GoT 34 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Нищо не е вечно

• 18 284
  • 767
  •   1
Отговори
# 495
И ако не е идеалист, какво го мотивира? Нали си чел книгите, там е написано и показано, точно, че е идеалист Simple Smile
Съжалявам, но това което пишете, само показва още повече, че сериала стана просто един fan service. Нищо интересно, сълзливи сцени( ок, ок, някои даже мен ме трогнаха), и банален край.
Искам повече от Бран! И от Варис и Тирион! Но най-вече от Бран! За Аря вече не тая надежди...дори и да убие някой...толкоз. Но Бран! Защо триоките врани са съществували толкова години, като не комуникират с хората, само за да кажат, че Джон е син на Лиана ли живеят хилядолетия?! И ако загине Бран, какво толкова знание ще загине- Сам е там, книгите в Цитаделата са там, майстерите са там, бабите Нан са там. Защо предната врана живееше в земите на врага си? Защо не каза как да се спре или убие КНН? Ако изобщо знае. Защо не каза на хората в ЗХ?

# 496
  • Чужбина
Искам повече от Бран! И от Варис и Тирион! Но най-вече от Бран!
И от Мелисандра може би!

Триоката врана съществува като антипод на КнН, но само чрез паметта ли му противодейства. Големи дупки има в концепцията.

Забравиха и за легендите в свободните градове, за Р'хлор, безликите, АА и т.н.

# 497
  • Варна
Бран явно вижда бъдещето, но не казва. Защо иначе ще казва, че чака стар приятел и хоп Джейми...
Пурпулетка ме е изпреварила, но и аз така си обяснявам нещата. Видял го е, че потегля на Север и се е досетил, че към Зимен Хребет е тръгнал. Също видя и Аря на нещо като кръстопът и си призна, че самия той се е чудил кой път ще поеме, когато я е видял разколебана.

А защо Бран не вижда бъдещето тогава? Т.е. вижда - някои неща ги знаеше. Защо не вижда как завършва битката с Мъртвите?

От епизода каквото разбрах бран е Паметта, т.е. той просто вижда миналото. Потвърди го и като го попитаха дали бродниците умират от драконов огън. Отговорът му беше "Не знам. Никой досега не е пробвал." Нещо като трудно подвижна, но все пак подвижна Цитадела ми е. Grinning Всичко от миналото, което е можело да бъде някъде описано и съхранено като архив, той го вижда просто пътувайки назад във времето, но напред не може да погледне понеже там е все още неясно. Не случайно двамата със Сам всеки по негов си начин стигнаха до произхода на Джон. Бъдещето изцяло се влияе от СЕГА. Затова и толкова са лъжливи и неясни виденията на бъдещевиждащите. Предвиждат там някъв обещан принц, виждат някаква комета ама кой точно ще е принцът зависи много от сегашните събития, кога тази комета ще се появи и какво означава пак зависи от настоящето.
Някой много правилно загатна дали пък Бран не може връщайки се към събития случили се вече и по някакъв начин да повлияе, а не просто като безучестен зрител да наблюдава и дали ще има момент, в който връщайки се надаз и усвоил това пътуване назад не само духом, но и тялом да не пренапише цялата история на Вестерос. Би било доста интересно и съвсем тънко беше загатнато за това, когато извика след Нед Старк "Татко" и Нед сякаш го чу или е било наистина просто полъх на вякъра, а нищо не чул както го убеждаваше 3-оката Врана и му говореше, че дълго време не бива да се задържа иначе времето щяло да го погълне. Загатнаха го и когато Краля на Нощта му остави белега на ръката, т.е. той е успял да се прехвърли там не само като очи, но някак физически.
Та дотук така ни го представят Бран. Той е знанието, той е паметта на цялото човечество, затова и КН него търси и ще има наистина огромна роля в битката срещу бродниците.

А представяте ли си КН да вземе да победи и наистина това, което иска го постигне. Спомените и знанието за дракони, великани, варги, чеда, чародеи, жреци, адски огън бъде наистина заличен из основи и един съвсем реален свят като днешния се зароди от самата нула. Един вид от фентъзи да се превърне в риалити. Grinning

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 09:41 от Spirit Crusher

# 498
Викаш, последната сцена да е съвременен Ню Йорк Joy

# 499
  • Чужбина
А представяте ли си КН да вземе да победи и наистина това, което иска го постигне. Спомените и знанието за дракони, великани, варги, чеда, чародеи, жреци, адски огън бъде наистина заличен из основи и един съвсем реален свят като днешния се зароди от самата нула. Един вид от фентъзи да се превърне в риалити. Grinning
На мен би ми харесал много подобен финал, но не вярвам да имат смелост за него.

Направо в Лондонското сити ... или пред Бъкингамския дворец. Joy

# 500
  • Варна

Laughing LaughingLaughing Абсолютно! Всичко очаквам от тия кукумицини да извъртят на къде ли не. Grinning Grinning

# 501
  • Чужбина
Да, но Цитаделата трябва да изгори точно като Александрийската библиотека.

# 502
  • Варна
Да, но Цитаделата трябва да изгори точно като Александрийската библиотека.

А то не е трудно да си го представим. Визерион за 5 минутки видя сметката на Вала, кво е някаква си Цитаделка там за него. Grinning Grinning

# 503
И какво от това, имало е и други зими и нощи, не всички имат достъп до Цитаделата, до триоката врана пък ептен, и са си живяли съвсем ок. Нима Церсей, Дани или да кажем Джендри или диваците са имали достъп до тях и преди, но са си живяли. Единствено децата на Старк бяха малки и не бяха виждали истинска зима, всички останали са преживявали зима, нощ и преди. Изобщо концепцията съвсем изчезна. И огъня, и безликите, и желязната банка..всичко са детайли, за които някак си...няма време??? Ми то тия детайли го правеха интересното
Защо ще изчезнат хората, ако изчезна цитаделата или враната- за мен не ясно. Сам може и да се тръшне, ако изгори цитаделата, но да кажем, Хрътката- едва ли Simple Smile

# 504
  • Бургас
Аз да питам за протокола: Колко от вас видяха ДУХ от пъвия път и не се връщаха, за да погледнат в стил "Верно ли го изтървах?" ?

# 505
Първо видях Дух, после Сам и накрая Джон Joy

# 506
  • Чужбина
Аз Дух го видях веднага!

# 507
Не мисля че да даде рецепта за унищожаването на КН би било по правилата на триоката врана. Да, Бран като триока врана желае човечеството и знанието да оцелее, но според мен тази война е един вид пречиствяне за живите, отделяне от суетата и манията за власт и величие, връщане към забравени идеали, обединяване в името на най-висшата ценност - живота. В този смисъл той би трябвало да желае всеки от героите да даде своята жертва, да израсне и да изстрада победата.
Според мен предстои да видим повече от Бран, към момента смятам че сме видяли точно колкото е трябнало.
П.П. И аз Дух го видях веднага. Чакам го два сезона този Дух, абсурд да го пропусна! Надявам се и за него да са намерили подобаваща роля, много несериозна ми беше липсата му до сега!

# 508
Обаче никой не ме отрази,  когато споменах за трейлъра, статуите и така !
Иначе за Бран,  ако каже как ще победи , то тогава няма да е интересно , защото ще знаем какво става , може би нарочно и точно поради тази причина мълчат.  Ето защо той настоя да е на дървото.  Но ако умре , ще е тъпо и безмислено,  макар че точно триоките се жертват...

# 509
Ти явно си ок с край в стил LOST Simple Smile
За статуите е интересно, но нямам мнение. Може да е възможно видение  в бъдещето?

Общи условия

Активация на акаунт