Протестите срещу проект на Стратегия за детето /2019-2030 г./

• 157 567
  • 6 862
  •   1
Отговори
# 6 720
Елпис, отново си писател, а не читател. Не знам защо си толкова убедена, че аз, която не съм страна по делото, мога да обжалвам решението, но започвам силно да се съмнявам, че е възможно да се води нормален разговор с теб.

# 6 721
  • При семейството си
А нещо ще кажеш ли по повод “едновременното настъпване на фрактурата на бедрото (която е от катастрофата) и фрактурата на костите на ходилото (това са “палчетата/пръстчетата”)” или ще обсъждаш моята персона? Едно “да, явно аз не съм разбрала и цитирам стара информация” е достатъчно.

# 6 722
Не знам да се смея ли или да плача като ме питаш дали ще кажа нещо по въпрос, който емнайсе страници вече коментирам. Joy Такова е нивото в темата за съжаление.

Друга питанка, ама към сериозните потребители в темата - дали немските лекари са знаели, че детето е родено недоносено, което само по себе си носи риск за мозъчен кръвоизлив? И друго ми направи впечатление в една от статиите - майката не знае немски и е говорила на английски с лекарите. Дали езиковата бариера не им е изиграла лоша шега?

# 6 723
  • При семейството си
Пак да повторя. Има съществена разлика между ''със сигурност не е'' и ''може и да е, може и да не е - не може да разберем със сигурност''. В единия случай си оневинен със сигурност, в другия - защото не може да се докаже виновност еднозначно.

За мен е наистина странно, че родителите не знаят при какви обстоятелства детето е получило счупванията на краката. Едно е да обясниш по-новите с катастрофата, но по-старите? Никой не обяснява. А че мозъчните наранявания може да са и от преждевременното раждане, може. Но за мен е странно как може на преждевременно родено дете да не се прави образно изследване на мозъка. Това е практика в Норвегия и би разкрила мозъчни кръвоизливи веднага така, че родителите да знаят за тях.

# 6 724
  • Варна
.
  Всъщност не се заяждам, а съм изумена.
 Извратено е и да не допускаш, че има вероятност родителите да не са наранили детето си. Извратено е да мислиш, че си по загрижена за децата, от родителите. .

Амбър, наистина ли мислиш, че няма такива родители?

# 6 725
  • Русе
.
  Всъщност не се заяждам, а съм изумена.
 Извратено е и да не допускаш, че има вероятност родителите да не са наранили детето си. Извратено е да мислиш, че си по загрижена за децата, от родителите. .

Амбър, наистина ли мислиш, че няма такива родители?
 Предполагам ,че има. Но не мисля, че е нормално поведение и е по-скоро изключение.За ненормално намирам да се съмняваш във всеки по презумпция.

Fenris,  пиша в този форум от години и никога не съм написала една лъжа.Това може да се провери.Вярвам във всичко, което пиша. С подчертаното доказваш, че не можеш да излезеш от схемата си на мислене, че някой може да вижда света по различен начин.Може да си преживяла нещо, може да си била свидетел на нещо - нямам представа, но това не ти дава право да проектираш събрания си негативизъм върху всеки.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 08:00 от A m b e r

# 6 726
Амбър, виж поста ми от предната страница с цитатите в червено. Това е доказателството, че излъга за мен. И не ти е за пръв път да излизаш с лъжливи твърдения за мен в тая тема. Лошото е, че си вярваш и продължаваш да пишеш свободни съчинения, които са в противоречие с моите постове. Разликата между теб и мен е, че ти не допускаш, че един родител може да нарани детето си и че тези наранявания могат да бъдат открити от лекарите. А аз знам, че това е възможно, защото има достатъчно такива случаи в медиите и съдебни дела.
И да, със сигурност съм по-загрижена за чуждите деца от някои родители, които не са загрижени за собствените си дори и ги подлагат на малтретиране. Един нормален родител би бил по-загрижен от незагрижения. И преди да избухнеш в поредното безумно словоизлияние, виж разликата в речника между ''някои'' и ''всички''.
Не е негативизъм, а реализъм, което е различно от слепия оптимизъм, който ти демонстрираш. Препоръчвам ти да спреш да си измисляш какво съм била написала и какво съм била мислила, вярвала и имала предвид, защото постовете ми си стоят и те опровергават. Абсолютно всеки случай, в който по тялото на дете има наранявания, които съответстват на малтретиране, може да бъде случай на малтретирано дете. Научи разликата между ''може'', ''не може'' и ''е'', защото залиташ отново за 100-тен път в едната крайност, когато ти се посочва вероятност.
Това, което съм ''преживяла'', е да се информирам за случаите, които ти отказваш да видиш. Като онзи за родителите, оправдани на първото дело за причиняване на смъртта на детето си, но осъдени на второто дело за причиняване на смъртта с доста сходни травми на второто си дете. Такива родители има, колкото и да не ти харесва. И няма нужда лично да съм станала свидетел или да съм преживяла нещо, за да го знам. Нарича се информираност, което май не ти е познато като понятие.

Не очаквам да си признаеш лъжите или да ми се извиниш. Но очаквам занапред да цитираш постовете ми, когато напишеш поредното безумие за моята личност, за да се види от къде точно ти идват тия странни мисли.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 12:22 от Fenris

# 6 727
Ами те и в детските градини ги малтретират.  И за това има репортажи. Виж съдебни дела - не. Лелите що не обърнат взор и натам - в случващото се в тези детски заведения? А все в родителите?

# 6 728
  • София
Тета, ясно че всеки родител е възмутен от несправедливо подозрение, че малтретира детето си.
НО - държавата се предполага, че е един вид майка на всички деца. И след като е ясно, че малтретиране се случва - трябва да следи за това.
Чуждата вина не е оправдания за твоята. Защо лелите не са наказани отклонява темата и е като вица "Защо биете негрите". Биещите лелки са в нашите ДГ, а не в немските, така че сравнението не е издържано.
Човек трябва да е И малко аналитичен, мъжете са такива, а  жените - емоционални. Нужен е баланс.
А също така образованите хора трябва да бъдат по-рационални, а не като циганите - да крещят и вият по всеки повод.  
Макар че и за мен само при мисълта, че може да ме обвинят за неглижиране на детето ми (не съм от майките орлици и сигурно бих пропуснала нещо), ми се свива стомаха.

# 6 729
Ок.
Но законът се казва ЗСУ. А ДГ са социални заведения. И там деца ходят. Айде държавата като милее за всички деца, да следи какво става и в ДГ. Не само да ходи подир майките.
А и го казах в друга връзка - че нараняването МОЖЕ да се случи и в ДГ. Не САМО в семейството. Нали? По повод поста на Фенрис че има ли травма = то тя е причинена от семейството. Ми не е така винаги - хипотези бол..😉

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 17:40 от teta75

# 6 730
То по принцип при всяко престъпление първите заподозрени са най близките. И като изключат тях, тогава разширяват кръга от заподозрени.
При много малки деца пък е съвсем естествено, тъй като са малко хората, които изобщо имат достъп до тях.

А за нараняване, получено в детската градина трябва да сигнализират веднага родителите.

# 6 731
  • София
Като зная как синът ми 2 пъти симетрично си разби челото, докато аз съм на крачка от него...
Нали детето в конкретния случай беше пеленаче, за каква ДГ говориш?
Iris04, много си права за заподозрените. Няма как някой да бръкне в душата ти и да види психопат ли си, не си ли.

# 6 732
  • Най-красивата страна
Според мен няма никакво оправдание за такава чудовищна постъпка.
Защото да отделиш кърмаче от майка му без да имаш неоспорими доказателства,че тя е виновна е наистина чудовищно.

И точно заради това тази система е извратена.
Защото стават доста такива грешки.
И вместо да се помага на децата ,те се подлагат на стрес.
А за родителите им това е една ужасна психическа травма.

Тези хора не са първите пострадали от системата и вероятно няма да са последните.

У нас в момента стратегия няма и не се говори за това.
Ще видим какво ще измислят.

# 6 733
За пеленачето казах вчера; че освен родителите, травма може да е причинена и в родилния дом.

Сега говоря принципно и визирах поста на Фенрис, че почти винаги в семейството е насилието.

Абе чети бе Куко, вникни. За втори път се обяснявам....много сложно да се вдени.

# 6 734
  • Най-красивата страна
Да,на родителите се гледа като на потенциални насилници,които трябва да са под наблюдение .
Това не е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт