GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 64 439
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 75
Някой назад спомена Рикон.
Какво стана с него? Съвсем забравих. Някой да припомни.
Писахте, че утрешната серия на тъмничко ще бъде. Лошо. Дано да не е много тъмно. Че ще е голяма излагация.

# 76
 изглежда ми ужасно на тъмно тази сцена.
Рикон го уби Рамзи

# 77
  • Вестерос
Нарочно нов пост с нови снимки спойлери

Скрит текст:

# 78
  • Русе
Гласувах за Тирион, макар че се колебах малко за Юрон, че бедният стои сам, изоставен и пренебрегнат без нито един глас. Основно поради причината, че ужким краят ще е същият като замисленият за книжната поредица (както натъртваха десетки пъти през годините), а авторът й Мартин пък неколкократно е обяснявал, че с всички сили се стреми да счупи и неизпълни очакванията на читателя (което беше и основният сюжет на Старките – задаваме ги като благородни, Нед по своето време беше най-близкото до основен протагонист, читателят очаква да се измъкне в последния миг дори с помощта на някакво чудо – главата му литна, след което се очаква от Роб, славен и добър, да отмъсти за това – неговата глава пък я пришиха; тук перифразирам Мартин, който си го обясни това за Нед и Роб в прав текст, и че съдбата им е била предрешена още преди да им измисли имената).

В този ред на мисли, най-очаквано от средния зрител би било Джон и/или Денерис, „пълководците на добрите“ да оцелеят до самия край. Съответно очаквам да не устискат. Изпитвам някакво съмнение, че Кралят на нощта би могъл да победи (мнозинството от аудиторията ще има да кълне и беснее с десетилетия при такава развръзка, доста смелост би се искало това да е замисленият край), пък доста акцентираха, че единственият начин да спрат неживите е чрез неговата смърт. Бран го виждам като твърде централна фигура напоследък, за да 1/оживее сам по себе си или 2/да се позволи другите да умрат, докато той остане жив (изключвам разни прераждания, вливания във вълци, гарги, дървета и прочие). Церсей... не Simple Smile Санса изначало е била планирана за второстепенен персонаж от ранга на Джофри, предателка на Старките; впоследствие се поизменя донякъде образът й, книжният не претърпява особена прогресия от началото, екранният се трансформира, ала в последните ~2 сезона изпитвам някаква дълбока лична неприязън към изградения от Софи Търнър персонаж, та съм бая предубеден и всъщност от посочените герои тя е единственият, който не просто ще следя дали ще оживее/умре в последните епизоди или да се надявам да оцелее, а активно бих искал да гушне снега (пък и съм на мнението, че Търнър би изиграла чудесно една Санса на страната на Белите бродници; жалко, че няма как да се случи това). Апропо, някой сеща ли се какво стана (или не стана) с магистър Илирио?

# 79
  • София
Честита ни нова тема. Simple Smile
Джони, как можа да забравиш за моята любимка, уфф
Гласувах за Джон и Санса при избор на само 2 вота. Няма смисъл да вотирам за КнН, защото няма никакъв шанс милия.  Laughing

Джони, засечи колко точни минути е битката при Шлемово усое, така и така ще правиш паралели. Доколкото си спомням е 43/45 минути (със сигурност между 40 и 50 мин. Аз ще си направя труда да засека колко ще е битката в епизод 3.

# 80
Така,  за днес гледах два филма с батални сцени - първо Небесно царство, после Властелинът - двете кули, от ГОТР трябва да са измислили нещо наистина неземно, за да ме впечатлята.
Дяволо ако говорим за екранно време битката на Шлемове усое  първете появе н орките е в 2,12 минути  до появата на Гандалф с Емомер в 2,39-2,40,  т.е.  около 28 минути, но отдело имаме около 5 минути заделени за ентите и още  почти толкова за Фродо, Сам, Смийгъл и Фарамир, та ако на Битката се събират и 18 минути трябва черпи.
Паралелите няма да ги правя само по време, ще ги правя и по тактика, ефекти и ред други неща. Например в Небесно  царство рицарят Балиян отбраняваше успешно с 50 човека един малък проход, защото като падна стената, нямаше как да му се изсипят 200 000 араби наведнъж.  А при Двете кули, като падна стена, роханците щяха да ги попилеят, защото Теоден, не се бе усетил да сложи защита отдолу. Не е без значение до колко добри са нощните снимки и т.н.
Та както казах - трудно ще ме впечатлят ГОТР, след толкова изгледани батални сцени, но да видим

П.С. Дяволо не знаем коя ти е любимката, сложил съм само най-вероятните да оцелеят. Например не съм сложил Давос, когото много харесвам, защото той не е благородник и има малки шансове за оцеляване в един нов свят. Освен това неговата роля се изчерпваше докато го имаше Станис. По подобен начин и други герои не считам, че имат шанс да оцелят, поради ред фактори.

П.П.С. гласувах за Тирион и Санса. Джон Сняг и Дани са прекалено героични герои нормално е да не оцелят. Или поне единият от двамата. Тирион и Санса винаги оцеляват, ще оцелеят и в новия свят.

Последна редакция: пн, 29 апр 2019, 03:36 от Лорд Сняг

# 81
  • София
Е, как ще не знаеш. :о Аря де.

Хмм, много малка таз битка, защо си мислех, че е 40 мин. Хех.
Обаче не си гледал двете битки в Смел сърце. Най=бруталните и реалистични, а и с доста тактика също така.  Peace

# 82
  • 221B Baker Street
Мамка му!
Скрит текст:
Познах! Шибаната крипта оживя!

Последна редакция: пн, 29 апр 2019, 05:11 от Айрин Адлер

# 83
  • Сидни
Ох адски трудно ми е да не гледам сега епизода, довечера се събираме да го гледаме на голямо ТВ...но едвам се удържам, толкова съм екзалтирана.... тук е 12 на обяд, в момента тее...ОМГ искам да гледааам.   Grinning

Само да кажа, че аз не мразя Дани като повечето тук. Започнах да ета книгите заради нея. Донякъде я разбирам. Не мисля, че е лош човек. Също така слуша съвети - Тирион, Джора, Мисандей, Джон...Cut her some slack както се казва. В крайна сметка отиде и да защитава Северът, опита се да изглади нещата със Санса...определено не искам да умира.

# 84
  • София
хахаха  Grinning Wink Twisted Evil

не четете ако не сте гледали!

Скрит текст:
Това ще е голям шок за милиони хора.
и кой е големия герой сега???

моето момиче!!!
Азор Ахаи, хахаха
Мелисандра и го каза, още като спомена:
сини очи и Аричка хукна нанякъде ми стана ясна работата. Но за много други сигурно е било голяма изненада. Всички очакваха да е Джон или Денерис, а то любимката на жената на чичо.  Joy

Twisted Evil Sunglasses

# 85
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Голяма борба беше епизода,обаче всичко се случва на тъмно и в битката много трудно се различава кой,кого убива.Мъка си беше на моменти.
Някои главни герои умряха,но изгледайте епизода и тогава ще коментираме.
Ариa #1

# 86
Абе нали в 5 щяха да го пускат? Кога успяхте да го изгледате?

# 87
В 4 го пуснаха по НВО.
Станахме цялото семейство.

# 88
  • София
епизода обаче бе под 80 минути. Невярна информация от HBO. около 78/79 минути някъде.

Хареса ми въпреки всичко!

Скрит текст:
в смисъл генерално от самата битка останах леко разочарован, защото имаше толкова много фанфари и реклами как сме щели да видим нещо невиждано. Дрън, дрън.
А и краят бе шокиращ, но го очаквах след репликата на Мелисандра към Аря. Обзалагам се, че милиони хора ще са го пропуснали това, но не и другите стотици хиляди зомбита фенове като нас, които няма как да не пропуснат толкова значимо изречение.

Аря е героя на Мелисандра, тя спаси човечеството и се оказа най-важния герой до тук в целия сериал!!!
Много голям фен съм и, по-точно на книжната Аря и въпреки това признавам си не го очаквах и ме изненадаха!!! Не знам за добро или лошо, тепърва ще трябва да преспя и да преосмисля всичко това.
В момента в който Аря му скочи на КнН се смразих (хем го очаквах) и като я стисна си казах, 'Край' Уби я и направо хвърлях телевизора, хаха, обаче тази Безлиха хитруша колко е ловка само.  Grinning Heart Eyes

за битката

Скрит текст:
Така, битката за протокола бе 62/63 минути грубо. Ако някой иска по-точни данни има ХБО ГО, торенти, лесно може да се засече. Но със сигурност е рекорд. Обаче лошото за рекорда е, че битката бе прекъсвана таман три пъти заради дразнещи моменти от криптата. Вярно за по минута/две ама нямаше нон-стоп екшън!! Ако някой му се занимава може да засече всяка една малка битка колко е продължила сама за себе си. Но общо всичко е около 62/63 минути. Или 80% от епизода! Като общо време със сигурност е рекорд.
Битката имаше своите силни и своите слаби моменти, но това че избраха всичко да се случва през нощта намали кефа на половина. Явно това все пак си е сериал и не могат да пръснат 100+ млн. бюджет за дневна битка и да е реалистична. Докато така в тъмното прикриха/заличиха всичките тези слабости. Съжалявам но няма как да я сравняваме с еталоните в кино филмите. Абсурд!
Така като изключим всичко това обаче я бяха изпипали като ужас, който мъртвите да всяват сред живите. На няколко моменти и на мен ми се изправиха косите. Например когато преследваха Аря бях на тръни. Хем бях сигурен, че нищо няма да и се случи, хем тръпки ме побиха. Абе сега много ще се пише. Аз също ще допълвам, а и ще гледам още веднъж, че то вече ми се размиват някои неща.

това което не ми хареса със сигурност

Скрит текст:
Криптата! Оскверниха Старките!!! Дали и самия Нед не погна Санса така и няма да разберем, хаха. Ама никак не е смешно. Как можахте, ДиД!!!  #Cussing out

кои умряха

Скрит текст:
Без кой знае какви изненади
1. Всичките дотраки, които очаквано бяха ползвани за пушечно месо
2.Ед скръбния
3. Берик Дондарион (който изпълни своята мисия, да спаси Аря, а след това тя да спаси света)
4. Теон. Ех, Теон, Теон Sad
5. Джора Мормон - докрай брани своята Халеси. Но и Денерис ме трогна как искрено рева върху трупа му. Sad
6. Лияна Мормон - великан я уби ама и тя му видя сметката
затриха още един дом гадовете!
7. Дрогон или Регал? Извинявам се ама кой дракон по дяволите умря? Мисля, че Регал на Джон. Той и Дрогон бе налазен и наръфан от много зомбита ама после се върна и клекна до Денерис и Джора. Мисля, че Регал умря. Но не съм 100% сигурен за драконите.
8. Мелисандра! То и без това Давос я дебнеше. Wink

И това е.
Всички останали са живи и здрави. Wink

Дух?

Скрит текст:
Само да имат късмет да са го убили мамицата ви!!! Ама за мен на 90% е мъртъв.  Cry #Cussing out
Лично за мен най-големия гаф на ДиД са вълчищата. А и Дух трябваше да е с Джон, а не да хуква с Дотраките.

Последна редакция: пн, 29 апр 2019, 05:59 от Diavolo

# 89
  • София
още неща, които не ми харесаха

за Джон

Скрит текст:
Само се шматкаше насам-натам. Върха беше когато видя Сам в беда ама не му помогна. То се подразбираше, че бързаше да намери синеочко и да спаси Бран ама все пак, това е най-добрия му приятел, а той е герой! После отчаян буквално си се поднесе като жертвено агне на Визерион преди любимата му сестричка да му отърве кожичката?!  ooooh!
Уж той е огън и лед и пр. бла бла и точно в най-важния епизод абсолютно нищо не направи. Денерис му спаси кожата веднъж, всъщност два пъти ако не се лъжа. После само размахваше мача насам-натам безпомощно и се луташе като муха без глава.
Нещо не изпипаха тези сцени както трябва. Колко време чакахме ли чакахме кои ще са тримата ездачи. Оказа се, че единия ездач ще е КнН. Шок. Ок, хубаво. Ама въпросното първо възсядане на Регал бе нелепо. Нямаше го съспенса, нямаше я тръпката, специалния момент дето го чакаме с години. Като на майтап хайде там да пояздим малко дракончета. Все едно гледах Хикъп от анимационното филмче, ''Как да си дресираш дракон''  Sad

Армията на Другите

Скрит текст:
100 000??? Някакви орди невиждани. Моля?
Е, къде е Алфа да ви пусне едно стадо зомбитата, хаха.  WinkИзвинявам се, но в TWD сме виждали наистина огромни стада зомбита. От тази нощ и припламвания тук-там се виждаха някакви зомбита ама ми се сториха някаква мижава бройка.
Но пак да подчертая, компенсираха това със звуковите ефекти и реакциите на хората. Някак си от 1000 зомбита така режисираха епизода, че всички да повярваме, че ги връхлита някаква невиждана орда. Това също си е майсторлък.
Просто за мен не трябваше толкова много да се бият в гърдите и да тръбят, че ще гледаме нещо невиждано и пр. защото сега се излагат и ще ги разнасят сигурно много фенове.

Общи условия

Активация на акаунт