GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 65 885
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 795
Не знам дали филм-мейкърите ще вземат под внимание пророчеството в частта за смъртта на Церсей, защото точно това звено липсваше в сериала. Пророчеството свърши с появата на друга претендентка, която ще измести Церсей.
Трудно ще е за Джайм да удуши сестра си (ако решат да я душат, както било предречено) - нали му лисва една ръка, а Церсей е жилава и няма да му се даде.
 Тирион е по-добър в душенето, но трябва някак да я накара да клекне ... няма да е лесно.
Актьорите зад Аря, Бран и другите съвсем младички герои бяха наети като деца - няма как да се предвиди как ще ги промени юношеството. Бран някак твърде се издължи (както и носът му Simple Smile )но вината не е негова. Аря беше много сладко момиченце. После малко понапълня. Но пак си е готина - нали е Аря.
Санса е красавица. Тя се разхубави много. Като момиче ми се виждаше някак по-безлична.
Бриен в книгата (по памет) е доста грозна и страховита. Тук е много по-приемлива.
И аз съм съгласна с това. Бран и Аря са толкова симпатични като деца, много ми топлят сърцето. Ама после се чудех Бран да не е нов актьор , ама както ти казваш доста се е издължил и се е променил, не е виновен той (не ми е по вкуса ). Аря за мен си е пак същата симпатична , актрисата също е красива за мен, но като гледам си е нисичка.
Санса много грозна като малка , направо имах чувството, че е бяла като платно и някак неестествено стои , сега е доста красива.  Има черти на кралица и аристократка.
Те и другите герои също имат драстични промени , все пак 10 годити не са малко, но най си личи на децата !

Ако Бриен в сериала е грозна, какво да кажем за първообраза ѝ в книгите. Да не забравяме, че все пак от там тръгваме. А там, доколкото помня, е ужас. Особено след битките ѝ, докато търсеше Санса.
Липсва ѝ част от бузата, отхапа ѝ я един в мечата яма.
Ужас !  И в книгите ли Джайм е влюбен в Бриен ? 😱😱😱

# 796

The_Third,  
Ама не се четем значи. Аз още по нощите след първото гледане мисля, че писах. И после пак. Тук не говорим само как е стигнала до язовата горичка при Бран, а и кога. Защо навързваш времето по този начин. Дават Аря и Мел, Аря хукнала, пък после дават Бран и Теон наобиколени и без надежда.

Даже не беше и точно така - веднага следващата сцена беше Теон, но още не беше заобиколен, а се ослушваше, започна да ги чува - каза - Идват, не губете смелост или нещо такова и след това има кадър, в който се вижда как мъртвите идват от едната посока, Теон е с лице към тях и почва да стреля, а зад гърба му е дървото - т.е все още не е заобиколен от всички страни и спокойно някой може да се промъкне отзад.

# 797
  • Варна
Безликите са доста древен орден, та може и да е имало. Както и да е, идеята беше че нямаше нужда от магия, а само от смелост и ловкост. Сякаш ми липсва нещо... Може пък и кралската кръв на Теон да е трябвало да се пролее.. предполагам ще го разберем в предисторията.

Друго. След смъртта на Джора, Дани остава без воин телохранител. Кого ще назначи? Имам усещането, че Мисандей и Сив червей ще заминат за Наат. Не беше случаен диалога им.

# 798
  • София
И да се допълня, елемента на изненадата. Надменността и самозадоволството (не би трябвало да ги има май, ама така се видя, това са искали да ни покажат) никога не са добър съветник. Това беше единствения начин да се справят с него, а той точно това не обмисли и подцени. А и както писах явно си мислеше, че с Джон е свършено и че той е най-голямата заплаха. А и Джон да си го кажем честно в пряк дуел нямаше никакъв шанс срещу такава сила. Даже още от сега си представям как щеше да се пише масово, аааа клише, клише, очаквано, ама това сме го гледали 1 млн. пъти и пр. и пр.
НК може да се убие само с изненада и пак не е сигурно естествено.

Не съм съгласен, че Бран чеп за зеле не ставал и само блеел. Той не е човек вече... А и той може само да направлява без да се меси чисто физически в съдбите на хората. Може да се е варгнал в някой герой, но мисля щяха да го покажат след сцената с враните. Освен това е инвалид, освен да седи какво друго да прави, да хване и той някой меч? Освен това нека не забравяме, че именно той даде камата на Аря. Не е случайно това. А и аз вярвам в теорията, че се е варгнал в Джайм и му е внушил думите ''Какво ли не правя от любов'' Или там каквото беше.

Но както писа и Коронис. Много е важно да дадат някакво обяснение и за НК и за Бран и за бъдещето...
Между другото да не пускам нов пост, аз изобщо не изключвам някой шок в последния епизод как отнякъде няма да изкочи някой друг НК, как и защо оставам на Мартин и ДиД да мислят. Или НК да го свържат по някакъв начин с Бран. Или пък докато се гледаха двамцата като в индийски сериал да са обменили телепатично знания... Може и Бран да я прозрял някои истини за Другите и тяхната мисия, за които ние не знаем. Може Бран да се обърне срещу човеците, изобщо има няколко варианта с които да шокират ако са го решили, но както обичам да казвам, трябва много умело да си изиграят картите и да са убедителни, че иначе пак ще ги разнасят...

# 799
  • София
Според мен в последния момент са се разменили, казано на прост език. Варгване, ваеляване, зависи. И Аря е убила Бран в тялото на НК, а НК остава в тялото на Бран и в последния епизод след като победят Сърси, хоп- туист.

# 800
Безликите са доста древен орден, та може и да е имало. Както и да е, идеята беше че нямаше нужда от магия, а само от смелост и ловкост. Сякаш ми липсва нещо... Може пък и кралската кръв на Теон да е трябвало да се пролее.. предполагам ще го разберем в предисторията.
Така е. И на мен не ми допадна. Свикнала съм някак с идеята, че е магия срещу магия, стомана срещу стомана.

# 801
От любопитство започнах да разглеждам всичките актьори , които са били деца. Те повечето са с 1 година по-големи от мене Grinning Мейзито например е 97 набор 15 април ... на 22 години е чаровничката значи. Санса мисля,  че е 96 набор.

# 802
  • София
Бриен много готино крещи! Толкова филми и игри и не съм чувала някой да пищи по на умирачка от нея, веднага си представям как я разпъват с 4 коня, докато гори жива 😁

Мисля си от известно време, ако не бяха харизали дракон на НК, то как щеше последният да премине стената? Нали има магии и чичо Бенджин каза че нищо мъртво не може да я премине.

# 803
Според мен в последния момент са се разменили, казано на прост език. Варгване, ваеляване, зависи. И Аря е убила Бран в тялото на НК, а НК остава в тялото на Бран и в последния епизод след като победят Сърси, хоп- туист.
Нещо подобно разпъвах и аз преди няколко страници, но с поправката, че смяната/обединяването е станало зад Вала.

# 804
Оо , гледам мейкинга на епизода, страшно е интересно, намерете време. Особено полезно ще е за тези, които мрънкат от начина на заснемане Wink

# 805
# 806
Diavolo,
Съвсем линейно си течеше времето. Аря се скри в замъка когато мъртвите минаха стената. След това влезнаха и в замъка. Съвсем логично е по това време и към Бран да тръгнат и точно това се чуваше при Теон как гората се пълни с мъртви. Следователно когато Аря тръгна тя е трябвало да мине през коридорите на замъка пълни с мъртъвци, през двора пак пълен и през  мъртъвците в гората и накрая се видя като полъх, че нещо минава покрай един бродник. Това, че се е крила някъде си, си е твоя идея.

# 807
Както и да е, идеята беше че нямаше нужда от магия, а само от смелост и ловкост.

Може магията да е в оръжието . Другите умираха от специални оръжия , а камата да е способна да убие КнН и трябва някой който да може да го приближи незабелязано .

# 808
  • София
Някои писаха, че са избрали тъмнината, защото именно битката е с новата Дълга нощ и с мрака, тъмната сила. Естествено, това е вън от съмнение. Но е много удобно извинение да прикрият всичко това за което писахме вече и аз и някои други потребители. По-скоро едното чудесно им влиза в плана на другото и двете се припокриват и си помагат. Simple Smile Не е като да няма пари, но са ограничени и си го знаят. Могат да направят нещо по- УАУ, но после няма да има пари за последната битка с Церси и пак ще ги нападнат феновете. Като цяло си беше Ок според мен, макар и да имам не малко забележки. Просто се поизхвърлиха в рекламите и сега няма как да не им сипват доста фенове. Но мисля, че успяха в основната си мисия, да пресъздадат страха, безпомощността и отчаянието обзело живите. Като за сериал е уникално, но те самите тръгнаха да се сравняват с Двете Кули и пр. Такива сравнения са неуместни. Колкото и да сме фенове и да си обичаме шоуто не може да се казва на черното-бяло само от фенщина. Силата на сериала никога не е била битките. За битките си имаме Спартак: Кръв и пясък (примерно). Е, естесвено, че и в Троновете имаше незабравими моменти, които няма как да се видят в друго шоу. Лично за мен обаче номер 1 си остава битката за Вала с диваците на Манс. Simple Smile

А за тактиката, отново си заслужават някои упреци, защото със същия бюджет пак можеха да покажат ужаса и уплаха на живите, но можеше да има и по-подредена и стегната тактика и да нямаме кой знае какви претенции в това отношение. Просто искам това шоу във всеки един момент да е желязно и над другите, защото нали е GoT! А не това... Значи, по-малко генерални жертви, по-силна отбрана, после все пак губят битката (няма как да я спечелят според мен, ако ще да са най-големите гении на военното дело), но не по този начин и после отново Аря и така...

Съгласен съм обаче и с тези, които се хващат за следното. Че едва ли не са дали такъв отпор, че да бъдат победени по-бързо и едва ли не КнН да се почувства бързо, бързо победител, да разкрие бронята си образно казано и да го убият. По-съсредоточена и умна защита можеше да провокира свъсем други негови действия (примерно) и това да попречи на големия план.  Wink Аз докато пиша всичко това и сам себе си убеждавам, ама дали си вярвам, по-скоро не, хаха.
Интересно ми е какво мислите по този последен абзац/хипотеза.
И ако е така наистина, то това пак им се връзва идеално с генералния план. С наличния бюджет хем да е внушително, хем тъмно, хем с някаква недоизказана и висяща във въздуха военна стратегия/план (има я, няма я, ние си избираме в какво да вярваме).

В заключение, очакванията бяха свръхзавишени, не е чак провал това което гледахме близо 62 минути. А и така катпо чета на повечето им харесва, така че без кой знае какви драми, хм?  Peace

# 809
Както и да е, идеята беше че нямаше нужда от магия, а само от смелост и ловкост.

Може магията да е в оръжието . Другите умираха от специални оръжия , а камата да е способна да убие КнН и трябва някой който да може да го приближи незабелязано .
Камата е древна. Как пък никой от собствениците на същата досега не е разбрал какви са и способностите.

Общи условия

Активация на акаунт