Песен за огън и лед 29

• 17 162
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Там е работата, че е доста работоспособен за последните 8 години е издал към 12-13 книги...но от 4 години повтаря за Ветровете "следващата година". За това мнозина фенове,го подозират, че отдавна е готов, а умишлено бави топката.
...
Ели, човек не знае на какво да вярва? той преди това разправяше, че пише двете едновременно и че има някакъв суров материал за Мечтата, но е много малко, сега казал, че не я е почвал.
няма да се изненадам, ако когато поднесе 6 книга и от нея "отреже" една част и остави за Мечтата, като стори с Танца.

# 586
Кои са па тоя книги
Аз не ща да чета нищо друго от него, стачкувам, даже не съм разбрала, че е написал толкова книги. Да не са някакви такива като тая енциклопедия с картинки? То това не са истински книги.

# 587
ами само "Дивите карти" всяка година си излиза по една книга fj 2008. той е редактор на всички книги.

https://en.wikipedia.org/wiki/Wild_Cards

Последна редакция: чт, 16 май 2019, 12:57 от Лорд Сняг

# 588
  • Чужбина
Мартин това го е казал във връзка с изказването на актьора в ролята на Баристан Селми, че Мартин е свършил 6-тата и 7-мата книга вече.

# 589
http://www.georgerrmartin.com/bibliography/ какво са издали у нас не знам, но тук не виждам особено творчество след 2011 година, включително за посочената поредица. Напротив

# 590
аз изброих  8 книги  след 2011 досега

1. Шегите на Тирион Ланистър
2.  Тайнственият Рицар
3. Принцесата и Кралицата
4. Принцът ренегат
5. Светът
6. Леденият Дракон
7. Синовете на Дракона
8. Огън и Кръв - 1

средно - по книга на година

отделно е редактор на още 10 книги по серията дивите карти

отделно е участвал като сценарист  в пет сезона на ИГра на Тронове
сега участва активно в работата по приюкъла  за Дългата нощ.

помага и за други филми. Как ще му остава време да пише?
Явно е работоспособен, но не му се занимава.

Последна редакция: чт, 16 май 2019, 13:04 от Лорд Сняг

# 591
  • Варна
Какви са тия Синове на дракона?

За мен са написани и двете и си трае.
Когато книгата чака готова в главата ти едва ли можеш да се удържиш да не пишеш. Поне Кинг така твърди.

# 592
Защо ли се въвличам в ненужен спор...едва ли може да наречем сбирката с цитати на Тирион или Светът книги и да ги сравним с тези от поредицата? Леденият дракон е едва стотина страници и т.н. Не може да се сравняват с огромните книги, които чакаме. За такива книги изразих съмнение, че човекът може и вече да не може да донапише. Просто е възрастен
Единствен надежда- да ги е написал и да се отлага по други причини

# 593
Да,  Хепи, вярно е че не могат да се сравняват, въпросът е, че човекът има желание да пише (и да се занимава с) всичко друго, само не и това което чакаме от него.
няма значение колко страници е една книга, ако си продуктивен може да напишеш 3-4 книги по 200 страници за една година, това е все едно една голяма книга от 800 страници.
Освен това Светът е над 400 страници голям формат, т.е. реално към 600-700 страници нормален формат, т.е. все едно е излязла половин книга от Ветровете. И какво - на следващата година вече има нова книга дори да е 150 страници. А С Ветровете няма развитие. Ей това се опитвам да ти обясня. не му се занимава.

Маскара, доколкото знам, Синовете на дракона горе-долу са преписани в Огън и Кръв и разправят за Мегор и Енис. Може да греша.

За Мен са написани Ветровете със сигурност и да речем някаква част от Мечтата. сега сигурно Мартин чака да види реакциите на феновете, за да знае колко да промени финала.

# 594
  • София
Започнах книгите отначало и се зачудих нещо: защо на Бенджен му е позволено да ходи в ЗХ, когато идва Робърт? Нали вече е брат на Нощния страж и няма общо със семейството си?

И другото: защо по време на пира има знамена на Старк, Баратеон и Ланистър, но не и на Тъли? Предполагам, чв защото кралицата стои по-високо от съпругата на Лорда на ЗХ, но все пак да попитам.

# 595
  • Чужбина
Започнах книгите отначало и се зачудих нещо: защо на Бенджен му е позволено да ходи в ЗХ, когато идва Робърт? Нали вече е брат на Нощния страж и няма общо със семейството си?

Това е добър въпрос. Но на Йорен, както и на Алистър също им бе разрешено да напускат Стража.

# 596
Ех че си и ти! Лорд Командир Мормон го бе обяснил добре. "Ако трябва да беся всеки отскочил до Къртичното за една вечер Вала ще остане само от призраци. "  ОСвен това Бенджен не е изключение, Йорен и компания също слязоха до ЗХ. Отвреме навреме някой трябав да пренася съобщения, а също и  да донася стоки от първа необходимост . Бенджен е достатъчно влиятелен и му имат доверие, че няма да избяга, защото би опозорил рода си, а пък и може да изкрънка нещо от Нед. Затова пращат него.

ще се опитам да дам пример с тамплиерите

тампрлиерите както е известно са рицарско-монашески орден. Те полагат целебат, който е много строг при офицерите, но по простите войници могат да се виждат със сестри, братовчески, балдъзи, снахи, майки и т.н.  Тъй като е неудобно на някой сестра му да го посети в караулното (ще стане мъжки бой, особено ако е млада и хубава)
се оформя една обоз, наречен Лавка, където се събират жените и където има стоки. Това е нещо като женски пазар. Когато на някой му домилее,му казват че сестра му/ снаха му е тай и той отива. Това е нещо като Къртичиното. С времето тази Лавка  променя функциите си и се превръща в бардак, който върви на няколко километра след войниците
Всички тамплиери са го правили, единствено Великият Магистър - не, защото за него правилата са много строги и той не може да вижда жени.

Последна редакция: чт, 16 май 2019, 13:23 от Лорд Сняг

# 597
  • Чужбина
Бенджен е достатъчно влиятелен и му имат доверие, че няма да избяга, защото би опозорил рода си, а пък и може да изкрънка нещо от Нед. Затова пращат него.
Аз имах чувството, че Бенджен иска да каже нещо на Нед за ББ, но нищо не се случи.

# 598
Лорд Сняг, ами според мен той и да иска, вече не може да пише така. Това е, което казвам.
Най-добрият вариант за нас е, да е написал книгите, да има договорки с издатели, продуценти и който там се сетиш, и да ги пуснат по график както са се договорили

Бенджен е от персонажите, които се надявам да срещнем отново в книгите

# 599
Абе нека излязат Ветровете....пък Мечтата ще я мислим.

Общи условия

Активация на акаунт