GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 66 235
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 135
Само чета, не съм, гледала още.
В предната тема коментирахте паралели между ВнП и тук.
Аз не виждам изненада след като някой спомена Еовин и назгула.

# 136
  • HH
Още не мога да го осмисля.
Скрит текст:
Знаехме, че неживите ще умрат в този епизод, но си го представях по друг начин.
Аря я чакам от не знам колко сезона да види сметката на Церсей. За на КН имах други очаквания.

Джон сега какъв е. Инкогнито Таргериан. Няма дракон, няма вълк, Аря му открадна славата. Да подвива коляно може той....

# 137
  • Чужбина
И аз съм в шок! Дадоха ми го WTF момента и сега се опитвам да вържа всичко. Има подсказки назад в сезоните, но то нали трябваше да обсъждаме Трошачката, колко е изумителна.

Някой да ми напомни, моля, дали:

Скрит текст:
Аря махна Мелисандра от списъка!

# 138
На мен епизода ми хареса и си струваше да стана рано-рано да го изгледам Grinning

Скрит текст:
Не сравнявам битката с никоя друга, не съм засичала минути, не съм броила численост... важното за мен е, че бях под напрежение през цялото време, беше напрегнато и вълнуващо. В буквалния смисъл - битка на Живот и Смърт. Много добре предадоха градацията на емоциите, от нахъсаното влизане в боя, до пълното отчаяние, че спасение няма. Краят с Аря беше наистина неочакван и толкова неща се изясниха... стана ясна ролята на толкова хора и събития, навързаха се нишките.
И на мен не ми допадна много Джон в епизода, но това също си има обяснение. Просто големият герой се оказа Аря, а не той. И ми се струва, че Бран го е знаел. Знаел е кой ще убие КН.
Теон се би до последно. Голям мъж стана той, колкото и да няма мъжки символи.
Допадна ми, че не изпаднаха в клишето Санса да говори надъхващо пред останалите в криптата. Щеше да е адски несериозно. Те навън мрат като пилци и на всички им е ясно, че са обречени, няма нужда от излишен и безсмислен патос.

Като цяло, съм много доволна!

# 139
  • HH

Някой да ми напомни, моля, дали:

Скрит текст:
Аря махна Мелисандра от списъка!

Нямам спомен да я е махала.

Скрит текст:
Мел излезе права. Има само един Бог. С много лица. И Valar Morgulis придоби смисъл. Всички умряха.

Мисля, че накрая сериалът ще завърши някъде далеч зад Вала,  където един бродник ще излезе от някоя дупка....

# 140
  • Чужбина
Богът на Смъртта дойде днес за:

Скрит текст:
Ед

Лиана

Теон

Джора

Берик

Мелисандра - много мъчно ми стана, ама много! Cry

Скрит текст:
Мисля, че накрая сериалът ще завърши някъде далеч зад Вала,  където един бродник ще излезе от някоя дупка....

Аз също искам такъв финал! Епичен ще бъде.

# 141
  • София
проблема е ясен

Скрит текст:
Джон.
Хората са объркани и с право. Значи, ок имаше подсказки за Аря, но за Джон, че и за Денерис е имало много повече. Особено за Джон. Детето на Регар Таргариен и Лияна Старк. Детето направено от огън и лед! А и той си имаше вече вземане-даване с КнН. Самият КнН бе заинтригуван от него. Джон пръв алармира за истинската опасност, той спаси диваците, после обедини всички за общата кауза като изключим Церсей и пр. и пр. И точно в най, най, най-решителната и значима битка лично за мен в целия сериал до тук и цялата сага изобщо той не направи абсолютно нищо!
Това си е за ядец. Нямам нищо против, че Аря уби КнН. Още повече, че съм и болен фен. Но напълно разбирам многото разочаровани фенове не толкова на Джон, колкото на липсата на логика в действията му по време на епизода.
Дух трябваше да е с него. Трябваше да посече поне един/двама бродници. Да спаси някой, абе мамка му да направи нещо!!!
Това за мен е най-големия гаф на този епизод.

Колкото за решението да е Аря, освен, че ни дойде като гръм от ясно небе, забележки други нямам.
И сега да си го кажа по-отрано, според мен Аря няма да убие Церсей, именно защото масово ще се очаква.  Peace

# 142
  • Чужбина
Смъртта на:

Скрит текст:
Теон:

Искахме holy shit момент и те ни го дадоха! Доволна съм.

# 143
Диаволо,

Скрит текст:
ами ролята на Джон е била точно тази. Да направи всички тези неща, които си изброил. Хич не са малко и хич не са маловажни. Всеки се оказа с някаква роля в голямата битка. Тази е била неговата.
Аз така ги виждам нещата.
А и нали всички очакваха УАУ ефект. Ако Джон беше убил КН щеше да е най-очакваното и предвидимо.

# 144
  • Чужбина
Скрит текст:
Теон

умря като мъж! Страхотно.

Скрит текст:
Някой да ми обясни, защо трябваше да пазим Бран толкова усърдно.

Мисълта ми се губи.

# 145
  • София
Стела, ами да, така е.
А и той вече
Скрит текст:
уби един бродник Wink
доколкото си спомням май беше сезона с участието на Захари Бахаров ама ми се размива вече и не помня точно. Но съм сигурен, че закла един бял бродник.
после с КнН си разменяха любвеобилни погледи и в миналия сезон, там с епичната битка с мечката зомби и пр.
Джон направи страшно много. Но не е бил той героя от легендите... Това ще отекне като огромен шок, сигурен съм и ще се коментира и спори много.
Да подчертая все пак, че аз лично за себе си съм доволен от това решението на Мартин и трябва да го уважим. Simple Smile

Аря!!!  Heart Eyes

# 146
  • Чужбина
Аз пък съм доволна. И в живота нещата не са толкова очевидни.

Пускам видео с лошо качество за Мелисандра, как:

Скрит текст:

Запалва мечовете на дотраките:

Много ми харесааааааа

# 147
  • София
Цитат на: Eleonora_27
[spoiler
Някой да ми обясни, защо трябваше да пазим Бран толкова усърдно.[/spoiler]

Мисълта ми се губи.

Скрит текст:
Е, нали трябваше да устроят засада там на КнН. Бран бе сигурен, че КнН ще дойде за него. Там трябваше да е Джон, обаче още в самото начало на битката КнН пусна някаква невиждана ледена вихрушка и драконите се оказаха безполезни. И Джон и Денерис само дето не се изпопребиха във въздуха. После Джон го настигна пред ЗХ ама онзи съживи мъртвите и просто той се изгуби, изперка, почуства се безсилен и се отдаде на яда и отчаянието си. Но това беше хитър ход. Бран на показ, за стръв и някой да дебне и да очисти КнН, това им беше шанса. В открита битка, никакъв шанс!

# 148
  • Бургас
Скрит текст:
нека е Аря. Въпреки, че исках да метне Церсей. Обаче Джон, Денерис, Санса... стига бе!
Хваща ме страх, че Церсей ще си остане на трона.

# 149
Страхотен епизод  

Скрит текст:
Битката се проведе по всички тактики за тези периоди. Всеки имаше своята роля. Актьорската игра този път беше добра, дори и на Дани 😂
Колкото до Аря, беше ясно, че тя ще го убие. Още, когато поръча изработката на камата.
А сцената с края на КН беше повече от логична. Няма как да има двубой с когото и да е, просто защото няма човек, който може да го победи, та той издържа огън от дракон. Трябваше да е бързо, изненадващо и неочаквано. Кой би се доближил незабелязано до него, освен Аря.
Сега остава играта на тронове, това беше междинното препятствие 😀  
Джон малко се луташе насам-натам. Очаквах по-голяма битка между драконите. Мелисандра изпълни ролята си и то страхотно! В криптата не очаквах, че са чак такива мижитурки, можеха малко да се защитят.

Общи условия

Активация на акаунт