Страсти – градините в София, кампания 2019/2020 - тема 2

• 29 817
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Нямало никой заместващ, понеделник съм звълняла да питам за работното време. Не мога да излизам/ закъснявам всеки ден от работа, защото някой не си върши неговата.

# 631
  • СОФИЯ
И изобщо да е създал организация.
Никой не каза заявленията за прием получават ли вх. №?
Когато искат документи, които не се представят към момента на записване, отказват записване и каквото там правят, питайте на какво основание, настоявайте да получите някакво писмено волеизявление. От споделеното в темата аз разбирам за неоснователни откази за записване на деца и липсата на какъвто и да е документ, с който това да се докаже, както и изобщо обстоятелството че родителят е депозирал заявление и е приложил документи, при това изискуемите.

# 632
За пореден път чета, че директори отказват записване, защото не е сменен работодателя или една буква е грешна... Явно е масова практика, както и да искат картоните на децата, даже на страницата в ИСОДЗ на нашата градина пише да се носи.

# 633
И изобщо да е създал организация.
Никой не каза заявленията за прием получават ли вх. №?
Когато искат документи, които не се представят към момента на записване, отказват записване и каквото там правят, питайте на какво основание, настоявайте да получите някакво писмено волеизявление. От споделеното в темата аз разбирам за неоснователни откази за записване на деца и липсата на какъвто и да е документ, с който това да се докаже, както и изобщо обстоятелството че родителят е депозирал заявление и е приложил документи, при това изискуемите.

Мама Сання, моята приятелка ще си вземе изходящ номер на отказа си и после какво трябва да направи,,,?

Има ли време да се реагира до 23.05 и да й приемат документите?

Благодаря!

# 634
  • СОФИЯ
Трябва да реагирате възможно най-бързо. Проверете на сайта на СО как стои въпросът с прикачени документи ако депозирате през виртуалното деловодство. Ако там не може да прикачите отказа, ще трябва да се отиде до реалното деловодство на СО на Московска. Пуснете обаче и мейл до дирекция "Образование".

# 635
Трябва да реагирате възможно най-бързо. Проверете на сайта на СО как стои въпросът с прикачени документи ако депозирате през виртуалното деловодство. Ако там не може да прикачите отказа, ще трябва да се отиде до реалното деловодство на СО на Московска. Пуснете обаче и мейл до дирекция "Образование".

Благодаря,Мама Сання?

А след това какво да предприема - те могат да ми отговорят чак след 23.05, когато всичко се обезсмисля?

Благодаря!

# 636
При мен пък се получи обратното. Работодателят е написал само, че съм назначена на трудов договор без да уточнява, че съм в отпуск по майчинство. Хем изрично им казах. Ама не, те си имат стандартна бланка, в която само сменят имената. Ще видим какво ще каже по въпроса госпожа директорката.
На въпроса на Мама Сання - поне преди няколко години не даваха никакви номера при записването. Тогава постоянно проверявах в ИСОДЗ в профила на детето дали е отразено записването, че и аз имах същите притеснения - как евентуално бих доказала, че съм подала документите на детето си.

# 637
  • София
Преди 5г.като записвах синът ми получих входящ номер.

# 638
Дават входящ номер при записване. Дали някой знае? Ще записвам детето в друга ясла.Кога да се отпиша от старата през м.Септември ли?Благодаря!

# 639
На мен входящ номер не ми дадоха, но Директорът записа веднага в системата детето и получих мейл.
Преди 2 години, когато записвах баткото- имах листче с входящ номер, но мейл получих след няколко дни.

# 640
Преди 4г не само, че не ми дадоха входящ номер, а и не получих мейл. Трябваше да се обадя на директорката, а тя ми каза, че била забравила да ме отбележи....

# 641
  • София
Лелеле, такава тъпотия съм сътворила пък аз... Толкова съм смотана, уж 100 пъти проверявах документите. Гледам заявлението сега и вместо презимето съм си написала два пъти фамилията. Има ли изобщо нещо, което може да се направи, да се обадя утре на някой, който поддържа системата или нещо друго. Или всичко е загубено? Никога през живота ми не ме е било по яд на себе си от сега...

# 642
За записването - получавате имейл, когато се запише детето, и в ИСОДЗ също се  обновява статуса на детето.

sea.sea, мълчи си за имената, ако директорката направи коментар обясни спокойно, че без да искаш си попълнила фамилията 2 пъти. Ако нещо се заяжда посочи ЕГН-то, което ти е едно и също в системата и на личната карта. Също и имената ти фигурират в акта за раждане на детето, така че е ясно коя е "истинската" майка.

# 643
  • СОФИЯ
Модератор любезно ми напомни, че когато цитирам постове става много дълго, а от друга страна съгласно правилата на форума нямам право да поствам повторно преди някой друг потребител да е писал след мен. Та, с оглед форумна икономия ще отговарям на ник.
malinkap, погледни чл. 16, ал. 3 от наредбата.
Garden of Eden опитайте да депозирате утре. Мога да помогна с част от формулирането. Изпратете ми кратък текст на ЛС.
sea.sea, не знам какво съдържа това заявлението, но очевидна фактическа грешка в собствено, бащино или фамилно име не може да е проблем не само при записване в ДГ. Нали представяте лична карта, там ги пише имената ви. Освен това и в удостоверението за раждане на детето. Все официални документи. ФЛ се идентифицират с ЕГН, а ЮЛ с ЕИК.
В милата ни държава има толкова институции и необходими формалности, но такива щуротии като споделените тук в темата днес леко ме шокират. Е няма как всяка майка да отиде да запише детето си в детска градина под ръчичка с адвоката си, като междувременно таткото чака с базуката зад ъгъла, а двете баби, които още не са пенсионерки се редуват да гледат детето. Yum Ще се опитам тук да бъда полезна с каквото мога.

# 644
  • София
В заявлението пише и трите имена на родителите.
Като се отвори може да се редактира и евентуално мога да си напиша правилно имената и да го занеса без грешката в градината,  но заявлевието в самата система ще си стои грешно и за това се притеснявам при някакви евентуални проверки в бъдеще да не стане проблем. Какво ме съветвате да направя?
Чувствам се много тъпо. Confused

Общи условия

Активация на акаунт