GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 67 342
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 1 965
Нова тема за размисъл: видяхте ли какъв туит е пуснал Владимир Фурдик (НК)? Ако има английски филолози (или просто любители на Шекспир), да споделят някой известен мотив, защото аз лично съм чела само няколко неща (и с не твърде задълбочен интерес), когато учихме Западноевропейска литература. Simple Smile

Това са думите на Кит Харингтън за 4 епизод - неговият любим от всичките шесте. Simple Smile

Точно затова казах, че очаквам да паднат маските. Най-вече маската на Джон. Искам да разбера дали теорията за политическия Джон ще се окаже истина и той всъщност е манипулирал Дани през цялото време.

Също се твърди, че в 8 сезон ще има изненадваща любовна история. Точните думи са “odd and surprising romance” , но не знам кой от сериала и кога го е казал - видях го в един блог. Досега видяхме като двойки:
- Дани и Джон - няма изненада
- Мисандей и Сив червей - няма изненада
- Аря и Джендри - не знам за вас, но си беше напълно очаквано за мен; иначе не ми хареса как изградиха отношенията им
- Церсей и Юрон - няма изненада - сексуално-политическа двойка
- Санса и Тирион - няма изненада; при тях обаче беше затваряне на последната страница от общата им книга
- Джайм и Бриен - засега е във въздуха, но пак няма изненада

# 1 966
Варис би предал Д. само ако види, че тя предава идеята за справедливост и мъдро управление. Той си е казвал за какво живее и мечтае - за свят, в който бедните, обикновените хора не са угнетени и тъпкани. Не знам откъде идва впечатлението у някои, че се стреми към трона. Стреми се към властта, но по начина, по който го е правил и досега, да участва в нея, не да я държи. Няма такива амбиции и няма как и да има, не е изобщо прост, че да има илюзията че народът и благородниците ще приемат за владетел един чужденец с ниско потекло. Също ми е много странно как някои виждат Сам като "сив кардинал". Какво разбирате под това? Защото за мен означава преди всичко да бъде манипулатор, а Сам е много наивен и прям.

Тирион също би предал Денерис само ако тя тръгне по грешен път. Тя е вече направила няколко крачки по него, дали ще продължи или ще се върне в правия - всъщност за мен това е решаващото за развитието на сюжета занапред.

# 1 967
Варис май ще гори. Денерис му го обеща, ако стъпи накриво спрямо нея. Мелисандра е видяла смъртта му и го нарече "паяк". Т.е. Варис ще умре в резултат на мрежите, които ще плете, така го разбрах.

# 1 968
Аниш, не знам за бюджета. Вярно е, че е намалял значително след 3ти епизод. 😂😂 Но Регал не го виждам като подчинен на Дрогон. Дори и да го слуша сега, не значи, че ще е вечно. Това, че има ездач е от значение. Поне така мисля.
А аз видях как Регал не му се подчини да пусне Визерион като се схапаха. Видях и как никакъв не се появи, докато Виз дебнеше Иванчо. Ездачът му в смъртна опасност, а люспестия зелендрачко кой го знае къде беше.
И Дрогон и Регал изчезнаха, когато на Дани и Джон им трябваха най - много. Обяснението ми in-universe е, че са отишли да си ближат раните. А реално Д&Д искаха съспенс - Дани и Джора сами срещу зомбитата и Джон сам срещу Виз.
Така, че могат да го обърнат както си искат в идните епизоди.
irena681, и аз така го разбрах. Не му го предрече напразно.
Бледолилава, Сам не винаги е бил прям и честен. Погрижи се да изберат Джон за лорд - командир и действа зад гърба му.

# 1 969
- Какво ядат драконите?
- Каквото си искат.

Нед беше обезглавен със собствения му меч.
Разми беше изяден от собствените му кучета.

В книгите Варго Хоут, който отряза ръката на Джайм,  беше буквално рязан къс по къс.

Не ми харесва такъв край за Дани, но би било поетично. В сериала се споменава как Ренира е изядена от дракон. Scream

# 1 970
Ауууу права си
Много интересно
Е няма ли лиййк, скучно ми е
За Кийбърн също, дано пък Варис и Кибърн ни изненадат Wink
За зомбито като каза- на онова зомби му се движеше ръката, след като я отрязаха, а в епизод 3 крайниците любезно умираха. Също така явно разстоянието не е проблем, защо НК не вдигна мъртвите по рано и отдалече...ох, спирам, каквото било, било... сценаристите си знаят....

# 1 971
Цитат
Бледолилава, Сам не винаги е бил прям и честен. Погрижи се да изберат Джон за лорд - командир и действа зад гърба му.
И какво нечестно имаше в това? На избора на нов командир на НК просто взе думата и каза, каквото си мисли. В какъв смисъл е действал зад гърба му? Всичко беше спонтанно и директно, не се е наговарял с други братя да правят преврат или нещо такова. Нито прозираше някаква цел, ала Джон ми е приятел и дай да го направим командир, пък покрай него и аз ще раста в йерархията. Това би било да е Сив кардинал, а много далеч от тази мисъл беше Сам. Той просто вярваше в Джон и в доброто за всички, ако застане начело.

# 1 972
Действа му зад гърба в смисъл че Джон не искаше да става ЛК.
И аз ке съмнявам Сам да предаде Джон. Те двамата са си опора един на друг, иска ми се да вярвам че ако Джон тръгне по "грешен" път, Сам ще се опита да го върне, а не да го предаде.
Джон до тук е абсолютен син на Нед - праволинеен до болка, така че не ми се вярва да се окаже някакъв злодей, ама знае ли се...

# 1 973
  • Варна
Тя пък Санса щот хич не е лицемерка, нали? Като дете Джон за нея беше копелето, с което не е достойно даже да се разговаря. Като видя зора, че всичките й близки измряха или я предадоха, бърже бърже изприпка при него на Вала и взе да го прегръща и да говори, че й е брат. Игра му по тънката струна какво е изтърпяла в ръцете на Рамзи и онзи веднага рипна като големия брат, че да защити малката сестричка. И да, тя знаеше някои неща за Рамзи и можеше да помогне на Джон в битката с него, както и направи, но изобщо не отиде там заради това. Отиде понеже нямаше къде другаде, а Рамзи я гонеше да й свети маслото. Мълча кат дупе, докато обсъждаха плана за битката в навечерието й, а после насаме му крещя, че не било му хрумнало да допусне дето тя можела да бъде полезна. Ми сливи ли имаше в устата си бе, маце, да я отвориш и да говориш?!

Дрогон е лидер, винаги е бил. Другите два дракона го следваха. А това, че дракон не позволявал друг да го язди след като си намери ездач, не е съвсем така. Денерис на гърба на дракона спаси онези, които тръгнаха да ловят мъртвец за да го покажат на Церсей. Да, и тя беше на гърба му, но все пак изключения има. И показва, че драконите са далеч по-интелигентни отколкото ги мислят. Ядяха хора, горяха хора и никой не смееше да ги доближи ама Тирион като ги освободи от веригите в пирамидата нищо не му направиха. Даже той първо галеше единия и после му махна нашийника, а другия като видя директно се приближи и обърна шия за да свали и неговия. Според мен на Джон му е спукана работата, ако застраши Денерис и драконите са наблизо, хич няма да им дреме, че язди Регал. Новак е за тях, а те буквално пораснаха с нея.

Сам и Джили не мога да ги понасям. Толкова пък антипатични да ги изберат тия двамата, искам да мрат.

# 1 974
Санса, ако оцелее за сметка на Джон и Ария ще съжаля, че въобще съм гледала, толкова ми е противна.

Иначе чисто по усет ми се струва, че Джон ще оцелее с Тирион плътно до него. Джейми ще убие Церсей, а Денерис ще бъде убита от Сноу, защото тя ще полудее от това, че по право не тя е кралицата, а Джон. И най - важното, че на финала ще се окаже, че онези бебета на КнН ще са живи и злото ще се събуди, че да не остава севера да заспи.

# 1 975
  • Варна
Цитат
И какво нечестно имаше в това? На избора на нов командир на НК просто взе думата и каза, каквото си мисли. В какъв смисъл е действал зад гърба му? Всичко беше спонтанно и директно, не се е наговарял с други братя да правят преврат или нещо такова. Нито прозираше някаква цел, ала Джон ми е приятел и дай да го направим командир, пък покрай него и аз ще раста в йерархията. Това би било да е Сив кардинал, а много далеч от тази мисъл беше Сам. Той просто вярваше в Джон и в доброто за всички, ако застане начело.
Сам говори с основните претенденти, навивайки ги, послъгвайки, обешавайки, преувеличавайки - абсолютно брилянтно си изигра ролята като ПиАр.
Пурпулетка, хич не е толкова праволинеен Джон - колко време го игра при диваците обърни-плащ? И Икрит предаде. Убедена съм, че Игрит беше единствената  за него и дори да има някакви чувства към Дани, те са.много по-повърхностни и ще му е много по-лесно да я изманипулира, отреже или.направо отстрани - заради Севера и хората си - не за трона

# 1 976
Бледолилава, имах предвид, че Джон не искаше да става лорд - командир и Сам действа зад гърба. Затова мисля, че може да се опита са го направи крал. Как точно - ще видим.
High speed, Санса му каза на Джон, че Рамзи ще играе мръсно, че Рикон е обречен и, че не трябва да пада в капана му. А Джон не я послуша - хукна да препуска напред и сам си наруши стратегията за битката.
Отчитам грешката на Санса, че не каза на Джон за рицарите. Но я разбирам - как да е сигурна, че Бейлиш ще се появи изобщо или пък, че Джон ще приеме помощта му.
После се извини и се разбраха с Джон.
Дрогон позволи на другите да се качат, защото Дани беше на него и позволи.
Един дракон - един ездач. Съвсем възможно е Регал да се обърне срещу мама и братче. Предстои да видим.

# 1 977
  • Варна
Абе имаха си историята с Игрит и да, знам, че за всички тук Джон и Денерис са дървеняци в леглото, а с Игрит имало химия помежду им, но пък отношенията им не бяха чак толкова дълбоки, айде моля ви се. Той нямаше толкова време с нея, че да станат дълбоки, не седя чак толкоз при диваците. Тя му налиташе от самото начало, накрая го изгони и почти го уби, на всичко отгоре му беше първата жена, така че завалията си мислеше колко много я обича. Ако тя беше останала жива, според мен тия двамата нямаха бъдеще заедно. И се радвам, че умря.

Пък Дрогон как гледаше Джон като целуваше Денерис, направо си беше предупреждение, все едно му казва внимавай в картинката, брат.

Последна редакция: сб, 04 май 2019, 10:18 от HighSpeed

# 1 978
High speed, бъдеще нямаха, но поне видяхме любов между тях. Джон не го виждам влюбен. А ако се окаже, че е дал Севера на Дани, само защото бил влюбен  - значи не е по - различен от Роб и допуска същите грешки.

# 1 979
  • Варна
Любов аз видях от нейна страна предимно. За него беше много секс и някакви чувства ама чак голяма любов, не мисля. Пак казвам, тя му беше първата, той по ред причини не беше спал с жена дотогава (нали се изповяда на Сам в трапезарията на Черен замък), така че нормално да е бил ентусиазиран.

Общи условия

Активация на акаунт