GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 65 574
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 2 100
А, нищо предполагам. Просто не понасям поезия. Лично предпочитание един вид и не опира само до Шекспир.
Последно и прекратяваме темата, ако трябва ще се пренесем в друга тема.
И аз не чета поезия, ама Шекспир е поезия от "а" до "я", не разбирам разграничаването.

# 2 101
Последно и прекратяваме темата, ако трябва ще се пренесем в друга тема.
И аз не чета поезия, ама Шекспир е поезия от "а" до "я", не разбирам разграничаването.
Факторът е субективен. Пример за субективен фактор: МС обича млечна салата, но не понася таратор.

офф, че то остаха 36 часа до новата серия и трябва да се убие време.

и аз съм постоянно със слушалките ама аз съм пристрастен към Tarja и Наутуиш,

както и към Within Temption

https://www.youtube.com/watch?v=wLepcFXEyGk - въпреки че е от друг филм - за всеки който обича дракони
Основно симфоник дет и предкласика + Audiomachine, Two Steps From Hell  и още едно друго.
За драконите: Audiomachine - Age Of Dragons (Extended)
Построението на мелодията е много подобно на разработката в темата на НК.

Последна редакция: сб, 04 май 2019, 19:54 от Аниш

# 2 102
  • Чужбина
Супер е, че има такива, които познават цялото творчество на Шекспир.

Но дали да вярваме на референцията към Шекспир?

И ако да, тогава би следвало да е нещо по-популярно. Един вид, дори на ами-тата да им светне, че т'ва е Шекспир.

Няма да е "to be or not to be", защото преди малко имахме борба на живите срещу мъртвите.

Но поне една полудяла Офелия да има ... няма да е лошо.  hahaha hahaha hahaha hahaha

# 2 103
Илиии Ромео и Жулиета HugHeart

# 2 104
Супер е, че има такива, които познават цялото творчество на Шекспир.

Но дали да вярваме на референцията към Шекспир?
Там е работата, че най-вероятно е фейк. Затова "Бурята" най пасва.

# 2 105
Но поне една полудяла Офелия да има ... няма да е лошо.  hahaha hahaha hahaha hahaha
То полудялата я имаме, ама не се казва Офелия. Laughing

# 2 106
Самият Кит е казал, че в епизод 4 има нещо Шекспирово. Така, че не е фейк. Друг е въпроса той какво разбира под Шекспир.

# 2 107
  • Варна
Санса я гледам с истински кеф само в една сцена. Когато с Аря изиграха Кутрето и го убиха. Е, там е един път. А на Кутрето много му отиват такива роли. И в Лабиринтът си беше гаден подлизурко и интригант.

Церсейката като толкова го иска тоя трон, нека я завържат гола на него и да я зазидат в тронната зала, да си царува там вовеки. Много ще й отива.

Аз обожавам няколко парчета на Найтуиш, направени на страхотни клипове със сцени от филма. Трепач са. Но най-много ме кефи една друга песен, сега ще видя да я намеря.

https://youtu.be/mmNjkflVijU

# 2 108
на Шекспир гледам с голямо недоверие. Описал е  Ричард  III като най-ужасният човек - алчен, скръндзав, деспот...описанието силно се бие с това на Робърт Луи Стивънсън   в  "Черната стрела". Но пък Шекспир е бил придворен поет на  Елизабет II. Така че поставям обективността му  спрямо последният Платангенет под въпрос.

На Наитуиш аз обожавам всичко което им е с Таrja, но особено много нещата които са от цикъла им с Властелина на пръстените

например Kinslayer,  Come, come over me  и просто задължително - Еver Dream

от по новите неща на Tarja много харесвам Paradise - невероятно преливане на гласовете м-у двете певици има там
 допада ми също До последен дъх

от With Temtion веднага мога да посоча Say my name

обичам и разни балади, и лек рок например песента към Пърл Харбър, като и тази към Топ Гън

Последна редакция: сб, 04 май 2019, 20:28 от Лорд Сняг

# 2 109
Самият Кит е казал, че в епизод 4 има нещо Шекспирово. Така, че не е фейк. Друг е въпроса той какво разбира под Шекспир.
А, просто е въпрос на желание и гледна точка в произволна творба да се открие нещо от Шекспир.

# 2 110
Simple SmileНяма никакъв паралел между Денерис и Офелия.

Ето - вие избирайте посока (мисля, че някои сюжетни линии вече ги гледахме):

Скрит текст:
В "Крал Лир" две сестри предават доверието на баща си и воюват за трона. И двете се самоунищожават. Третата също загива - тя пък е пренебрегната от краля в началото, но единствена му остава вярна.
В "Макбет" най-способният пълководец и доверен приятел на краля го убива с подлост. Макбет полудява от угризения и накрая загива в сблъсъка със законния претендент.
В "Хамлет" датският принц разбира, че братът на баща му (законния крал) е убил брата си и се е оженил за майката на Хамлет. Хамлет иска да отмъсти на чичо си. Накрая почти всички загиват в тронната зала.
В "Кориолан" народният любимец и отличен пълководец Кориолан е прогонен от Рим. Той решава да отмъсти и да превземе града. В последния момент е разубеден и подписва мирно споразумение, но, влизайки в Рим, бива убит коварно.
В "Отело" венецианският генерал Отело се поддава на клеветите на Яго и удушава любимата си съпруга. В момент на просветление се разкайва горчиво, но е късно.
В "Юлий Цезар" Гай Юлий е убит от съзаклятници, сред които хора, на които има най-голямо доверие. В края на пиесата двамата съюзници воюват с Марк Антоний. И двамата загиват - мисля, че се самоубиват.
В "Антоний и Клеопатра" унищожителната любов между египетската царица и римския триумвир води до падението на Египет и до тяхната смърт. Това отваря пътя на Октавиан към римския престол.
"Ричард Трети" е много интересна пиеса, макар и да не се води трагедия. Ричард Трети е грозен и уродлив на вид и по душа. Убива много хора, вкл. братята си и племенника си, за да седне на престола и да го запази. Накрая призраците на жертвите му му се явяват и го тормозят.
"Ромео и Жулиета" тук е малко вероятно да влезе в действие. Е, темата с враждуващите родове, разбира се ...
Пропускам още две-три неща като малко вероятни.
Може да добавяте.

Simple Smile

# 2 111
  • Чужбина
Шекспировото може да е, че някой ще изпие някаква отрова.

Но ... упс...това вече го имахме.

Ох, мисълта за Бран не ме напуска.

Не може първа книга, глава първа да е Бран, а той да не свърши абсолютно никаква работа. Абсурд!

# 2 112
Не ми харесват повторенията на сцени, които са си харесали. Отражението на огъня в очите на Мелисандра и Лорел или Лансел. Сам, чистещ ... сещате се, някой яде бобена яхния, Сам лекува Джора, после ...
Евтино.

# 2 113
И Кит ли го е казал? Аз четох за Емилия. Ако го казва повече от един човек, явно им е спуснато отгоре.

Не знам как е в англоезичния свят, но аз като чуя шекспирова драма, първите три неща, за които се сещам, са Хамлет, Ромео и Жулиета, Отело и Дездемона. Пак казвам, на запад може и други по-популярни да има, например, както някой беше споменал, Бурята. Отело и Дездемона не ги виждам в сюжета. Имаме тук една изневяра наистина, но Дездемона не беше виновна, за разлика от Церсей. Тук и да се избият заради нея Джейми и Юрон, или пък някой да убие нея, няма да е същата, шекспирова драма. По линия на Ромео и Жулиета се сещам за невъзможната любов на Денерис и Джон, след като установиха, че са роднини. На практика откакто това се случи нямаше удобен момент за изясняване на отношенията им, предвид новооткрития факт, че са леля и племеник. Ние тук си коментираме дали това изобщо е проблем за епохата, където имаме вече някаква информация, че кръвосмешението не е чак кой знае какво табу. Ето и за ланистърови беше по-скоро проблем поради това, че децата не са законни претенденти за трона, защото не са деца на краля, но когато Церси стана кралица, каза на Джейми, че ще обяви публично от кого е очакваното дете без да ѝ пука особено. При Джон обаче имаше отдръпване след акто научи новината и не знаем още дали е заради роднинската връзка, или за това, че той се оказа по-силен претендент за това, за което Денерис има амбиция. Та да, тук би могло да има някаква драма с невъможната любов. И третата опция, за някаква драма по Хамлет, е там вече виждам по-голям потенциал. Въртят ми се няколко възможни линии. Ще взема да си я припомня творбата докато чакаме епизода.

Докато си обсъждаме тук, аз си промених гласа в анкетата от Санса предава Джон, на Джон предава Дани. Засилва ми се едно такова усещане.

# 2 114
Шекспировото може да е, че някой ще изпие някаква отрова.

Но ... упс...това вече го имахме.

Ох, мисълта за Бран не ме напуска.

Не може първа книга, глава първа да е Бран, а той да не свърши абсолютно никаква работа. Абсурд!

Шекспировото е, че всякакви роднини и бивши съюзници ще воюват помежду си (братя, сестри, лели, племенници и т.н.).
Накрая много ще умрат.
Някой наистина може да танцува в тронната зала с призраците на мъртвите.
Е, как, Бран ще е ключът към разни загадки. Key
Wink

Общи условия

Активация на акаунт