RYANAIR -15

• 42 961
  • 765
  •   1
Отговори
# 705
Да наистина, за да може да се гарантира, че детето ви ще има маска в случай на нужда.

Благодаря Simple Smile

# 706
Бебе под 2 години плаща фиксирана такса за билета и няма място по принцип, освен ако не решите да купите, както е написано по-нагоре.
Бебето го държите в ръце, дават и колан,който се закача за вашия

# 707
  • На остров
Necromancer Въпроса беше дали трябва възрастният да си купи запазенo място и отговора е да трябва.

# 708
А, това не знам. Ако възрастният пътува с дете с място (над 2 г) се купува едно място и едно е безплатно.
Ама за бебе без място нямам идея, според мен не трябва. Но то ще си покаже при опит да се купи билет ще се види какво излиза.

# 709
  • На остров
Аз знам и споделям от опит.

# 710
Още нещо да питам аз вече съм купила билетите отдавна, но не съм купила място, сега може ли да купя място щом трябва?

# 711
  • На остров
Когато аз купувах билет за мен и за бебе ме задължи при покупката да купя място точно заради въпросните маски.
Провери си билета дали не си с място.

# 712
  • Milano
Няма такова нещо.
При бебета не те задължава да купиш място за възрастен.

В сайта на компанията си го пише: " Възрастни, които пътуват с деца под 12г. (С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА БЕБЕТА) са задължени да купят място за един възрастен"...и т.н.

Ако беше така всички авиокомпании щяха да задължават.

# 713
  • На остров
Е аз съм пътувала точно с РЕ и беше точно така, така че знам че има.
Обяснението беше, че на всяко има бебешка кислордна маска.

При други компании не е така например Norwegian, която също е нискотарифна

# 714
  • Milano
Твоето детенце е над 2г. Това с местата го въведоха от ноември 2018.
Аз цитирах сайта на компанията, симулирах покупка с бебе под 2г.и с дете над 2г.
Само при последното ти слага автоматично 6 евро в повече за място и ти изписва отгоре обяснението.

# 715
  • София
По повод пътуването с бебе - често ни се случва.
Ами просто купуваме билети  за напр. бебе, мама и тати + 1 билет  за реален човек, придружител. Избира се 1 тройна седалка. Плаща си каквото трябва, чекират се всички хора с реални паспортни данни. . Но просто придружителя не пътува. Така родителите с бебе си ползват и неговото място на тройната седалка. Няма как да им настанят някого , имат си бордна карта на чекиран Иван Иванов.Та бебо може да си се шири на седалката, освен когато не трябва да е вързан с колана на родителя.
Дано сте разбрали, не го обясних много хубаво. А и цената е малко по-висока, но пък не се бутат се разни суяци  между тях.

# 716
  • На остров
Реджи аз говоря когато беше два пъти съм пътувала с него когато е бил на 7 и 10 м през пролетта на 2017 .

Сега си му взимам билет за дете над 2 г.

# 717
Aisha, де факто плащаш един билет повече ли?

# 718
  • София
Да, билет и  място до пътуващите.

# 719
Здравейте!
Дъщеря ми преди време закупи два двупосочни билета до Рим с Ryanair- 21.10 отиване и 25.10 връщане, запазени места и багаж до 10кг.
Тъй като се отказа, а разбрах, че не мога да отменя резервацията, ги предлагам за продажба.
Ако има желаещи, може да ми пишат ЛС.

Общи условия

Активация на акаунт