GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 67 198
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 2 010
Няма химия, но Джон се влюби с ума си в Денерис, не със сърцето. Едва след като я опозна. Повече респект виждам при тях, възхищение, отколкото страст. Той си е такъв, ръководи се от разума, не от чувствата. Единствената му спонтанна постъпка бе опита да напусне стража след екзекуцията на Нед. За всичко останало премисля много. Даже причината за девствеността му бе опасението да не създаде копеле, а не липсата на желание към жените или невъзможност да си намери такава. И с Игрид според мен си беше "дърво", не знам там каква химия видяхте, единствено тя показваше някакви чувства, но беше ясно, че и Джон не е безразличен, макар и да беше сдържан откъм прояви на чувства. Такъв си е просто. Така че в основата на връзката му с Денерис аз виждам преди всичко възхищението му от това, което я прецени, че е - един лидер, когото следват не поради рожденото право за трона, а заради това, което прави. Когото хората са избрали да следват, обичат и вярват. Със същото впрочем той респектира и Дани, но тя си е по-темпераментна, повече се наслаждава на физическите връзки и май си го хареса и като мъж, не само като личност. Страстна любов, чувства, неподвластни на разума, няма и у двамата. Те са заедно заради това, което са, не се гледат умилително един друг, но гледат в една пососка. И в момента, в който нещо от това се промени, и връзката им ще стане абсолютно безсмислена. Засега Дани изглежда напът към такава промяна.

# 2 011
Аниш, какво като е лейди? Трябва да стане робиня, да я продават и измъчват, за да стане човек ли?
Пълни глупости. Достатъчно страда и порасна добър човек.

Бързия влак, Санса имаше пълно право да задава въпроси на Джон и да не е съгласна с решенията му. Той никога не е бил някакъв деспот, който е задължавал всички да му мълчат. Много пъти се оказа и права. Въпреки това му вярваше и го подкрепяше.

# 2 012
Имам чувството, че с някои хора следим различен сериал.
За чии грехове трябва да страда Санса? Тя собственоръчно изработи дрехи за Джон с герба на Старк в сезон 6, което е достатъчно ясен жест.
Разсъждава достатъчно трезво, за да я притесни присъствието на Денерис.
Никой не дължи пълно доверие и подчинение на никого. Санса това го разбра отдавна, и е умна да си гледа интереса. Откъде накъде да подгъва крак някому, особено ако е хормонално подхлъзнат. Но Джон е хладномислещ, не се притеснявам за него.

А хората обичали и подкрепяли- другия път. Държаха се с Джон сякаш е тяхна кучка. Избраха си го за да се опитват да го манипулират, но не им се получи. Потресаващи бяха северняците на съвета.

# 2 013
Цитат на: EsmeWeatherwax link=topic=1112239.msg38653571#msg38653571 date=1556966431

[b
Бързия влак[/b], Санса имаше пълно право да задава въпроси на Джон и да не е съгласна с решенията му. Той никога не е бил някакъв деспот, който е задължавал всички да му мълчат. Много пъти се оказа и права. Въпреки това му вярваше и го подкрепяше.
Санса има нужда от Джон. Много голяма. Той е популярен. Без него не може да спечели каквото и да било.
Да, права бе за доста неща. Умна е.
Харесва ми нейната сила, излъчване. Не ми харесват други неща - но не ми се коментира.
Скептична съм към искреността и - за момента.
Сценаристите не са имали много време и варианти за затворен финал.
Просто ще разчистят терена за три епизода. Ще оставят само един основен играч.
Аря и Джендри може и да станат семейство. Тя му предложи още в трети сезон. Simple Smile

# 2 014
Аниш, какво като е лейди? Трябва да стане робиня, да я продават и измъчват, за да стане човек ли?
Пълни глупости. Достатъчно страда и порасна добър човек.

Добрите хора не са добри владетели.

# 2 015
Цитат на: EsmeWeatherwax link=topic=1112239.msg38653571#msg38653571 date=1556966431

[b
Бързия влак[/b], Санса имаше пълно право да задава въпроси на Джон и да не е съгласна с решенията му. Той никога не е бил някакъв деспот, който е задължавал всички да му мълчат. Много пъти се оказа и права. Въпреки това му вярваше и го подкрепяше.
Санса има нужда от Джон. Много голяма. Той е популярен. Без него не може да спечели каквото и да било.
Да, права бе за доста неща. Умна е.
Харесва ми нейната сила, излъчване. Не ми харесват други неща - но не ми се коментира.
Скептична съм към искреността и - за момента.
Сценаристите не са имали много време и варианти за затворен финал.
Просто ще разчистят терена за три епизода. Ще оставят само един основен играч.
Аря и Джендри може и да станат семейство. Тя му предложи още в трети сезон. Simple Smile
Колкото Санса се нуждае от Джон, толкова и той от нея.
А за популярен - след като тръгна за Драконов камък, лордовете искаха да правят Санса кралица, а тя им каза в пряк текст, че Джон им е крал и трябва да му вярват.
Аниш, права си, че не от всеки добър човек става добър владетел, но до сега Санса се показа като такъв. Едното не изключва другото.

# 2 016
Аниш, тя Санса се справи повече от добре като владетел, докато Джон остсъстваше. Грижеше се за продоволоствият, подсигуряваше отбраната. Северът ти е поне колото една трета от целия Вестерос, а на нея й се тупнаха и диваците, хората от речните земи и Долината и тя трябваше да потушава конфликти.
 По отношение на интендантски умения Санса се оказа много добър владетел. Не можем да очакваме от нея да размахва меч, но ето че и войски доведе в битката на Копелетата. Да,  на нея й е нужен мъж (бил той Джон или Тирион), но и тя е нужна на Джон. видяхме, че тя мисли в някои моменти много по-трезво от него.

Какво направи Дани в Робския залив - създаде напрежението там, разпали една местна война и накрая хукна да бяга.

# 2 017
Аниш, тя Санса се справи повече от добре като владетел, докато Джон остсъстваше. Грижеше се за продоволоствият, подсигуряваше отбраната. Северът ти е поне колото една трета от целия Вестерос, а на нея й се тупнаха и диваците, хората от речните земи и Долината и тя трябваше да потушава конфликти.
 По отношение на интендантски умения Санса се оказа много добър владетел. Не можем да очакваме от нея да размахва меч, но ето че и войски доведе в битката на Копелетата. Да,  на нея й е нужен мъж (бил той Джон или Тирион), но и тя е нужна на Джон. видяхме, че тя мисли в някои моменти много по-трезво от него.

Какво направи Дани в Робския залив - създаде напрежението там, разпали една местна война и накрая хукна да бяга.
Ех, този Робски залив... Trollface
Като владетел Санса е слаба ракия. Просто към момента е донякъде приемлива за останалите родове на Севера. Индентантските и умения са стандартни - нали за това са я подготвяли от дете - да е лейди на замък.
След като заплахата от ББ и НК е ликвидирана, а Вала с дупка,  Севера става просто една далечна провинция, без никакво политическо, геостратегичско и икономическо значение за Седемте кралства. И от Санса няма да има нужда.

# 2 018
Санса претенции за Юга не е имала. Стига и да си управлява в Севера на спокойствие. Справя се.
Аз имам един въпрос. Робин Арин къде е в цялата картинка? Независим, към Дани, към Церси? Армиите му са на Север, ама за толкова време, нито Санса го е споменавала, нито Церсей. Може и от там да изскочи нещо.

# 2 019
Санса претенции за Юга не е имала. Стига и да си управлява в Севера на спокойствие. Справя се.
Аз имам един въпрос. Робин Арин къде е в цялата картинка? Независим, към Дани, към Церси? Армиите му са на Север, ама за толкова време, нито Санса го е споменавала, нито Церсей. Може и от там да изскочи нещо.
Мисля, че имаше информация, че актьорът е ангажиран за 8 сезон.

Между другото поне половината реплики на Кутрето се оказват foreshadowing Smirk

# 2 020
Да не вземат Санса и Робин да сключат политически брак? И да се обяват за независими крал и кралица. Само дето Робинчо е доста по - малък от Санса и актьора не ме кефи, но иначе не мога да си обясня съюза им. Това, че са братовчеди не е достатъчна причина лорд Ройс и рицарите му да се подчиняват на Санса. За битката с НК ясно. Но вече е друго. Все ми се струва, че трябва да се подплъти с брак. Или пък му е дала обещание след "Дългата нощ" да се вземат.

# 2 021

Между другото поне половината реплики на Кутрето се оказват foreshadowing Smirk

Сериозно...

=====
Няма как да цитирам мнението, не е на български, а и групата е затворена, но се появи изненадващо (поне за мен) предположение,* подкрепено от доста логични аргументи. Накратко: НК е пазил Иванчо за бъдещ свой приемник, сред като Бран (настоящият) му разчисти Денерис и всички останали.

* - не е спойлер

# 2 022
Робин подкрепи Санса безусловно- И в двете битки - за Копелетета и за Дългата Нощ. Най-верният му човек  - лорд Ройс го дават постоянно около Санса, обсъждат всичко от стратегии до продоволствия.
Що ли Дане не подкрепи така безусловно Севера. Нали всичко бе за хората и щеше да премахва класите? Като ги перемахва - на нея трон не й трябва-

Аниш, това просто не е сериозно. Защо Бран не  е казал на Джон? Защо Джон е нямал пророчески сън? Защо по никакъв начин Джон не разбрал, че той ще е новият КнН? Това малко ми прилича на Стрелата, където
Скрит текст:
Рас ал Гул готвеше Стрелат за свой наследник и дори го ожени за дъщеря си Ниса Ал Гул

# 2 023
Да не вземат Санса и Робин да сключат политически брак? И да се обяват за независими крал и кралица. Само дето Робинчо е доста по - малък от Санса и актьора не ме кефи, но иначе не мога да си обясня съюза им. Това, че са братовчеди не е достатъчна причина лорд Ройс и рицарите му да се подчиняват на Санса. За битката с НК ясно. Но вече е друго. Все ми се струва, че трябва да се подплъти с брак. Или пък му е дала обещание след "Дългата нощ" да се вземат.
Кутрето искаше да се уреди с брак със Санса след като помогнаха за спечелването на ЗХ. Затова Санса бе на тръни винаги когато се доближаваше до нея в 7 сезон. Той даже тръгна да я иска от Джон, /сцената в криптата/. Братлето обаче му попречи да си изрече мерака..

Аниш, аз Джон само така си го представям, като следващия НК, и Бран ще помогне за това. Затуй гласувах за Бран в анкетата

# 2 024
Не е невъзможно да я  сгодят Санса за Сладкия Робин, но много тъпи ще ми струва развитието на такъв сценарий, след като битката за Копелеаата нямаше да бъде спечелена без нея, а армията на Долината се сражава за ЗХ срещу Другите. И изведнъж - да я наврат в Долината. Би ми било несериозно.

Общи условия

Активация на акаунт