RYANAIR -15

• 42 995
  • 765
  •   1
Отговори
# 75
това зависи от причината за закъснението.
ако не е по вина на компанията - стачки, лошо време, тероризъм, няма право на обезщетение
В момента май има стачка на Аir traffic control в Белгия

# 76
На сайта няма такова разграничаване  - за причината за закъснението имам предвид. Има доста инфо, съгласно регламента - всичко си е обяснено подробно и на разбираем език.

# 77
Купих билет ,но искам да променя датата .
Прочетох ,че се заплаща такса и наистина като следвам стъпките ми дава 35€ такса за смяна на полет.
Ако се свържа с тях и направят те промяната дали имам шанс да не платя тази такса ,билетите са на същата цена и се обезсмисля ,ако се плати тази такса .
Някой сменял ли е дата на полет?

# 78
Колко струва промяната на датата на полета/времето/маршрута или името?    
Има такси за промените на датата на полета, маршрута или времето на излитане. Те се изчисляват на еднопосочно пътуване/на човек и варират от сезон на сезон.

За повече информация относно тези такси, моля, погледнете нашата Таблица с такси.
Научете повече

от тук
https://www.ryanair.com/bg/bg/useful-info/help-centre/faq#3-10

# 79
  • София
Здравейте, до момента има 2ч.закъснение с полета до Лондон. До чухме ,че вероятно ще е около 6часа .Моля да дадете съвети за обещетение
Снимайте таблата с новите часове и си пазете и бележките за направените разходи.

# 80
Купих билет ,но искам да променя датата .
Прочетох ,че се заплаща такса и наистина като следвам стъпките ми дава 35€ такса за смяна на полет.
Ако се свържа с тях и направят те промяната дали имам шанс да не платя тази такса ,билетите са на същата цена и се обезсмисля ,ако се плати тази такса .
Някой сменял ли е дата на полет?
В рамките на 48 часа безплатно може да се оправи това. Вече, ако са минали- срещу такса.

Не се тревожете - клиенти, които са резервирали своя полет директно на Ryanair.com, имат 48-часов гратисен период от момента на първоначална регистрация, за да поправят минимални грешки (например правописни грешки при изписване на име, неправилен маршрут или дата).

От линка на teta75: Направих грешка по време на резервация, мога ли веднага да я променя?

# 81
Аз не виждам как ще оправи дата на същата цена...то ако стоваше така, щеше да се ползва като заобикаляне на правилата.
Цените са различни в разл.дни.
Няма как без да доплати новата цена да стане номера.

Все едно в пон.ми 40 евро цената и понеже ми е скъпо, цъкам днешна дата на 20 евро ..уж грешка, и искам да пътувам на 20 евро и в понеделник.

# 82
Таксата за смяна е отделно, отделно се плаща разликата в цената

# 83
Аз не виждам как ще оправи дата на същата цена...то ако стоваше така, щеше да се ползва като заобикаляне на правилата.
Цените са различни в разл.дни.
Няма как без да доплати новата цена да стане номера.

Все едно в пон.ми 40 евро цената и понеже ми е скъпо, цъкам днешна дата на 20 евро ..уж грешка, и искам да пътувам на 20 евро и в понеделник.

~Artemis~ пише, че цената на билета е една и съща и за двете дати. А в гратисния 48 часов период няма такса за смяна.
Та, ако не са минали 48 часа- сменя без такса. Кое му е заобикаляне на правилата?
Лично съм го правила- не само датата, ами и дестинациата смених и доплатих само цената на билета (беше по- висока за сменената дестинация).

# 84
Говоря ако цената за новата дата е по-висока...тогава се доплаща до новата цена. Такъв пример съм дала..
Такса не се удържа в 48те часа, но се доплаща.

Не съм обърнала внимание че на двете дати цените са еднакви. Рядко се случва.

# 85
Благодаря на всички за отговорите,да цената е същата и в този случай ще ми е по изгодно да купя направо нов билет за да не плащам тази такса.

# 86
На сайта няма такова разграничаване  - за причината за закъснението имам предвид. Има доста инфо, съгласно регламента - всичко си е обяснено подробно и на разбираем език.

В регламента на ЕС има. Ако не ми вярвате няма лошо, просто да няма разочаровани после

# 87
Вероятно е така. В правото навсякъде при форсмажорни обстоятелства отговорността пада.

# 88
Момичета, в Барселона на кой терминал каца самолетът?
Има ли някаква закономерност или зависи от полета?

# 89
  • София
Момичета, в Барселона на кой терминал каца самолетът?
Има ли някаква закономерност или зависи от полета?

Е как да няма? Всяка авиокомпания сключва договор за обслужване с летището. От там нататък всички полети, напр. на РЕ от един град  са на един терминал.Има определени коридори за кацане в определени дни и часове.
Влизаш в сайта на летището в Барселона и проверяваш пристигащи - кой полет на кой терминал каца.

Общи условия

Активация на акаунт