GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 65 848
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 810
Хексе, Хрътката се стъписа, когато видя огъня. Не е нужно да ти обяснявам защо. Поогледа се и видя безнадежността на ситуацията. Когато видя Аря в беда се опомни и ѝ се притече на помощ. Нямаше клишета тук. Имаше от тези дълбоко закопани чувства в него.
Не можеха да наемат друг Безлик да убие КнН. Трябваше им точния мом, точното оръдие и всички събития до момента, които са помогнали на Аря да е там, където трябва да бъде. Представи ли Джакен обикаля отвън Вала да търси КнН да му пререже гърлото.

Ако Бриен и Аря са ви грозни, прочетете им описанията в книгите.

Diavolo, гледах филма на 55 инча, вярвай ми не са пестили за сметка на качеството. Пък и няма как да очакваме ярки цветове, нали така.. Не смятам, че са се правили на умрели лисици, за да отслабят позициите на КнН. Малоумно е и рисковано. Той не се почувства застрашен в нито един момент. Нямаше и от какво. А отчаяние и безнадежност се видя- в Сам, разбира се, в Джейми, Червея, дори и при Денерис, Мелисандра, Хрътката, Санса и Тирион. Как така не успяха да те убедят?
В епизода издишаше само танца на драконите.

# 811
  • Варна
Не забравяйте, че точно със същата кама опитаха да убият и Бран. Wink

# 812
Коментирахме го назад. Камата е от валирианска стомана (с нея се опитаха да убият бран в 1-ви сезон), а тя може да убие ББ (видяхме го в серията със Захараи Бахаров). Едва ли ще губят екранно време да обясняват повече за тази кама.

# 813
Хексе- именно. Бран щеше на друг Безлик ли да я даде... Няма много смисъл.

# 814
  • София
А в стоманата няма ли точно dragon fire? Който очевидно не уби НК

# 815
До колкото знам , камата е от валирианска стомана , стомана , която вече няма.

# 816
  • София
Diavolo,
Съвсем линейно си течеше времето. Аря се скри в замъка когато мъртвите минаха стената. След това влезнаха и в замъка. Съвсем логично е по това време и към Бран да тръгнат и точно това се чуваше при Теон как гората се пълни с мъртви. Следователно когато Аря тръгна тя е трябвало да мине през коридорите на замъка пълни с мъртъвци, през двора пак пълен и през  мъртъвците в гората и накрая се видя като полъх, че нещо минава покрай един бродник. Това, че се е крила някъде си, си е твоя идея.

Изобщо не съм съгласен с това, че е линейно и няма никакво доказателство, по-скоро обратното. Полъха беше поредния култов и задължителен уау момент. Нарочно е вмъкнат. Не може да се тълкува всяко едно нещо така буквлистки, защото се губи цялата тръпка от изкуството и изненадата.
Та този полъх е когато тя скача отнякъде.
Не съм си го измислил аз това, това е обяснението, което мога да дам с целия си опит филми, сериали и книги. Така си го обяснявам просто. Защото в самия епизод не е обяснено. Така се прави, това е положението. И в най-великите кино шедьоври има такива моменти и никой не пита, абе оня как изникна точно сега и пр. и да пита и да не пита, това е кино, изкуство, муза, не е реалния живот.
Значи аз ти казвам така, възможно ли е, Аря да се е промъкнала незабелязано, обучена ли е на това? Да.
Възможно ли е да се е спотайвала там преди локалната битка на Теон и дружинката? Да.
Възможно ли е един боец, колкото и велик, силен и непобедим да е да си намери майстора когато най-малко го очаква? О, да!

Всяко едно от тези твърдения не могат да бъдат оспорени, не могат и да бъдат 'юридически' доказани, признавам си. Т.е. това е един патов и безсмислен спор си мисля. И все пак мен ме подкрепиха доста фенове, теб май само Джони. Това не значи, че не си прав, бъзикам се естествено. Wink Просто искам да кажа, че някои неща не бива да ги разчленяваме толкова детайлно, това не е документалика, нито изпит по математика, да се борим с някоя теорема.

Имаше ли ефект? Имаше. Изненадаха ли се 90% от милионите фенове? Изненадаха се.
Тов е предостатъчно и мисля, че мисията им е успешно изпълнена въз основа на поднесеното от ДиД до тук в това шоу (за добро или лошо).  Peace

# 817
Не точно. Никой не знае как се прави валирианска стомана. Има древна магия в нея. А дръжката е от драконово стъкло.
Аз още в самото начало си знаех, че драконовия огън нищо няма да му направи на КН. В 7 сезон Дани като гори зомбита зад Вала, показаха НК и ББ да минават през огъня.
Явно огън на тях не им пречи, дори и да идва от дракон.

# 818
  • Варна
Хексе- именно. Бран щеше на друг Безлик ли да я даде... Няма много смисъл.
Не е необходимо да е същата кама. Всяка валирианска стомана би свършила работа.

# 819
Ама хората приеха хвърченето и телепортирането при  спасяването на Джон и останалите от малоумната им разходка в предния сезон, а сега Аря как стигнала...това е най-малкия проблем. МОже пък Бран затова да се кьоравчеше, не за да гледа през гарваните, а за да й е подготвял път.

# 820
  • София
А отчаяние и безнадежност се видя- в Сам, разбира се, в Джейми, Червея, дори и при Денерис, Мелисандра, Хрътката, Санса и Тирион. Как така не успяха да те убедят?

Хъх? Май пак не се четем...  Rolling Eyes кАде съм писал, че не са ме убедили точно в това, в което ги похвалих на няколко пъти. Че успяха в мисията си да ни разкажат за страха и отчаянието на нашите герои изправени пред 'живата смърт' Нямам никакви претенции по тази линия. Други са ми претенциите, но не виждам смисъл да се повтарям за 123 път. Simple Smile

# 821
Здравейте.
Тихичко се промъквам...
Не ми дава мира въпросът: Защо КН желаеше смъртта на Бран?
Какво тя щеше да промени?
Някъде може би съм изтървала нишката.

# 822
Самият Бран обясни във втори епизод, защо не внимавате:)

# 823
Във втори епизод обясниха. Бран е паметта на човечеството и НК иска да я унищожи.

# 824
Diavolo, може и друг да съм прочела и да съм решила, че си ти.

Хексе, да ама това кой друг го знае освен Бран?

Общи условия

Активация на акаунт