Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 55

• 40 557
  • 769
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,
Миде, много красива роза, благодарим.  Прав си, че човек като реши да живее и медицината не моЖ го умори. Дано избора, който си направил доведе до желаните резултати!
Ал, това за дроба ми прозвуча добре. А кога ще отчитат резултат от лъчето? А от него ли повръщаш?
Марита, не знам какво да кажа относно депресията, освен Дръж се! Не може без депресия май, тва е положението, нооо важното е другото да върви по план.
DZ,  честити нокти. Хващай 90-дневната. Аз откакто говорихме за нея преди време, съм свалила само 4 кила, ама не се отказах от виното ежевечерно + тва, че не спазвам стриктно режима. За да вляза в кожата си искам да махна още 6 и ще ги махна.
Четрилинка,  абсолютно си права. Мисля като теб. Почнах да свиквам и с тоя си вид, но и от здравословна гледна точка (как звучи само  ) бих се радвала да махна натрупаното през последната година, като както споменах хич не си давам зор, но действам по въпроса с разделно хранене.
Ей, Кача, честита коса! Скоро и прическа.

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 22:06 от unabella

# 196
Значи, на мен антидепресантите нещо хич не ми действат.....а, вярвайте, през годините доста са ми изписвани и  поне съм пробвала, та аз карам на вино, бира и други свалящи напрежението алкохоли, в разумни дози, но редовно и в комбинация с подходяща музика. И редовно тествам мъжа до мен, дали и колко ме обича, като от едната карйност- много кльощава и ръбеста, минавам в леко ориенталска прелест. Но, понеже той явно много си ме обича и/или просто много ми е свикнал та хич не му пречат ни килограми, ни плешивина, ни липса на някои части.....та открих, че най-важното е ние да си се обичаме, другото е следствие: Хората около нас, отразяват нашите емоции и настроения.
Аз, всъщност дойдох с въпросче- от втората химия, след оперативната, пак пада косата....нали?!?

# 197
  • Plovdiv
Люба, пада за съжаление. Още малко търпение и ще си върнеш и предишния външен вид и начина на живот.
Аз съм решила да си поръчам колаген, че нещо ме наболява коляното, ноктите ми се люпят, костната плътност също е понамаляла ( -1,3 )
Та някой знае ли дали може да го взимам и дали помага. Сега съм на хормонална Нолвадекс и Золадекс.
В тази статия за Тамоксифен от линка на Зори, май беше, пише че не се комбинира с Вит А и С. Това какво трябва да значи???? Да не пия такива витамини????

# 198
Теди, аз непрекъснато взимам колаген или на капсули или на прах. Има една фирма производител http://www.flexy.info/bg/flexy.htm на бул. Прага до 5те кьошета, като взема 3-4кутии дават голяма отстъпка. Колагенът им е на прах без вкус и аромат, с малко мляко всеки ден има добър резултат, препоръчвам. И цената е супер.
Чела съм, че за усвояването на колагена и въобще протеините е полезно да се взима и Лизин   https://zdrave365.com/l-lysine/?gclid=CjwKCAjwk7rmBRAaEiwAhDGhxJ … rjbRoCF0YQAvD_BwE
 Това е някаква аминокиселина, много добре ми действа. Като спра да го пия и ми почват проблеми, херпеси, стави, пръсти, раменете, врат и гледам да го взимам постоянно. Може би това е причината хемоглобина ми обикновено да е над 150. Ноктите и косата ми са в много добро състояние.
За антидепресанти да ви припомня да избягвате всичко с жълт кантарион на всяка цена!

# 199
Добро напомняне за жълтия кантарион, Фри.
Лейди, есциталопрам няма влияние на болка от нервен произход, предполагам ревматологът е мислел за соматична болка от депресия, което си е реално нещо. Единственият  антидепресант с действие при неврогенна болка е duloxetin.
Зори, ти фармацевт ли си ? Няма заместител на тамоксифен , този сайт е много измислен.
Марита, с трева не съм сигурна дали ще имаш ефект от есциталопрам. Канабисът може да отключи по-дълбоки депресии, страхове ( това неизлизане) , шизофренни състояния ..не знам дали не е добра идея да си кажеш , че пушиш, никой няма да те съди , сигурна съм , просто да са наясно. Може би mirtazapin ще е по-удачен в случая, за по- дълбоки депресии, и ще те посъветват да спреш тревата или да я разредиш да не е всеки ден.

# 200
  • София /Абсурдистан
И на мен ми казаха, че няма заместител нито на Тамоксифен, нито на Фемара. За съжаление, аз имам много тежка алергия и към двете неща, спряха ми ги и сега съм без таблетки. Колко да е рисково, не знам. 
Редовната употреба на тревата води до промени с паметта по-късно, забавя реакциите при шофиране и отключва в един момент точно тези състояния, които е описала Svetlili. Работила съм с такива пациенти и съм наясно. Не трябва да се дърпа дявола за опашката.

# 201
    Duloxetin
[/b] действа като антидепресант, но действително премахва болката. Пила съм го при ставни болки и гръбначни. Много помага. Доц.Стоянова психиатърът ми го изписвала. Това май че новото поколение лекарства, нещо такова е казала.

# 202
  • Варна
Спирит, аз не вярвам, че щж се е повлияла от терапиите, по-скоро проблемът си е бил от преди това. Много ниско до долната граница ТСХ си е хиперфункция, следи си сърцето. Слабостта и задъхването са от аритмия причинена от хиперфункцията на щитовидната жлеза. Аз 23 години подред бях така и взимах всеки божи ден бях с хапченце бетаблокер.

Благодаря ти много за съвета. Много неща ми поизясни споделеното от теб. Не, че лекарите не ми правят намеци да си следя машинката, но друго си е препатил да ти сподели. Странното е, (а може и хич да не е странно, а съвсем очаквано) че тези точно задъхвания и изтормозени сякаш удари на сърцето ги усещам, когато съм в абослютен покой. Като тръгна да заспивам. По принцип пулса си ми е високичък мисля. Около 90 до 100 някъде се движи. Когато съм в движение си помпи там колкото му трябва, и бързо ходя, и стълби качвам, и пълни пазарски чанти мъкна, не го усещам изтормозено, нито пък лесно се задъхвам, нощно време обаче като тръгне да се успокоява и съвсем намалеят ударите, сакаш не успява за по-малкото удари в минута да се справи със задачата си и да удовлетвори нуждите на тялото ми и го "чувам" сякаш как с едни изтормозени, тежки тласъци се опитва да наваксва, тогава и това тежко дишане получавам.

Crassula, моята косичка я засякох, че с около 1 см на месец расте. При това съвсем от нулата тръгна. Не беше просто оредяла, направо си падна и после като при бебетата от мъх тръгна, но за нула време се заформи твърд, здрав, къдрав косъм и много бързо тръгнах по фризьори да ми я дооформят. Simple Smile

# 203
И аз вземам колаген на прах, заради рязката ранна менопауза. А защо не може с жълт кантарион?

# 204
unabella, 90 дневната ми е любима...
Но трябва да видя как мога да си я наглася...Свикнах да готвя за два дена и ще ми е трудно всекидневното готвене.
А и домучадието все иска не режимни неща 😂
Ще помисля  още малко....

# 205
  • Варна
И аз вземам колаген на прах, заради рязката ранна менопауза. А защо не може с жълт кантарион?

Явно като всяка чудотворна билка или чисто природен продукт, с доказано действие си е И нож с две остриета. Такъв е и грейпфрута, с който мен ме плашиха по време на химията. Променя или отслабва действието на медикаментите заради съдържанието на не знам си какво.

Цитат
Противопоказания
Билката жълт кантарион е доказано токсична, макар и в слаба степен; по тази причина при продължителна употреба може да се появи трайно усещане на горчилка в устата и неприятни спазми в областта на черния дроб.

Продължителното използване на билкови продукти може също да причини свиване на кръвоносните съдове и повишение на артериалното налягане. Ето защо хипертониците и хората със съдови проблеми трябва да използват билката много пестеливо – за кратко и в минималните ефективни дози.

Ако вземате антибиотици, по-добре да спрете приема на билката. Билковите продукти могат да се отразят също и на състоянието на зрителния нерв. Друг ефект за състоянията с констипация и отслабване на апетита.

Ако една жена взема орални контрацептиви, при терапия с жълт кантарион трябва да вземе допълнителни мерки за предпазване, надеждността на анти-бебе хапчетата не е гарантирана.

Екстрактът от жълт кантарион (и по-точно веществото Hypericin) взаимодейства със светлината (видима и ултравиолетова) и формира свободни радикали, които взаимодействат с важни протеини в окото, повредата на които води до катаракта. Затова е особено важно да носите слънчеви очила (с ултравиолетов филтър) и да избягвате излагането на светлина когато приемате жълт кантарион.

Подобно на конвенционалните антидепресанти, жълтият кантарион може да влияе негативно върху плодовитостта и при двата пола. Също така може да намали ефикасността на оралните контрацептиви.

С антибиотици да не може да се пие, действието на противозачатъчните да повлиява, на плодовитост да влияе, очите да уврежда и т.н. значи трябва да светва червената лампичка веднага като се заговори за тази билка. И куп други противопоказания може да изрови човек за жълтия кантарион. Просто е една наистина силна билка, с която трябва да се внимава, а не да се пие безразборно като чайче от лайка примерно. Колко пък е безобидна и самата лайка ако се прекалява с нея също е отделен въпрос. Билкарството е сериозна тема, не бързайте да се успокоявате, че не си вредите само, защото е чист дар от природата. И тези неща си имат химичен състав някакъв, както и зелената мухоморка си е дар Божи, а не в лаборатории завъдена, но си съдържа разни вещества там... които в прилични дози директно на интервю при Свети Петър ви пращат... Grinning

Последна редакция: пн, 06 май 2019, 10:05 от Spirit Crusher

# 206
Спирит, смея се рано-рано с теб Simple Smile)
Ако си представим черния дроб като фабрика с различни поточни линии, където тялото се регенерира ( прави протеинови блокчета - тухлички ) и също така чисти ( от химиите ) , то жълтия кантарион сбърква голяма част от поточните линии , свързани с чистенето . Така някои лекарства остават в тялото по- дълго и с натрупването стават много отровни, а други бързо-бързо се изчистват и нищо не остава да лекува. Същото за грейпфрута и някои други лекарства ( против гъбички и против спин и хепатит С). Просто въпрос на химична формула.
Спирит , вместо да се чудиш, иди си на лекар , аз бих искала 24- Лента . Колко ти е ТСХ и Т4, Т3?

# 207
  • Варна
Svetlili, много хубаво си го онагледила действието на някои билки, плодове и хранителни добавки.

Това, което успях да изровя като допълнително назначени изследвания извън ПКК е следното. И ехографски снимки имам, но от тях пък грам нищо не разбирам, нито мога да ви "препиша". Grinning 

Креатинин ( CREAT ) - 62.33 mkmol/L (референтни 58.00 - 96.00)
Холестерол ( CHOL ) - 6.79 mmol/L (3.20 - 5.60)
TSH  - 0.45 mkIU/ml (0.27 - 4.20)
FT3 - 5.41 pmol/L (3.10 - 6.80)
FT4 - 13.77 pmol/L (12.00 - 22.00)
Anti - Tg - 23.67 IU/mL (До 115.00)
Anti - TPO - 22.58 IU/mL (До 34.00)

# 208
  • Plovdiv
Теди, аз непрекъснато взимам колаген или на капсули или на прах. Има една фирма производител http://www.flexy.info/bg/flexy.htm на бул. Прага до 5те кьошета, като взема 3-4кутии дават голяма отстъпка. Колагенът им е на прах без вкус и аромат, с малко мляко всеки ден има добър резултат, препоръчвам. И цената е супер.
Чела съм, че за усвояването на колагена и въобще протеините е полезно да се взима и Лизин   https://zdrave365.com/l-lysine/?gclid=CjwKCAjwk7rmBRAaEiwAhDGhxJ … rjbRoCF0YQAvD_BwE
 Това е някаква аминокиселина, много добре ми действа. Като спра да го пия и ми почват проблеми, херпеси, стави, пръсти, раменете, врат и гледам да го взимам постоянно. Може би това е причината хемоглобина ми обикновено да е над 150. Ноктите и косата ми са в много добро състояние.
За антидепресанти да ви припомня да избягвате всичко с жълт кантарион на всяка цена!
Фри, благодаря! Ще си взема колаген, но трябва ли да го приемам едновременно с лизин? Аз херпеси нямам и хемоглобина ми е доста добър, но в статията прочетох за антираково действие на лизина. Не съм много по добавките и не обичам да прекалявам, та ако колаген самостоятелно е достатъчно, предпочитам само него.
Каква е цената на която го взимаш ти? 65 лв за 600 гр. как е? Мислех да си го поръчам от ОН лайн магазина на Атанас Узунов.

# 209
Е, наред си си ,малко висок холестерол,но това не е кой знае какво. Искай лета24часа ЕКГ и с води дневник този ден на аритмии- с точно време. Съвсем съвпадат усещанията с някои екстрасистоли например , съвсем безобидни  в менопаузата .

Общи условия

Активация на акаунт