Всякакви въпроси относно пералнята - тема 5

• 36 938
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
WearyWearyWearyWeary
Трябва спешно да купя пералня модел слим. Досегашните ми бяха Силтал и Аристон. Втората ме изкара 15 години.
За пореден път съветвам - в никакъв случай  Беко. Най-неуспешната ми покупка, а не е нещо, което
може да се завре в ъгъла, ако не ти хареса. Един комплект чаршафи и гърми при центрофуга.
При всяко пране се ослушвам, че е в специално помещение и не ми е пред очите. С предишните две
не съм си вдигала така нервите.
Ужас!
Толкова ли е зле положението? Предполагам това е само за конкретния модел, който ти имаш.
Искам да си споделя неволите с новата ми пералня Беко WearyWeary Първо пране на празен барабан, за почистване, сега същинско пране.
Точно преди три дни говорих с познати и казах, че съмне ли се утре и хуквам за пералня. Всички скочиха и казаха да си купя Беко, нищо не съм разбирала, хубави били, бла, бла... . Спорих  много, но накрая отстъпих /живея в чужбина от 7 години и си помислих, че сигурно са хубави и  аз си нямам представа /. Отидох в магазин Технополис с познат и лично от управителя на магазина бях консултирана и той каза - Беко! Хубави били, надеждни, а бе най-най. Имаше и други слим, но той заключи, че били китайски, въобще да не ги поглеждам. Та купих едно Беко, като казах на всички, че когато се колебая за нещо и послушам някой друг, особено мъж, все съм съжалявала.
Та сега първите ми впечатления : 1. Пералнята е изключително шумна при пълнене на вода. /15 годишния ми Аристон я удря в земята/
                                                                 2. Изключително дълги програми - 2,30 мин до 3 часа вкл и програмата  за синтетика.
                                                                 3. Чекмеджето като го отварям и затварям се движи едно "дървено", все едно аз съм го правила в час по трудово.
Това съм констатирала досега - три часа откакто съм я свързала. Чакам да свърши програмата и да пусна една с бяло и да видя как ще ми изпере белите кухненски кърпи.
Та положението в общи линии е МНОГО ЗЛЕ. Правилно ми каза съфорумката, че това било най-неуспешната и покупка, ама като не я послушах.
Съжалявам че ще го кажа, ама потребителките с Беко дето си го хвалят, явно по-хубава пералня не са виждали и нямат база за сравнение. Аз понеже не съм първа младост и съм сменила няколко жилища и съм прала в 7-8 перални досега /сега ги изброих от първата си пералня в Бг, на родителите ми и тези в чужбина/ по-голям боклук от това съм нямала. Нищо че е клас А+++, не знам си какво...
Успокоявам се с това, че не живея тук а е на майка ми, а аз когато съм в отпуск и съм при нея ще я ползвам, та няма да е пред очите ми да се ядосвам винаги когато я видя. Хубаво е, че стои в отделно помещение и не е в кухнята да вдига цялата къща на главата си, защото още при почистващия цикъл центрофугата така тънко свиреше, че ми изпили нервите.
Извинявам се за дългия пост, но съм ядосана, бясна на себе си, защото не исках такава, / изчела съм сума ти теми и не като да съм без хабер/, ама пак отидох и си купих Беко. И къде е служителя, дето каза, че половината персонал от магазина са с Беко?

# 91
  • оттам, откъдето започва България
Би ли посочила и модела на Беко, който толкова подробно описа?
Моята пералня не е Беко, но също е много шумна при пълненето, само че при нас налягането на водата е много високо. Относно продължителността на програмите и на моята са дълги, но мисля че това не е проблем.

# 92
Да, веднага - Беко WTE 6612BS.
Пак да си кажа, че търсих слим вариант, защото мястото не позволява нормална, а сред тях избора не е много голям.
Мога да кажа след първото пране, че при центрофугиране с дрехи, шума го няма, т. е. поносим си е.
Мисля да си сложа стария маркуч, с по-дебела гума е, дано е по-безшумен.
На всяко пране ще натискаме бутон за съкратена програма. Сега засякох програма синтетика с вкл бутон е един час и пет мин някъде.

# 93
  • Варна
Имате право в 7 дневен срок(а дали не бяха и 14 дни) да я върнете без дори да се обяснявате защо го правите.

# 94
За това се замислих още на десетата минута. А че съм прала вече с нея?

# 95
vion, съжалявам, че си се набутала като мен, но вероятно препоръките за Беко
си ги получила от потребителки с по-стари модели.
Приятелката ми е с Беко от не помня колко години и затова се подлъгах. Не, че тя ми е
повлияла на решението. Дори не съм я питала, когато реших да си купувам поредната пералня.
Имаше едно момиче тук, в темата, което си взе същия модел като моя и същото разочарование от
покупката.
Тази техника си е до късмет, но слимките Беко, както вече се уверих, за нищо не стават.
Дългите програми и мен ме изнервяха, но реших, че ще свикна и не е такъв проблем, а то
имало още по-неприятно, а и моята няма възможност за съкратена програма.

пп: При мен мястото за монтаж е широко, но в момента на покупката за 6 и 7 кг
имаше само слим, а по-голяма реших, че не ми е нужна, та взех за 6 кг.
Преди малко пуснах две якета и всичко си мина нормално, но за чаршафите отсега съм
на нокти.

# 96
Тя тази слим пък е от 1 до 6 кг, имат плюс от мен.
За старите слим Беко не знам колко са качествени, но в пералното ни помещение където живея от 8 перални имаше едно Беко без дисплей и когато работеше вдигаше шум колкото останалите 7 перални заедно. А то беше произведено за Германия.
Винаги съм се чудела как може немец да си купи Беко.

# 97
Е що пък немец да си купува Беко?- във всеки по-голям град си има по един малък Истанбул.

# 98
Ааа, и аз мога да се изфукам с 1,5 кг за вълнени материи и още една програма за
същите килограми за пухени материи.
От известно време ползвам често програмата за ризи с 2,5 кг, която върти 80 мин. и съм
сравнително доволна. Не, че я пълня с 2 кг ризи.

И аз се зачудих на немеца с Бекото. Joy

Много често пускам на допълнително изплакване, докато при предишните не ми се е налагало.
Та, не знам колко икономични са новите перални.

# 99
Немец си е човека, познавам го лично. Съсед ми е.

# 100
Ама тези дълги програми "заковани" ли са? То и при моята пералня програмата за памук е близо три часа, ама това е при максимално напълване и при най-икономичното пране (задължават ги да покриват някакви норми за вода и ток, та затова са толкова дълги). Но с едно копченце могат да намаля на два часа и на час и нещо. Та при вашите не може ли така, че се нервите? То затова ги има тези опции за скъсяване на цикъла - така който иска икономично и "зелено" пране, който иска бързо. Да не говорим, че даже и да оставя на най-дългата програма като почне винаги намалява времето, защото никога не пълня десет кила пране. Та недейте гледа какво излиза по дефолт, защото това не е това Mr. Green

И съвсем нормално е на празно да шуми водата повече. И пак съвсем нормално е за "нишов" продукт като слим пералните да няма голям избор, нито пък да има от висок клас.

# 101
Това Беко-слим има експресна програма за 6 кг, която пере от студена до 90 градуса вода и е с продължителност 60 мин. При натискане и на бутона "експрес", може да бъде съкратена до 14 минути, а също така на експресната програма може да се добави и допълнително плакнене Така поне пише в книжката и е показано в таблицата с програмите.
Всъщност, като погледнах пак, почти всички програми работят с бутона "Fast+" (четвъртият по ред и на него пише "express")

Последна редакция: пт, 24 май 2019, 00:08 от petiaivanov

# 102
Да, има бутон за съкращаване на програмите и някаква 14 минутна.
Ще започне да ми харесва, нЕам нерви да се занимавам с връщане.

# 103
За съжаление при моята няма такъв бутон и регулира времето единствено на експресната програма, която
пере само на 30 градуса.
До 2,5 кг е 28 мин., а над тези кг скача на 70 мин.
Ами, въртя я засега и се моля да издържи до 2 годишната гаранция.
Нямах много време за обмисляне при покупката. В най-големия студ останах без пералня.
И при предишната така се случи, друга беше но и с нея имах проблем. След монтажа не тръгна,
обаждане до сервиз, чакане да изпратят някакъв блок и отиде близо месец. Та, затова смятам,
че с тази техника си е до късмет.
Хладилник Беко при приятелка изкара точно до гаранционния срок, същият при съседка 
работи перфектно повече от 10 години.

# 104
Извинете за нахлуването,но съм с въпрос за който ме посъветваха да се попитам до вас.
С какво може да се почиства пералнята преди  пране на бебешки дрехи? Работните дрехи на мм са доста зле ,понякога омазани с масла и нафта и се чудя как ще почистваме  пералнята след тях и преди пускането на бебешките  🙄

Общи условия

Активация на акаунт