GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 65 603
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 1 785
[Сцените, в които зомбитата нападат , а нашите се отбравяват директно през ЗХ, абсолютно нищо не се вижда. По нищо не разбирам кой умира зомби ли е, от нашите ли е, само гледам някакво мазало.

Да, точно тази сцена е много тъмна в оригинала и освен да чуеш, че има битка, друго не разбираш. С изсветления екран видях много повече. Може и да са го направили нарочно толкова тъмно, за да е максимално автентично, но е гавра със зрителя, които стои и се дзвери като идиот в екрана и се опитва да различи черното от черното. И хоп Берик с огнения меч да видя, че е той и че е жив. После пък Денерис с дракона, който започна да изпепелява възкръсналите на бойното поле и пак можа да се види някой и друг основен герой. Друга такава сцена беше, когато драконите на Джон Сноу и Денерис се сблъскаха във въздуха. В тъмната версия нищо, ама нищо не видях. Като изгледах епизода изсветлен на макс, видях какво точно става. Е, гавра си е, пък ако ще и съзнателна и нарочна.

# 1 786
технически, ако сте гледали пиратска версия то тя е била по-тъмна. Сложно е да обяснявам защо, но с две думи, тъмните стават равни цветове и нямат полутонове. На ХБО предаването си е било ок, може просто телевизора ви да е бил с по-тъмни настройки по дефолт или просто човешкото око е различно. Но знам , със сигурност, че пиратските версии са с по-лошо качество, независимо дали са HD или подобни

Мис Търнър,  аз постоянно си гледам пиратски версии и изглеждат прекрасно на компютъра. Същата вечер гледам  Небесно царство  и Двете кули - не е истина как изглеждаше Небесно царство, а Двете кули  също всичко  се виждаше през нощтта. А са правени преди повече от десетилетие. Гледал съм десетина филми на новия лаптоп, а на стария - хиляди,   всички бяха или през кинофена или през Замунда, но епизод този по отвратителни цветове мога да го сравня само с "Чистката".  Най-ме е яд, че където имаше статични сцени - например с Бран чудесно се бяха получили, ама където имаше някакви мелета имах чувството че гледам български филм от 70-те години, където се взираш в екрана и се чудиш какво виждаш.

# 1 787
Е къде е Властелина, къде е сериалче...моля моля, макар че те сами се хвалиха и сравниха с Него, и сега с право ги критикуват Wink Да бяха мълчали Wink

# 1 788
За Крастър е казано, че е  по-близо до враните от Нощния страж, отколкото до диваците. Имаше някаква връзка със Стража, ама съм забравил каква е.
Баща му е врана, но не помня да е казано че е по-близо до враните. Напротив, мрази ги. Майка му е дивачка и го е отгледала сама.

Аааа сега кой ще раздава двойки? Не помня Манс или казваше или Игрит на Джон Сняг, че той по-близък до враните.

Happy, НВО твърдяха че са по-по-най, че са чудо невиждано, че няма такава битка, че няма аналог....ами то вярно се оказа че няма аналог, даже в "Живите мъртви" виждам повече неща.

# 1 789
  • срещу двата комина :)))
технически, ако сте гледали пиратска версия то тя е била по-тъмна. Сложно е да обяснявам защо, но с две думи, тъмните стават равни цветове и нямат полутонове. На ХБО предаването си е било ок, може просто телевизора ви да е бил с по-тъмни настройки по дефолт или просто човешкото око е различно. Но знам , със сигурност, че пиратските версии са с по-лошо качество, независимо дали са HD или подобни

Мис Търнър,  аз постоянно си гледам пиратски версии и изглеждат прекрасно на компютъра. Същата вечер гледам  Небесно царство  и Двете кули - не е истина как изглеждаше Небесно царство, а Двете кули  също всичко  се виждаше през нощтта. А са правени преди повече от десетилетие. Гледал съм десетина филми на новия лаптоп, а на стария - хиляди,   всички бяха или през кинофена или през Замунда, но епизод този по отвратителни цветове мога да го сравня само с "Чистката".  Най-ме е яд, че където имаше статични сцени - например с Бран чудесно се бяха получили, ама където имаше някакви мелета имах чувството че гледам български филм от 70-те години, където се взираш в екрана и се чудиш какво виждаш.

добре, ще се опитам пак да обясня - къде гледа Небесно царство, пак ли пиратски копия ? Ако са били пиратски какви са им били рилийзите, блу рей или не. При първоначалните пиратски копия се бърза и не се използва добра техника, когато се свалят рилийзите. Когато мине време започват да се появяват и по-качествени такива Simple Smile

# 1 790
В сериала Тирион на  този етап е прекалено обикновен, за да го изкарват Тарг. Пък и не виждам никакъв смисъл в това. Така или иначе драконите са два. Ще му се на Тивин да е истина и да има оправдание.

Аз и в книгата не вярвам да е Тарг. Не знам имаше ли го в сериала, но при един разговор между леля си и Джейми, лелята недвусмислено каза, че Тирион е син на баща си и прилича прекалено много на него. Тук вече можем да спекулираме е ли тогава Джейми син на баща си 😄😄😄

# 1 791
обяснявам. Абсолютно всички филми и сериали гледам пиратски до един ден след свалянето. И въпреки това в живота си не съм виждал толкова лошо качество. Това че като излизаха зомбитата само някакви вълни се виждаха никой не може да ме убеди, че е нормално. В предишни епизоди на предишни сезони  виждахме огромна армия на мъртвите. Сега сигурно имаше сто  статиста, на които изобщо не им видяхме лицата.
В мелето е някаква каша- виждаме Бриен да пада и буквално в следния миг ни показват Джайм на супер забърза кадър,  в една ужасна тъмница, на някакви прехвърлячащи ситни снежиник, на фона на които нищо не се вижда. Сигурно пет пъти спирах и превъртах, за да разбера убиват ли я Бриен. Гавра със зрителя.
А пък всички които имат бради, по нищо не мога да ги различа един от друг.
Има сцена където Лияна се бияна с великан,  три пъти проверявах, дали не е Аря?

П.С. някои хора тук пускаха снимки уж от по-качествени копия, ама за мен и те за същите боклуци. Виждаш някакви силуети и трябва да гадаеш кой е по това, че някой с брада и има определен ръст. Гавра със зрителя!  това ли е по-по-по-по най-изключителният сериал?

# 1 792
Офф, хора, стига вече. След като има хора, които не са имали проблем със затъмняването, значи картината е била ОК. Търсете проблема във вашия телевизор и стига сте обяснявали как качеството не било на ниво.

# 1 793
  • Сидни
Гледайки пак 7ми сезон, така и не разбирам защо се появи Нимерия? Каква беше идеята изобщо? Нали вълците са им скъпи, за кой чеп?
Някой знае ли?

# 1 794
Гледайки пак 7ми сезон, така и не разбирам защо се появи Нимерия? Каква беше идеята изобщо? Нали вълците са им скъпи, за кой чеп?
Някой знае ли?

Да зарадват феновете единствено.

# 1 795
  • София
Някой знае ли?

Да зарадват феновете единствено.
Е как, защо се е появила. Другите вълци щяха  да я изпапкат Аря, и после лошо.. кой щеше да ликвидира КН.
А и явно е доста плодовита...Нимерия де... 😃

# 1 796
  • София
Паралел между връзката Човек-Жовотно, и Човек-Човек...
Вторите се изядоха, като вълци....

# 1 797
Офф, хора, стига вече. След като има хора, които не са имали проблем със затъмняването, значи картината е била ОК. Търсете проблема във вашия телевизор и стига сте обяснявали как качеството не било на ниво.

извинявай, ама когато хора със суперски екрани ти се оплакват качеството най-най-най-най-най-най хубавия сериал, който е нещо невиждано до този момент, и това не са един и двама души а има  масови оплаквания, от сериал в които един епизод струва 20 и кусур милиона и строши рекорди за дадени пари значи имаме проблем. В същото време се правят много качествени ниско бюджетни филми, за без пари и печелят сериозни суми, без да се рекламират изобщо че са най-най-най-най-най-великте филми.

П.С. оплаквания има и от хора с лаптоп, и от хора с  плазмени телевизори и от хора със смартфони, така че е наглост да кажеш че "проблема е във вашия телевизор"

# 1 798
  • София, България
И при мен беше ок качеството и осветяването на епизода - 1 път на HBO GO на лаптопа и един път на ТВ.

Но по темата: за всички, които очакваха да разберат повече за НК и историята и целта му, не забравяйте, че HBO прави нов сериал, който ще покрива точно тази част от историята за предишната Дълга нощ. Най-вероятно за това в момента не ни дават повече информация, защото там ще разберем всички тези неща и да се надяваме още много.

Аз съм доволна от епизода, дъжа ме на нож почти до края и бях изненадата от развоя на събитията, защото всъщност очаквах Зимен хребет да падне. Но реално като се замислим, ако беше паднал и те бяха избягали на юг... после нямаше как да спрат НК... Ако с армията, която успяха да съберат не могат да го спрат тук, как щяха да го направят на юг? Когато той щеше да има цялата тази армия възкръснала + каквото беше останало от основната му армия...

Други размисли от цялото тиначе на Джон из двора, той всъщност се опитваше да мине покрай дракона през портата и от там към Бран, но не успя. Няколко пъти тръгна, когато дракона се занимаваше с друго и му пресичаше пътя.

Сега очаквам 3 епизода Game for the throne. Реално 2та дракона са ранени, войските им са доста изтънели и изтощени. А Церсей има 20 000 свежи сили + корабите на Юрон + Кайбърн(имаше една интересна теория как той ще предаде Церсей, именно защото Старките са го спасили преди, ще потърся линк). Евентуално към Дани и Джон биха могли да се присъединят и Яра с железородните + може би Речните земи, Долината на Арин каквото е оцеляло в битката.

Малко е неясно в момента кой води Дорн и Highgarden? Ако приемем, че Сам е последния оцелял може би ще стане лорд на Highgarden, но дали ще иска да се бие на страната на Дани след всичко?

# 1 799
  • София
Имам предложение😜
За да няма сърдит и недоволни... от качеството на продукцията...
Който писа, че е бил Ок с гледането, и звуковите ефекти.. на 3 серия....
Да се стяга... ще му отидем на гости😜
за следващия път.
Бирата, ще е от нас👍

Общи условия

Активация на акаунт