит текст:
Аз започнах Огън и кръв. Много ми е интересна.

Още нещо щях да казвам, но забравих. Joy така става като чета и не коментирам в момента. Joy

# 492
  • Чужбина
Eleonora, според мен Варис просто си кима тук. За мен неговата роля се поизчерпа в този сезон, тук са нужни екшън-хора. Иначе и аз го харесвам. Само като говореше на  Нед Старк в тъмницата преди дя го обезглавят, че моэе да го освободи, но няма, тогава не го харесах и не разбрах идеята му.
Попарихте ми надеждите. Обожавам Варис-Тирион тандема.

Варис каза на Нед, че не може да го освободи, защото не е герой. Варис е напудрен мъж, ухаещ на лавандула. Той всъщност му каза на Нед, че не може да го спаси, защото ще е първият, за когото ще се сетят, че има пръст в тази история, т.е. не може да си позволи да рискува. Но го посъветва, какво да направи, за да отърве кожата.

А и той съвсем експлицитно каза, че служи на кралството и прави всичко в интерес на мира.

# 493
За пръв път чувам че Варис бил идеалист. Варис е манипулатор, няма как да е идеалист. Тирион пък има някакви идеали, но и той го раздава циник-непукист през повечето време, не е класически идеалист.

И аз смятам, че неговата роля се изчерпа, но не толкова че са нужни екшън хора (Ето Бран не е екшън човек, а ролята му не е изчерпана), а защото той блесетше сред интригите, а Севера не е място където да блестиш с интриги освен ако не си Мандърли. Още повече, че всички вече служат на едни господари (уж), а Варис вирееше в хаоса. И според мен просто си кима за "да" на Денерис.

# 494
  • Чужбина
За пръв път чувам че Варис бил идеалист. Варис е манипулатор, няма как да е идеалист. Тирион пък има някакви идеали, но и той го раздава циник-непукист през повечето време, не е класически идеалист.

Има някаква идеалистична нотка във Варис. Особено, когато става въпрос за деца. Дължи се, разбира се, на личните му преживявания.

Тирион в началото бе циник, нихилист, атеист с много интелект. Но в него има някаква промяна в посока хуманност и справедливост.

Общи условия

Активация на акаунт