GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 64 839
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 2 355
не казвам, че премахването на робството е грешка.
Казвам, че начинът по който го направи Дани - изведнъж - е грешка.
Съвсем спокойно можеше да обяви, че всеки ще работи 7 години безплатно след което се откупва и става свободен човек, ако ще работи от този момент за господаря си ще е за пари; както и да забрани изтезанията.
Подобна система съществуваше вече в Пентос. Джаста-праста, джаста -праста.

# 2 356
  • Чужбина
Изобщо не е света вода, този Джайм. Обаче е хубав, секси, и чат-пат го удря на чест и на вътрешна драма. И го харесваме!

Болднатото е онова, което ни кара да го разберем!

А като разбереш някого, започваш да му симпатизираш. И освен това е много красив де Grinning

Джейми те кара да го обичаш само заради едно изречение - "Ние не избираме, кого да обичаме!".

Както бях писала по-рано, аз лично, не мога да разбера Дани. За мен тя (ще се повторя) е колекция от много личности, всяка от която се бори за надмощие, но тази борба някакси е на много субтилно (има ли такава дума?) ниво. Не я разбираме, не я усещаме, не можем да се идентифизираме с нея. Всичко е едно голямо противоречие и създава усещане за налудност.

Дани не е Вестерос-ка. Тя е родена физически във Вестерос, но не го познава. Как ще бъдеш владетел на нещо, което не познаваш? Абсурд!

Та тя дори семейството си не познава. Разпитва чуждите хора за брат си, за баща си и сие. Да не говорим за маниери, традиции, обичаи, поведение и т.н.

# 2 357
well- known, права си, но Дани иска да се качва на Трон, не Джейми и т.н.
Обсъждаме, дали ще бъде добра кралица.
И да всяка промяна изисква жертви, но могат да се правят опити да се намалят тези жертви и да се зададе нов строй. При Дани имахме ли такъв ? Тя се обяви за кралица и всички други под нея - да изпълняват команди.

# 2 358
И да всяка промяна изисква жертви, но могат да се правят опити да се намалят тези жертви и да се зададе нов строй. При Дани имахме ли такъв ? Тя се обяви за кралица и всички други под нея - да изпълняват команди.
Есме, аз Ви разбирам.
Аз знам как се озовах в ролята на неин адвокат, без да е най-любимата ми героиня.
Всъщност - много харесвам Джайм, Бриен, Джон Sparkling Heart , Тирион и куп други герои.
Просто доводите срещу нея ме изненадват. Защото не са справедливи.
Стигнахме даже дотам - да обясняваме колко е хубаво робството или колко лошо, че излъгала някакъв задник - робовладелец, който кара бойците да убиват бебета.
Не е истина.
И мен ме дразнеше като излъчване - особено в 6-и и доста - в 7-и сезон.
Но не мога да отрека всички хубави качества, които е показала - особено на фона на другите убийци и измамници, които харесваме.
Е, Джайм не иска да се качи на трона. Хубу.
Ама иска да се метне между краката на сестра си. Това пък е още по-достойно за уважение.

Peace Simple Smile

# 2 359
Само от любопитство - как си представяш в монархия някой да не изпълнява командите на краля/кралицата?

# 2 360
Аниш, Мирийн не беше монархия.
Представям си как сами си избират управници от тяхната култура. Дани се титулова за тяхна кралица без де факто да има такова право. Мога да разбера мотивите и да печели ЖТ, но не и да създава абсолютна монархия в напълно чужд за нея град.
well - known, за мен беше правилно Дани да махне робството, но не и начина.
А онзи ащапорец, докато го гореше много се радвах.

# 2 361
Малко спойлери за разтуха Simple Smile

Скрит текст:
all the dead are burned, including Theon and Jorah and little Lyanna

plans are being made for an attack on King's Landing, Jon is apprehensive and Sansa wants the North to stop fighting altogether after what they've been through

Jon tells Dany that he doesn't want the Iron Throne but that it doesn't matter since others will want him to anyway, and that the truth will have to come out about his blood eventually

Jaime fucks Brienne

Later on Bronn shows up and aims the crossbow at Jaime from afar but puts it down then later meets him in another scene and tells him of Cersei's plot to murder him and Tyrion

Bran has past visions again, we learn there must always be white walkers and a "Night King" beyond the wall but it is not specified why

the Golden Company launch a surprise attack on Winterfell and its survivors

Missandei is captured

Rhaegal is shot down by Golden Company and slowly bleeds to death

Ако някой иска да ги преведе - дайте знак.
Бих могла да се пробвам и аз. Трябват ми 15-ина минути.

# 2 362
Интересни спойлери :
Скрит текст:
Защо точно Мисандей ще отвличат? Пак ми бяга логиката.
Това с НК е интересно, стига да не го направят плоско, а наистина да дадат причина.

# 2 363
  • Бургас
Ако има истина в последните спойлери, то за мен са идеални Simple Smile
Само
Скрит текст:
за Дежйми и Бриен не съм ОК.
За НК е хубаво, ако има нещо такова. Поне ще махне горчилката, която остана след като нещата свършиха толкова постно.

# 2 364
  • Чужбина
Аз много бързо превеждам, но ми кажете, ако трябва да се преведе.

Ей това нещо:

Скрит текст:
Jaime fucks Brienne

Джейми прави секс с Бриен.

ми изглежда абсолютно невъзможно (не означава, че не искам!).

Може ли някой да ми каже, на какъв точно кораб е Джейми от трейлъра:

В мин. 0:27

# 2 365

Ей това нещо:

Скрит текст:
Jaime fucks Brienne

ми изглежда абсолютно невъзможно (не означава, че не искам!).

Може ли някой да ми каже, на какъв точно кораб е Джейми от трейлъра:

В мин. 0:27

Това не е, който си мислиш. Вече  го видяхме и е Хари Стрикланд, водачът на Златната дружина/Армия/Компания.

# 2 366

Ей това нещо:

Скрит текст:
Jaime fucks Brienne

Ели, захванах се. Ако нещо не Ви хареса, можете да коригирате после. Flowers Hibiscus

# 2 367
За робството- естествено че трябваше да го махне, и от човешка, и от гледна точка на сюжета. Просто не въведе нова система и правила, а остави нещата на самотек. Това й беше грешката. За нея това е скучно. Тя е точно като генерал или ядрено оръжие Simple Smile
Интересни спойлери Wink Дано.

# 2 368
  • Чужбина
Иначе, приятели, като цяло е голяма тишина по отношение на лийкове и спойлери за 4-ти епизод.

Аз какви ли не сюжети измислих, какви ли не взаимовръзки рисувах.

Сетих се, че Нед умря точно така, както бе наказано момчето от Нощния страж от 1-ва серия. Никой не му повярва, че е видял еди-какво-си. Дори Нед реши, че е луд. Момчето излезе, че е предател, а на практика казваше истината.

Точно такава съдба сполетя Нед.

В тоя ред на мисли се замислям, какви са греховете на нашите любими актьори и каква ще бъде разплатата за тях.

Джон смени бебето само в книгите. Явно няма да е по тази линия.

Но пък Джейми може да падне от някоя по-висока сграда в КЧ.

# 2 369
Simple Smile

Скрит текст:

Всички мъртви биват изгорени, вкл. Джора, Лиана и Теон.
Правят се планове за нападение над КЧ. Джон е притеснен, Санса е против Севера да се впуска в битка – особено след преживяното.
Джон казва на Дани, че не ще трона, но това било без значение, понеже другите ще искат от него да опита. В крайна сметка, останалите ще трябва да научат за произхода му, по негово мнение.
Джайм и Бриенка се … сношават (да речем).
По-късно цъфва и Брон, насочва арбалета към Джайм, но не го прострелва. На по-късен етап двамата се срещат и Брон му разкрива плана на Църси да убие него и Тирион.
Бран отново получава видения за миналото. От тях става ясно, че отвъд Вала трябва винаги да има бели бродници и КнН. Но не се обяснява защо.
Златната дружина изненадва ЗХ и оцелелите в него с неочаквано нападение.
Мисандей е заловена.
Златната дружина прострелва Регал смъртоносно и той умира, докато кръвта му изтича …

Общи условия

Активация на акаунт