Всякакви въпроси относно пералнята - тема 5

• 35 962
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
  • оттам, откъдето започва България
Скрит текст:
И тук да споделя среднощните си неволи, че да си знаете.

Снощи пералнята ми даде грешка Е03. Доста се позачудих от какво може да се е запушил маркуча, но след като първо проверих филтъра вътре намерих здраво увъртяна една цветоулавяща кърпичка, която не дава възможност на водата да изтече.
Вече ще ги слагам в мрежичка, та дано не се промушват.

Извод: Винаги проверявайте след пране дали кърпичката е налична в барабана. Simple Smile

Ето за това е и важно да се гледа луфта между маншона и барабана. Когато има голям луфт, много по-вероятно е не само кърпички, а и по фино бельо, чорапки и подобни да се набият там, където не трябва. Замине ли вещ между казана и барабана, тя може да създаде големи проблеми. Най-често се закачат по нагревателя, а това е причина той да не отдава добре топлината и да изгори. Често също така се намотават и разбиват перката на водната помпа. По-рядко но се случва, да се намотае на вала на барабана, да притиска семеринга, а в резултат на това да пълни лагерите с вода, което е далеч по-сложен, скъп и проблематичен ремонт.

ВМ21, сега ме вкара във филма. Ами ако имам още кърпички по тези места, които цитираш? Anguished

# 76
Здравейте,
На каква програма,градуси и центрофуга перете олекотените завивки?

# 77
Здравейте,

Програма Микс/Синтетика 40 градуса, 1000 об.

# 78
Здравейте,
То зависи и с каво са пълни, но предимно на програма "памук", 40 градуса на 1000 оборота.

# 79
  • На брега на реката
Аз имам програма за олекотени завивки и за нея са заложени, 30 С и 1 000 об/мин.

# 80
  • оттам, откъдето започва България
На 40 градуса и според завивката избирам дали да е синтетика или памук. Част от завивките ми са много леки, та тях пера на синтетика, а имам една, която е доста плътна и по-тежка - нея на памук. Центрофугата обикновено я ползвам на 800-900 до 1000 оборота, макар че е до 1400.

# 81
Трябва спешно да купя пералня модел слим. Досегашните ми бяха Силтал и Аристон. Втората ме изкара 15 години.
За пореден път съветвам - в никакъв случай  Беко. Най-неуспешната ми покупка, а не е нещо, което
може да се завре в ъгъла, ако не ти хареса. Един комплект чаршафи и гърми при центрофуга.
При всяко пране се ослушвам, че е в специално помещение и не ми е пред очите. С предишните две
не съм си вдигала така нервите.
Ужас!
Толкова ли е зле положението? Предполагам това е само за конкретния модел, който ти имаш.

# 82
Имам проблем с комбинирана пералня/сушилня. Това е моделът.
https://images.app.goo.gl/vbiYTWCwg5cAezMT6
Преди няколко дни я почистих и от филтъра извадих пластмасова счупена пластинка. Най-долу в скрития текст прилагам снимка на "съкровището". Проблемът е, че докато пере се чува странен звук, все едно има заседнал банел в барабана. Не се чува нищо необичайно, когато центрофугира. Чудя се какво се случва. Гаранция има 36 месеца, до тук са изминали 13. Не си спомням трябваше ли да се направи регистрация он-лайн, за да е в сила гаранцията и ако е трябвало, как мога да проверя дали съм го направила. Най-вероятно ще звънна в гаранционния сервиз, но първо реших да питам тук.
Скрит текст:

# 83
Имам проблем с комбинирана пералня/сушилня. Това е моделът.
https://images.app.goo.gl/vbiYTWCwg5cAezMT6
Преди няколко дни я почистих и от филтъра извадих пластмасова счупена пластинка. Най-долу в скрития текст прилагам снимка на "съкровището". Проблемът е, че докато пере се чува странен звук, все едно има заседнал банел в барабана. Не се чува нищо необичайно, когато центрофугира. Чудя се какво се случва. Гаранция има 36 месеца, до тук са изминали 13. Не си спомням трябваше ли да си направи регистрация он-лайн, за да е в сила гаранцията и ако е трябвало, как мога да проверя дали съм го направила. Най-вероятно ще звънна в гаранционния сервиз, но първо реших да питам тук.
Скрит текст:

Едва ли част е от машината, като гледам. Ако има заседнал външен предмет, то гаранцията не покрива отстраняването му. Обичайно подобни предмети засядат във вдлъбнатината на казана при нагревателя, или към водната помпа. Едва ли е нещо сериозно, ще свалят нагревателя или гофрата, която води към водната помпа и ще извадят външния предмет попаднал там.

# 84
Не се притеснявам, че трябва да се плати ремонта. Притеснявам се от фирмения сервиз, който може да ми откаже ремонт на място. Случи ми се с предишния Аристон, който протече след три месеца експлоатация. Трябваше да я транспортираме до м.....а си Райна. Дано за петнайсет години са се променили нещата. А регистрация на продукта прави ли се или не е нужно?

# 85
На мен това ми прилича на отчупен зъб от дамски гребен. Но не мога да съм сигурна по снимката. Иначе не ми се вярва пералнята да има подобен чарк в казана newsm78

Съгласно закона за защита на потребителите имаш законна гаранция от 2 години и няма значение дали си регистрирала или не. Виж за 3, 5 или повече може да ти поставят всякакви условия. От моите уреди с 5 години гаранция регистрация се искаше именно заради удължаването, а не по принцип.

# 86
Гребени вкъщи никой не ползва. Аз мислех в началото, че е зъб от шнола за коса. Каквото и да е, явно има още нещо, което е останало вътре и не е могло да излезе през филтъра. Дано издържи до след празниците. Сега я пускам само като пералня. Никой от домашните ми не може да предположи от къде е това чудо, а аз уж винаги проверявам джобове.

# 87
Трябва спешно да купя пералня модел слим.
За пореден път съветвам - в никакъв случай  Беко. Най-неуспешната ми покупка, а не е нещо, което
може да се завре в ъгъла, ако не ти хареса. Един комплект чаршафи и гърми при центрофуга.
Освен свалянето на транспортните болтове,
то има И едно парче стиропор под казана, което потребителите пропускат да демонтират.
Проверете, надигайки назад пералнята, като предварително  я измъкнете малко напред.
ПП
но първо реших да питам тук.
Скрит текст:
Това ми наподобява на дръжка(край) на четка за боядисване на коса
или част от накрайник от машинка за подстригване.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 22 май 2019, 23:41 от Анонимен

# 88
Скрит текст:
Трябва спешно да купя пералня модел слим.
За пореден път съветвам - в никакъв случай  Беко. Най-неуспешната ми покупка, а не е нещо, което
Освен свалянето на транспортните болтове,
то има И едно парче стиропор под казана, което потребителите пропускат да демонтират.
Проверете, надигайки назад пералнята, като предварително  я измъкнете малко напред.

Стиропорът е махнат. Благодаря!
Специалист я монтира и нивелира перфектно.
Пера ли дребни дрешки, няма проблем, но при 1 бр. комплект чаршафи е голямо тракане поне на една
от центрофугите.

# 89
delpel,
лично съм монтирала (не съм специалист) такава пералня (Беко слим)
на възрастна (82годишна) роднина.
Трябваше и да я обучавам за ползването ѝ.
Първо изрязохме част от паркета.
Сложихме 4-ри плочки (32X32) гранитогрес, които бяха перфектно нивелирани,
служещи за основа под пералнята.
(помещението бе складово)
Никакви грижи нямаше откъм ползване и вибрации.
Това парченце стиропор е малко(колкото една педя), но може да създава големи грижи.

Общи условия

Активация на акаунт