Страсти – градините в София, кампания 2019/2020 - тема 2

• 30 515
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
мама САННЯ няма защо да ви шокират. При такъв буквализъм и конкретизъм всичко да отговаря до буква, за да не санкционират директориките - някои от тях са очевидно наплашени да няма последствия за тях, други виждат в това възможност да освободят някое място. Но според мен при цялата истерия около градините по-голямата част от директорките са наплашени да не бъдат обвинени в нещо неправомерно и се стигат до такива абсурди, а не че не могат да разсъждават.

# 646
Лелеле, такава тъпотия съм сътворила пък аз... Толкова съм смотана, уж 100 пъти проверявах документите. Гледам заявлението сега и вместо презимето съм си написала два пъти фамилията. Има ли изобщо нещо, което може да се направи, да се обадя утре на някой, който поддържа системата или нещо друго. Или всичко е загубено? Никога през живота ми не ме е било по яд на себе си от сега...

sea.sea, от предишните ви постове останах  впечатлението, че сте в 129 ЦДГ  - директорката е много земна и се съмнявам за това да ви направи проблем. Пишете после как е минало...

# 647
В заявлението пише и трите имена на родителите.
Като се отвори може да се редактира и евентуално мога да си напиша правилно имената и да го занеса без грешката в градината,  но заявлевието в самата система ще си стои грешно и за това се притеснявам при някакви евентуални проверки в бъдеще да не стане проблем. Какво ме съветвате да направя?
Чувствам се много тъпо. Confused

Да си отстояваш, че човекът с дадено ЕГН е очевидно един. При това е родител на това дете щом фигурира със същото ЕГН в акта за раждане на детето.

# 648

Garden of Eden опитайте да депозирате утре. Мога да помогна с част от формулирането. Изпратете ми кратък текст на ЛС.

Мама Сання, Много благодаря!

Директорката е в отпуск?! и ще бъде налична в петък, та ако тогава наистина  се стигне до отказ, ще се наложи да се възползваме от вашето предложение. Още веднъж благодаря!

# 649
  • София
Благодаря ви. А да си остане заявлението с грешката или да го поправя?

# 650
Благодаря ви. А да си остане заявлението с грешката или да го поправя?

sea.sea, дори да го поправите, мисля, че няма как да се отрази... Всичко се случва, но се надявам да нямате проблем Simple Smile

# 651
Интересен казус, би следвало някак да се регулира директорите да не си взимат отпуск по време на записвания или поне да има заместващ, който да приема документите и да записва децата. Какво става, ако от 10 работни дни, директорката отсъства 5, след това в останалите 5 дни те върнат за корекция на документи, кога да се осъществи тая корекция и да се подадат нови документи. Да не говорим, че законният срок за издаване на служебна бележка  от работодател е 14 дни, то няма толкова дни за записване...

# 652
  • СОФИЯ
Директорите не се санкционират и при сериозни нарушения /леля Цеца, 2 ДГ Звънче/ и дълбоко се съмнявам че някой ще образува дисциплинарно производство за описаните нарушения. Лично аз не смятам, че се смущават от нещо подобно. Дали действията и бездействията им се дължат на незнание или на липса на контрол не знам. И в двата случая обаче проблем има. Нямат право да откажат да запишат дете при описаните обстоятелства. А за да е видно че проблем съществува, засегнатите родители трябва да го покажат.
Относно ИСОДЗ. Не следва никоя електронна система да противоречи на действащата нормативна уредба. И ако е налице противоречие се прилага действащото в РБ законодателство, а не някакви записи в някаква система. Сулка се казва Сулка, а не ламята Спаска, служител е на постоянен трудов договор при Зузко, а не при змей Горянин и това е видно и се установява от следните офиц документи. Ненужно ми се вижда да давам линк към съдебна практика за доказателствената сила на записите в разнообразни електронни системи, дори общи за ЕС, не само наши родни национални, които се ползват в РБ.

# 653
Естествено, че не е нужно да се вадят случаи от съдебната практика, дано и директорите да осъзнават, че не е нужно, все пак разчитаме, че повечето са разумни и не би следвало да се получават откази за записване заради име, картон за имунизации или работодател "Бобър" вместо "Добър"...

# 654
Здравейте,
Да ви попитам, според вас коректно ли е извършено класирането в 02 Звънче, район Триадица, набор 2016-
https://kg.sofia.bg/isodz/stat-rating/rated/310/3146

Преди да заключат системата имаше  22 кандидата за 17 места с 13 или повече точки, като 1 или 2 бяха само с второ желание. Класирани са 15 кандидата с 13 и повече и 2 с 12 на жребий.

Благодаря!

Последна редакция: чт, 16 май 2019, 00:22 от Armenist

# 655
  • СОФИЯ
Получихме по ел. поща предложения от две майки, във връзка с проблемите на електронната система, които обсъждахме вчера тук. Ще поставим въпроса на следващото заседание на РГ 29.05.2019 г.

# 656
  • София
Не ни приеха документите, защото са с неверни данни и не може нито да я запишем, нито да участваме на първо класиране- да ги оправим и евентуално на второ. Сега трябва да натисна отказ от записване и като излязат свободните места да се запиша пак ли? Не разбрах много добре каква е процедурата.

# 657
Не ни приеха документите, защото са с неверни данни и не може нито да я запишем, нито да участваме на първо класиране- да ги оправим и евентуално на второ. Сега трябва да натисна отказ от записване и като излязат свободните места да се запиша пак ли? Не разбрах много добре каква е процедурата.

Еееее, верно ли..... В потрес съм!!!! Това вече на нищо не прилича?!

# 658
  • СОФИЯ
Кое е невярно в данните на документите ви? Има ли действително нещо в самите документи, не записът в ИСОДЗ,  което не отговаря на обективната действителност?

# 659

sea.sea - Мама Сання, по-горе беше писала да се изпрати жалба с изходящия номер на отказа на Оборище 44 Дирекция Образование

Общи условия

Активация на акаунт