RYANAIR -15

• 42 999
  • 765
  •   1
Отговори
# 675
Минават скенер, целия багаж и връхните ти дрехи и обувки
Ти самата минаваш също през една вратичка

# 676
Питам основно заради правилото с течностите. Дали в куфарчето мога да си ги прибера в обикновен несесер или трябва да са в прозрачен плик и да е спазено това с до 100 мл най-много с вместимост на плика 1л

# 677
Трябва да е спазено..щом е на борда.
Само при чекирания не важи.

# 678
Напиши в гугъл "за първи път със самолет" и ще можеш да прочетеш всичко важно. Аз така се скъсах да чета преди първия полет, но ми беше полезно. В сайта на Райън еър също е описано почти всичко важно. Приятен полет!

# 679
  • Оптимист по принуда
Отиваш на летището. Ако си с 2 чанти и приорити, направо отиваш на проверката, няма нужда да ходиш на гишето на райънеър - там отиваш, ако си с голям куфар. В чантите можеш да носиш течности/кремове до 100мл в прозрачен плик - на летището има безплатни.  Козметиката като спирали и т.н - пак в плик. Всичко се поставя в кутии на лента - ако носиш телефон, таблет - вадят се от чантата също в кутията. Сваляш колан, обувки /понякога/ и минаваш сигналната бариера. На софийското летище има и паспортна проверка след тази на багажа - там ще покажеш и пълномощното.
 На гейта - само даваш паспорт и билет. Багажът ти трябва да е в допустимите размери. Имаш право и на допълнителна 1 чанта от безмитната зона, която можеш да вземеш със себе си на борда. Аз те съветвам да си вземеш предварително нещо за хапване, защото цените на летището са отвратителни.  

# 680
не е пълномощно, а декларация
трябва да е нотариално заверена, те там знаят какво да напишат
и си направи ксерокопие, защото паспортния контрол взимат едно копие

# 681
Благодаря ви за помощта! И още един въпрос - вече съм кацнала в Холандия, там минавам през още една проверка на документите и съм свободна или? И също така там изобщо ще ми гледат ли декларацията, тъй като от един приятел разбрах, че при тях над 16 години вече не ти трябва разрешение от родител?

# 682
  • Оптимист по принуда
Като кацнеш, минаваш още една паспортна проверка, да, после си free Grinning . Не мисля, че ще ти искат декларацията.

# 683
Декларацията е само за излизане пред нашите власти
Ако си им дала единственият оригинал, ще ти трябва нова при следващо излизане от страната

# 684
  • На морето!
Носи си копие на декларацията и оригинал за справка.

# 685
Значи когато пристигна там никой не е необходимо да бъде упълномощен от моите родители да ме чака щом като няма нужда и от декларацията? То така или иначе ще ме чакат, но все пак да попитам дали трябва нещо по-специално, иначе на българското летище задължително ще ме изпращат нашите

# 686
# 687
А как точно стои въпросът с лекарствата в ръчния багаж? Най-обикновени като хапчета за глава, против болки в стомаха и т.н? Отново ли трябва да са опаковани отделно и да се предадат?

# 688
Не, стига да не са течни, кремове и гелообразни надвишаващи 100 мл.

# 689
здравейте момичета,има ли пьтували с раянеьр с бебета?
има такса 25€ а уж казват че е безплатно,има ли уловка тук?
дефакто на бебето билета излиза по скьп от нашия.

Общи условия

Активация на акаунт