Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Епилепсия - ТЕМА 26

 • 33 633
 • 630
 •   1
Отговори
 • София, Люлин-8
 • Мнения: 1 756

СТАРИ ТЕМИ-ЕПИЛЕПСИЯ!ЕПИЛЕПСИЯ, КАКВО Е ТОВААСОЦИАЦИЯ НА РОДИТЕЛИ НА ДЕЦА С ЕПИЛЕПСИЯ!БРЕМЕННОСТ И ЕПИЛЕПСИЯ!КЪРМЕНЕ ПО ВРЕМЕ НА ЕПИЛЕПСИЯ!

КООРДИНАТИ НА ЛЕКАРИ, БОЛНИЦИ, ЛОГОПЕДИ, ПСИХОЛОЗИ!


ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТЕЛК СВЪРЗАНА С ЕПИЛЕПСИЯ!


 4. Епилепсия (според вида, тежестта и честотата на пристъпите с обективизация на
пристъпите):
4.1. много редки - генерализирани пристъпи (конвулсивни или неконвулсивни,
парциални пристъпи с вторична генерализация) с интервали повече от една година и
парциални пристъпи (прости, комплексни) - 20%;
4.2. генерализирани епилептични пристъпи без парциални (прости и комплексни) с
интервали от месеци - 40%;
4.3. редки - генерализирани епилептични пристъпи (конвулсивни или
неконвулсивни, парциални пристъпи с вторична генерализация) с интервали от месеци
и парциални пристъпи (прости, комплексни) с интервали от седмици - 60%;
4.4. генерализирани епилептични пристъпи (конвулсивни или неконвулсивни,
парциални пристъпи с вторична генерализация) с интервали от седмици и парциални
пристъпи (прости, комплексни) с интервали от дни - 75%;
4.5. генерализирани епилептични пристъпи (конвулсивни или неконвулсивни,
парциални пристъпи с вторична генерализация) - ежеседмични - 91%;
4.6. епилептични синдроми, резистентна епилепсия с ежедневни и/или еженощни
пристъпи - 100% с чужда помощ (СЧП).

Забележка 3. Заболяването епилепсия в различните си форми се счита в ремисия,
ако в продължение на 3 години без лечение няма рецидив.
 

# 1
 • Мнения: 699
Благодаря за новата темичка!Нека на Велика Събота си пожелаем Здраве за дечицата и само новини за изцелени да изпълват тази тема! Светли празници на всички ви!
    И за да не е спам,ще споделя,че моето момче поразреди нощните пристъпи до веднъж седмично,но пък започна да прави малки припадъци през деня,които се изразяват в заглеждане и объркано съзнание,не отговаря на въпросите ми,а не чува,понякога повтаря не знам, друг път нищо не казва.Държи го около минута,после ми отговаря на всички,което съм питала и не може да обясни мълчанието и объркването си допреди малко.От два месеца е с кашлица и все отлагаме рутинното ЕЕГ и ходенето при невролога.

# 2
 • България моята родина
 • Мнения: 191
Благодаря на всички за съветите,продължавам да ви следя.В вторник имаме час при личния и ще настоявам за ЕЕГ и медикаменти.Пък ако излезе час за ЯМР докато сме тук още по-добре.

# 3
 • Някъде там
 • Мнения: 3 067
Здравейте, включвам се с въпрос .
На дъщеря ми и включиха второ лекарство Репитенд ще го пие заедно с конвулекса .
Има ли странични ефекти и как се понася от децата? Тя е със забавено проговаряне и и сега дръпна много напред, притеснява ме да не би от Репитенда да дадем крачка назад .
В момента пием по схема 0,5  мл ,максималните дози които трябва да достигнем след 12 дни са 2 -2 -3 а конвулекса е 3-3-3 .

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 149
Благодаря на всички за съветите,продължавам да ви следя.В вторник имаме час при личния и ще настоявам за ЕЕГ и медикаменти.Пък ако излезе час за ЯМР докато сме тук още по-добре.
Ако може да избираш гледай ЯМР-то да е с мощност 3-тесла. В София има 3-тесла резонанс от няколко години.

# 5
 • Мнения: 699
  Моя син пие Репитенд,Конвулекс и Клонарекс,няма странични ефекти.Имаше сънливост в началото,но с времето отшумя.

# 6
 • България моята родина
 • Мнения: 191
ibpd вчера дойде писмо за час за ямр тук ще е след около месец.Не знам тукашното с какви параметри е дано е добро.

# 7
 • Мнения: 116
За да се получи добър образ, трябва добър контраст. Това става или като се увеличи интензитетът на магнитното поле (вече има и 7 Тесла апарати), или като се удължи времето на сканиране. Имаме и двата резултата (3 Тесла и обикновен), вижда се едно и също. Ако обаче уредът е обикновен и се направи бърз скенер, увреждане може и да не се види. Това не значи, че детето е здраво.

# 8
 • Мнения: 8 332
Мили мами, влизам за да се похваля тихичко, че имаме голям напредък с отказване на кърменето. Както казват, не всеки ден е Великден!
Преди около година и нещо опитах, обаче той много се натъжи и се самообвиняваше в някакви неща, и сутринта направи гърч. Което ме отказа от опити изобщо.
Ама сега повече разбира, и мисля, че се чувства готов да направим тази крачка заедно. Simple Smile дано нямаме проблеми. Почти на 4г. е.

# 9
 • Мнения: 699
Успех Румка,когато детето е готово всичко става лесно.Не се тревожи,защото те усещат,а именно тогава най-много се вкопчват за сукането.Ако стане отказването,добре,ако ли не другия път,наслаждавай се на момента!

# 10
 • Мнения: 116
Браво на вас!
Между другото, и аз съм забелязала, че при нас нищо не върви по план. Стане, когато стане. С тези деца някак сме извън времето. Тъкмо се примиря, че явно нещо никога няма да се получи, че например никога няма да се научи на нещо, и хоп - изненада. Нищо не се получава с натрупване, а с някакви подскоци наляво-надясно. Нито можеш да го убедиш за нещо, нито да му покажеш как се прави. Тези деца са уникати 🙂
Не знам как е при вас - би ми било интересно да споделите, по-специално за по-големите деца, които активно общуват.

# 11
 • Под Сините камъни
 • Мнения: 327
И аз се включвам и следя с интерес , някой с опит в даването на конопено масло. Все по-често попадам на положителни отзиви.

# 12
 • Русе
 • Мнения: 311
Да се запиша и аз в новата темичка.  Преди седмица бяхме в Турция на преглед. Доктора каза че ЕЕГто е чисто и не е необходимо да ходим вече. Също така препоръчва да започнем да и слагаме ваксините. И пак съм в голяма чужденка какво ще правим като и свърши освобождаването и ако не го удължат. Има ли някой който слага ваксини на децата и ако да всички ли слагате или определени? Страхът ми е голям понеже смятам че  Пентаксима на Москов е причина за отключване на епито.

# 13
 • София
 • Мнения: 300
Аз лично не бих поставила ваксина повече.Не сме пострадали от ваксини и мненията по този въпрос са много противоречиви. От една страна има опасност от епидемия, но пък от друга всички тези заболявания се лекуват успешно, така че ако има риск за детето е добре да се обмисли.

# 14
 • Мнения: 1 557
И мен ме е страх вече да слагам ваксини. Зорът ми е да изкараме до първи клас, след това няма проблем както с ДГ. Иначе последно я освободиха докато трае лечението, което ще продължи може би още 2 години, това с периода на спиране на конвулекса, та се надявам мед.сестра в градината въобще да не ме закача до края. Според невроложката поне до пролетта ще го пие, ако няма заглеждания, замръзвания, падания и т.н., защото тя пък през няколко месеца прави такива неща.

Общи условия

Активация на акаунт