Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 55

• 41 051
  • 769
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, моля ако някой има телефона на д-р Караниколова от болница Надежда да ми го прати на лични. Hug

# 481
marittaa Не съм ги намерил още тия капки от канабис. Препоръчаха ми го. В Турция е станало много актуално.
Пиши ако разбереш нещо и ти

Цитат
Зле съм общо взето, но се разведрявам с перуки и вежди.

пращам ти тоя жребец да пробва да те разведри?
Ще го върнеш ли...? hahaha

Оле Мите, мерси! Ама Ич не бих го върнала тоя мамин убав. Малко яйчниците ми поотказаха, ама гледам пак функционирам някак на половин обороти🤣🤣🤣 Стана тя каквато стана🙄

Добро утро на всички и само хубави резултати и леки специални ефекти пожелавам на всички🤗 Аз поне вече от химиите не страдам. Явно Таксол се понася леко.

# 482
  • София
И аз минах първата бяла - има си своите странични ефекти (болки в гърлото,в кости и мускули,ту ме втриса,ту ми е топло),но в сравнение с червената ми е много по-добре.Важното е да няма гадене,на болка търпя.Остсват ми още 2 през юни и приключвам.

В четвъртък ще ходя за протокол за Золадекс.Кога ви го биха на вас ?Аз знам,че се слага в първи ден на цикъла, а един от лекарите ми каза в първият "чист" ден от цикъла.Правили ли сте някакви хормонални изследвания преди това и какви?

Зиги,нямам на тази лекарка,мога да дам на Щерев и Вълев,ако ще ти свърши работа.

# 483
Зори, благодаря, но ми трябва точно тя, защото е назначила преглед при кардиолог, но майка не разбрала какъв е точно проблема със сърцето, за да предаде на кардиолога.

# 484
Привет,момичета.
Бях с майка ми на консултация с гръден хирург.Каза,че в добре след емболията и може да й се направи талкиране на дробовете, за да се спре излива в тях.
Оказа се,че има метастазно образувание под мишницата,което е следствие на биопсията на. ял дроб,която й правиха мкналата свдмица.Трябвало да се облъчва с лъчетерапия.Ужас!:(
Иначе на 29.05. влиза за операция в Онкологията.Ще бъде коремна,отворена,ще режат каквото не им харесва и ще се вземе материал за хистологив, защото биопсията от бял дроб бе неуспешна.
После химиотерапия и лъче..не знам какво ще е , майка е с напреднало заболяване.
Стискайте палци всичко да мине гладко,защото вече два месеца сме ходене по мъките,усложнения и спънки, без диагноза и лечение!:(

# 485
Здравейте, момичета!

В събота водих майка ми при проф. Гаврилов, който на базата на ехография, мамография, туморни маркери и преглед, констатира че има рак на млечна жлеза в много напреднал стадии, който не може да бъде опериран, а трябва първо да се направи медикаментозно лечение. Трябва да си направи ПКК, рентгенова снимка на бял дроб и таз, и ехография на черен дроб и да вземе талон 7 от личния лекар. С тези документи и амбулаторен картон трябва да отидем в Онкологичната болница в София, където да и вземат проба и да мине на комисия.

Имам няколко въпроса, заплаща ли се въпросната комисия и колко струва за да сме подготвени? Налага ли се престой в болницата за вземане на въпросната проба, тъй като не сме от София и ще пътуваме? Знам, че можех да попитам на момента, но истината е, че мозъка ми беше блокирал и не се сетих да питам нищо.

Майка ми е на 50 и за всички ни е голям удар, понеже беше ходила на преглед преди 6 месеца заради въпросното образувание, защото я болеше. Лекарят и беше казал, че няма нищо притеснително, било хормонално изменение заради настъпилата менопауза и че много ще я боли, и да се маже с Прогестогел.

# 486
 Не се заплаща доколкото знам.

# 487
ДХ3,
Тежка ще е операцията и възстановяването, но съм чувала, че ако може да се оперира шансовете после са по-добри. Много хора живеят с само с един дроб.

Мишка,
Не се плаща комисията. Евентуално ще ви трябват някакви пари за консумативи, да мушкаш по пет лева на санитарките, за да се грижат по-добре .

# 488
Благодаря за отговорите, а за вземането на проба ще я задържат ли или ще я пуснат още същия ден. Мисля, че професорът, каза че няма да я задържат, но не съм сигурна. Понеже на следващия ден съм на работа и да знам какво да правя.

# 489
Дали ще я пуснат зависи по коя клинична пътека ще я приемат и колко дни е тя. Само направление 7 за хоспитализация ли ви казаха или и номер на клинична пътека?

# 490
  • София
Зиги,предполагам е профилактично.На мен са ми правили преди химията.При смяна на лекарството също правят.До сега имам и 2 ехографии на коремни органи - пак профилактично.

ДХЗ ,Мишка - успех на майките ви в процедурите.
 В Надежда бях с една жена ,изпратиха я за такова талкиране в Токуда.

# 491
Зори, аз нямам и такива странични реакции, които описваш. Само кожни проблеми, но се траят. Явно на теб ти го наливат по-концентрирано от мен. Аз ходя всяка божа седмица. И имам още 9 пъти. Надупчиха ме като игленица, ама вече като войниците започнах да броя дните до уволнение, след като минах половината вече хахахах

# 492
  • София /Абсурдистан
Как така ще се появи нещо злокачествено в следствие на биопсия, не е възможно. Значи или и преди го е имало и не са го забелязали, или по- късно се е появило.
За комисия не се плаща нищо.
На мен също ми правиха предоперативна химия, която изчисти всичко и не се наложи  следоперативна такава, не и се плашете.
Та какви жребци се подмятат тук и аз чак  сега привечер разбирам, хм? Simple Smile Случайно да има и още един, ама с по- дебела банкова сметка ? Simple Smile

# 493
  • Plovdiv
Да питам и тук за по- сигурно. При лечение с Золадекс мога ли да съм спокойна, че няма опасност от бременност?

# 494
Никой не може да ти гарантира 100%.

Общи условия

Активация на акаунт