GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 65 787
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 1 275
Тя сама си каза, че е дошла да се бие във войната на Джон, щото го обичала.
За мен това никаква логика няма, ама айде.

# 1 276
Тактическите слабости в битката между живите и мъртите.
https://www.webcafe.bg/filmcafe/seriali/id_528788222_Vsichki_tak … a_za_Zimen_hrebet
Но мен не ми хареса епизода като замисъл не заради това, все пак това е кино, не са реални военни действия, но не ми хареса замисълът около това финалът да е основан изцяло върху човешката битка за трона. Очаквах че мъртвите няма да бъдат сразени толкова рано (не съм чел книгите и не знам там каква е историята) и финалът ще е битката между живите и мъртвите, и според мен това беше редно да бъде апотеоз на сериала, защото той така и започна с 1-вата си сцена. Съгласявам се с извода в статията.
Цитат
За дай-хард феновете обаче остава усещането, че тази паметна битка на Огъня и Леда трябваше да бъде апотеоза на сезона, а не просто прелюдие към неминуемия сблъсък на добре познатите ни герои
Но въпреки това сериалът си остава световен феномен.

# 1 277
Много ми е приятно да чета и от време на време да коментирам, няма ли обаче нужда от нова тема?

# 1 278
За мен в центъра на сериала са отношенията между хората и това до къде би стигнал един човек, за да постигне това, което иска. Започнах да го гледам заради това, не толкова заради магията.
Темата е седмична.

# 1 279
Значи тронът не и е фикс идея. Пусни си първия и втория сезон - Денерис искрено се грижеше за хората от халазара след смъртта на Дрого, вместо да отпраши към свободните градове. А реално нямаше никакви задължения към тях. Сега пак се грижи за хората от Севера.
Все повече ми харесва мисълта накрая на ЖТ да седнат Денерис и Тирион като крал и кралица.

# 1 280
  • България
Пепел ти на устата Satisfied.
Без демокрация във фентъзитата, моля!
Искам седем независими кралства.

Що пък не. На Вала си имаха демокрация. Сега останалите епизоди предизборна кампания и накрая Джон президент.
Е, що пък да.
Да ти обясня, защо предпочитам фентъзи с крале, кралици, магия, дракони, рицари, битки, магьосници, елфи и т.н. е все едно да ти обясня, защо обичам шоколад Laughing.
Гражданинът Сняг и гражданката Санса са добра двойка, според мен Laughing.

# 1 281
Ами то пак ще има битка между огън и лед, а и самият Джон е огън и лед .

# 1 282
  • Вестерос
Много ми е приятно да чета и от време на време да коментирам, няма ли обаче нужда от нова тема?
Teмата е седмична!

# 1 283
Значи тронът не и е фикс идея. Пусни си първия и втория сезон - Денерис искрено се грижеше за хората от халазара след смъртта на Дрого, вместо да отпраши към свободните градове. А реално нямаше никакви задължения към тях. Сега пак се грижи за хората от Севера.
Все повече ми харесва мисълта накрая на ЖТ да седнат Денерис и Тирион като крал и кралица.
Смятам, че една кралица не може да се води сляпо от чувствата си. Какво значи влюбих се в Джон и дойдох да се бия за вас? Ако не го обичаше, нямаше да дойде и щеше да остави всички да измрат ли?
Вярно е, че се грижеше за дотраките, но се промени много. Точно обикновените хора страдаха от нейните действия после,  къде е било умишлено, къде - не.

# 1 284
Тактическите слабости в битката между живите и мъртите.
https://www.webcafe.bg/filmcafe/seriali/id_528788222_Vsichki_tak … a_za_Zimen_hrebet
Но мен не ми хареса епизода като замисъл не заради това, все пак това е кино, не са реални военни действия, но не ми хареса замисълът около това финалът да е основан изцяло върху човешката битка за трона. Очаквах че мъртвите няма да бъдат сразени толкова рано (не съм чел книгите и не знам там каква е историята) и финалът ще е битката между живите и мъртвите, и според мен това беше редно да бъде апотеоз на сериала, защото той така и започна с 1-вата си сцена. Съгласявам се с извода в статията.
Цитат
За дай-хард феновете обаче остава усещането, че тази паметна битка на Огъня и Леда трябваше да бъде апотеоза на сезона, а не просто прелюдие към неминуемия сблъсък на добре познатите ни герои
Но въпреки това сериалът си остава световен феномен.

Никола, съгласен, съм теб и за двете неща - тактически не бе издържан епизода. Ще добавя още неща тук
https://clubz.bg/82329-fatalni_greshki_v_taktikata_na_djoneris_z … _pri_zimen_hrebet
освен това бих добавил, че през средновековието всякакви запалителни бомби, гръцки огън, китайски фенери и т.н. не са били непознати, можеше много да се мечтаеш откъм  това как да се използват пиротехническите средства, а не само са де използват требучети, Мелисандра и дракони.
Иначе и книгите и серила си остават световен  феномен, това е безспорен факт.

# 1 285
Да имаха един Кибърн. Всичко щеше да гори в Адски огън.

# 1 286
  • Вестерос
Лиана зад кулисите

Скрит текст:

# 1 287
Аз досега се заблуждавах, че това е войната на живите срещу мъртвите, а тя войната била на Джон. Прелестно! С такова детинско държане Дани за мен по нищо не се отличава от Церсей, която също мисли в клишета - Ланистъри - срещу всички останали. И после  - защо не допада Дани Комунистката!

# 1 288
Много ми стана мъчно за Лиана.

Очаквам Джон да има по-голяма роля по нататък.

# 1 289
Смятам, че една кралица не може да се води сляпо от чувствата си. Какво значи влюбих се в Джон и дойдох да се бия за вас? Ако не го обичаше, нямаше да дойде и щеше да остави всички да измрат ли?
Вярно е, че се грижеше за дотраките, но се промени много. Точно обикновените хора страдаха от нейните действия после,  къде е било умишлено, къде - не.
Хората не страдаха ли от решенията на Робърт, Церсей, Санса, Нед, Роб и т.н., т.е. от властимащите - ми страдаха. Защо е това избирателно вторачване в Денерис и неглижиране постъпките на останалите. Сигурно на емоционална основа, но пък емоциите обикновено пречат да се види реалната картинка. А и що ми се струва, че Данчето първо реши да защити хората във Вестерос, а после се фффлюби във Иванчо.

Общи условия

Активация на акаунт