GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 65 719
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 1 545
Butterfly, ако имаш време прочети ги. За мен няма друга такава поредица.
Тъкмо още един ще се присъедини към вечното чакане на Ветровете. 😂😂😂
С вас съм. Добре, че има онлайн  , току що си намерих от къде да чета и съм запазила линковете. Да видим ще ми хареса ли Grinning

ПС: Допълвам се. Бран е причината , Ходор да не може да говори и да казва само "Ходор", тъй като се е варгнал в миналото му. Но нещо не мога да схвана , как ще се е варгнал в миналото и ще причини тази повреда , при положение , че бъдещето не се е случило  ? Много ми е засукано всичко , ох...  има способности да променя миналото , но избира да не го прави. Хммм... само не ме мислете за луда , моля Grinning
Кои са петимата крале с войната  ? - Робърт, Нед, Станис, Ренли , Джофри , Церсей , Тивин , Денерис ., Роб Старк .. ами тука станаха повече от 5 Grinning
За пътуването във времето: и аз не мога да си го обясня много. Успял е някакси Бран да си плъзне съзнанието през пространствено времевия континиум. Едва ли, е нещо лесно, което може да прави често.
Кралете са: Станис Баратеон, Роб Старк, Ренли Баратеон, Джофри Баратеон, Бейлон Грейджой.
Нед и Тивин не са крале. Дани е в Есос по това време.

# 1 546
С КН битката беше физически сблъсък, но с Церсей ни предстои, вероятно, да видим повече хитрости и коварство. Например обръщат внимание, че в промото за следващия епизод се събират в Червената цитадела обикновени хора, най-вероятно целта ѝ е да ги използва за жив щит - Дани няма да нападне с драконите, ако знае, че там има толкова много цивилни. Също така Църси още в миналия сезон започна една пропаганда сред хората каква дивачка е Дани, каква заплаха и пр. - ще наблегне доста на това, защото Дани по принцип си е силен, целеустремен характер, но истински могъща и успешна я правха досега не само драконите, а и подкрепата на обикновените хора. Църси ще омаловажи победата над НК, това, което стана на север, ще си остане на север и никой няма да разбере от колко злини ги предпази Дани като за момент обърна гръб на трона и даде толкова жертви в името на спасението на кралствата. Представям си Джайм как ще реагира на тези интриги на сестра си - очаквам да се вбеси повече, отколкото ако научи, че е изпратила след него Брон. Все пак той я виждаше до едно време като добра управителка, след като победят. Казвал го е. Но сега най-после прогледна.

# 1 547
Добро утро! Реших да се включа в темата, защото снощи намерих за себе си обяснението за смъртта на НК. Ще се радвам да го обсъдя с вас. Възможно ли е Аря да е избрана за този момент като „служител” на Бога на смъртта? Докато беше в храма в Браавос помагаха на хора, за които няма надежда. Та в този ред на мисли, КН работи срещу това, той връща мъртвите в света на живите и Аря сложи край на това.

# 1 548
Церси ще играе мръсно, това е сигурно.
Любопитно ми е обаче, дали няма да направят нови конфигурации. Не искам пак да гледам всички "добри" срещу всички "лоши", т.е. Церси и Юрон. Това го гледахме в 3ти епизод с КН. Липсват ми интригите и вътрешните предателства.
Larra, интересно. Според мен всичко е символика. Аря освен Безлика е и Старк, а за КН се вярваше, че е Старк. Това, че не гори, би трябвало да идва от това, че е толкова студен и има магия, която го предпазва.
Още нещо: на английски Зимен Хребет е Winterfell, т.е. зимата пада или там, където зимата пада. КН е зимата и падна точно там при язовото дърво. 😂😂😂
Просто интересен детайл.

# 1 549
Добро утро! Реших да се включа в темата, защото снощи намерих за себе си обяснението за смъртта на НК. Ще се радвам да го обсъдя с вас. Възможно ли е Аря да е избрана за този момент като „служител” на Бога на смъртта? Докато беше в храма в Браавос помагаха на хора, за които няма надежда. Та в този ред на мисли, КН работи срещу това, той връща мъртвите в света на живите и Аря сложи край на това.
Добро утро! НК не ги връща към живот, само подчинява телата им.

# 1 550
Да, но все пак разваля баланса живот- смърт. Не може някакви зомбитата да се разхождат. 😂😂
Д&Д не дадоха точно обяснение защо са избрали Аря. Сега феновете сами си доизмисляме. На мен ми хареса. И определено Джон трябва да свърши нещо важно, иначе се обезмисля като персонаж. Може той да убие Церси.😅

# 1 551
  • Варна
Как мислите кой ще вземе валирианския меч който Сам даде на Джора? Все някой трябва да го вземе. Или ще го запази за малък Сам.

# 1 552
  • Варна
Обаче Тирион на трона ще бъде доста символично - джудже, което не е рицар и воин да седи на трон, направен от мечове.

# 1 553
Да, но все пак разваля баланса живот- смърт. Не може някакви зомбитата да се разхождат. 😂😂
Д&Д не дадоха точно обяснение защо са избрали Аря. Сега феновете сами си доизмисляме. На мен ми хареса. И определено Джон трябва да свърши нещо важно, иначе се обезмисля като персонаж. Може той да убие Церси.😅
Не, НК не ги връща към живот. Това, че се движат не означава, че са живи. Реално продължават да се разлагат. Виж със съживяването на Джон наистина вече се наруши баланса живот/смърт.

# 1 554
Да, но все пак разваля баланса живот- смърт. Не може някакви зомбитата да се разхождат.
Д&Д не дадоха точно обяснение защо са избрали Аря. Сега феновете сами си доизмисляме. На мен ми хареса. И определено Джон трябва да свърши нещо важно, иначе се обезмисля като персонаж. Може той да убие Церси.
Не, НК не ги връща към живот. Това, че се движат не означава, че са живи. Реално продължават да се разлагат. Виж със съживяването на Джон наистина вече се наруши баланса живот/смърт.
Може и да не се е нарушил баланса, защото жертвоприношението на Ширийн реално не помогна на Станис, но пък и той не беше обещания принц. Ако обещаният е Джон, това пък обяснява как след изгарянето на момичето Мелисандра придоби сили да го върне. Сили, които тя изобщо не мислеше че има. Как казваха безликите, only death can pay death?

# 1 555
  • Русе
Ако обещаният е Джон, това пък обяснява как след изгарянето на момичето Мелисандра придоби сили да го върне. Сили, които тя изобщо не мислеше че има. Как казваха безликите, only death can pay death?
 А Дондарион как го съживяваше Торос, без да гори момиченца. Мелисандра повече се вживяваше в ритуалите и затуй се и пообърка немалко.

# 1 556
  • Варна
Май само аз не я харесвах Мелисандра и се радвам, че умря. За мен беше отрицателен герой.

# 1 557
  • срещу двата комина :)))
вече няколко пъти, че това е епизода с най-малък рейтинг, от къде имате тази информация. Аз чета точно обратното ...

https://www.vulture.com/2019/04/game-of-thrones-season-8-episode … tings-record.html

https://tvline.com/2019/04/30/game-of-thrones-ratings-battle-of- … ason-8-episode-3/

или говорим за различни неща Rolling Eyes

# 1 558
Ако обещаният е Джон, това пък обяснява как след изгарянето на момичето Мелисандра придоби сили да го върне. Сили, които тя изобщо не мислеше че има. Как казваха безликите, only death can pay death?
 А Дондарион как го съживяваше Торос, без да гори момиченца. Мелисандра повече се вживяваше в ритуалите и затуй се и пообърка немалко.
Може и така да е, ЧБ да го е върнал както връщаше Берик - защото има мисия. Много неща са възможни и много интересни неща нямат обяснение в сериала, затова си блъскаме тук главите. Ето последния пример - как Аря стигна до НК? Но това е и предпоставка да се напишат най-сетне останалите книги и да си ги купим да ги прочетем.

# 1 559
А Мел и аз не я харесвам. Отсрами се с 2 неща: връщането на Джон и помагането и в битката. Оставаше и само да умре.
А Берик, не беше върнат по същия начин както Джон. В едно интервю Мартин казва, че той е нещо като fire wight - зомби, но не точно. Има собствена мисъл и е топъл, вдигнат от Р'хлор, а не от КН.
А Джон пак си е жив в истинския смисъл на думата.

Общи условия

Активация на акаунт