Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Застраховка пътуване в чужбина/Туристическа застрховка

 • 1 661
 • 13
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4
Здравейте,
Каква застраховка си правите, като излизате извън граница? Сайтовете на повечето застрахователни компании са меко казано безмислени и те пепращат към офис (лично мен ме изнервя самата идея, че трябва да обикалям като гламава, за да разбера и сравня цените). Видях че на някои места включват и загуба на багаж и обир. Каква сте си правили, колко ви е струвала, какво е включвала, налагало ли ви се е да я използвате? На нас ни трябват с гаджето нещо, което да е и за полети, хем и за пътуване с автомобил, нямам идея дали се разделят по вид транспорт.
Така като гледам цените на SDI ако ще са 40 лв. за няколко месеца никак не е много и ти дава някаква сигурност. Това, което ме притеснява е че има безброй много фирми, които предлагат застраховки и искам да имам ясна представа за пазара.

# 1
 • София
 • Мнения: 7 521
Отивам в офис на SDI, казвам до какъв лимит ми трябва застраховка, те ми дават оферти, обсъждаме коя с какво покритие е, как става използването на конкретната, която съм избрала, и я плащам. Цената зависи от лимита, от държавите, от времето, за което се сключва и пр. Също важно е да се знае дали при необходимост звъниш на конкретен номер и те те насочват към лекар/клиника или покриват безкритично всичко.

# 2
 • Мнения: 4
Мен като цяло ми трябва за Румъния, Турция и Гърция, тоест предимно са в ЕС. А на ден ли сте си я правили или за няколко месеца пакет?

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 11:39 от ianira

# 3
 • Мнения: 2 985
Мен като цяло ми трябва за Румъния, Турция и Гърция, тоест всичко е в ЕС. А на ден ли сте си я правили или за няколко месеца пакет?
Турция НЕ е в ЕС.

# 4
 • Мнения: 4
правилно Simple Smile фокусът ми беше върху самата застраховка

# 5
 • София
 • Мнения: 7 521
Мен като цяло ми трябва за Румъния, Турция и Гърция, тоест предимно са в ЕС. А на ден ли сте си я правили или за няколко месеца пакет?

Правила съм я за времето на престоя или ако е била обвързана с някакви визови изисквания - за периода на визата. Ако пътувам в Гърция за 5 дни, няма да си направя за 5 месеца, а само за колкото ми трябва.

# 6
 • Мнения: 6 448
аз винаги си правя мед. застраховка при пътуване в чужбина. отивам в SDI и ми правят оферта, но май все при едни и същи ги правим.  лимита го определям в зависимост от държавите, в които ще бъда /например за гърция 10 хил. евро, за австрия - 30 хил./. прави се на ден. последно платих около 50 лв. за седмица за 4-ма.
ползвала съм веднъж в люксембург. обадих се, но не можаха да ми посочат мед. заведение, в което да отида. платих си прегледа, като ми въстановиха парите.

# 7
 • Мнения: 8 847
Отиваш в офиса на коя да е застрахователна компания и си правиш застраховка. Периода е от деня на излитането ти, до деня на кацането ти в България. Ти си определяш до каква сума да е, те ще ти направят няколко оферти. Включи си и дентална медицинска застраховка за всеки случай.

# 8
 • Мнения: 4 556
Не ходя в офис, правя си я онлайн. Първо правех в "Дженерали", избирах си лимит и какво да покрива, попълвах всичко онлайн и плащах в изипей. Обаче имаха период когато при тях не можеше да се направи онлайн застраховка, вече два пъти я правя в "Армеец". Пиша в гугъл "застраховка пътуване в чужбина", после има възможност да видиш кое дружество какво предлага и какви са възможностите и цените, мисля, че в сайта на SDI е това. Оттам влизам в офертата на "Армеец", или който е там друг, попълвам данните – брой пътуващи, период, държава и покритие и допълнителни опции ако избирам такива, напр. загуба на багаж, закъснение на полет и др. На следващия ден ми се обажда техен служител, пращам му на имейла данните на пътуващите, а той ми праща застрахователната полица. Това е. Не ми се е налагало досега да се възползвам от застраховката, пътувам в ЕС. Има номер, на който трябва да се обадя ако се наложи и срок за това.

# 9
 • София
 • Мнения: 2 676
За "по принцип" или за конкретно пътуване търсите? Правила съм в СДИ - около 30 лева за 3ма за седмица, но ако пътуваме без детето, си имаме такава застраховка към кредитните карти с нелоши покрития, активираме я с плащане в чужбина и си тече.
Не ми се е налагало да търся съдействие, но когато работех в тази банка, клиенти са ми разказвали че е ОК.

# 10
 • Мнения: 1 748
   И аз правя винаги, за щастие не се е налагало да ползвам. Допълва Европейската здравна карта. Например за Гърция някои острови имат само частни медицински центрове и не важи ЕЗОК. Трябва застраховка.
   Може в офис на брокер - предлага ти на различни компании /ДЗИ, Джнерали, Армеец, Алианц и др./  Може и онлайн, както е писала Дама... по-горе. За държави с висок стандарт записвам по-голяма сума. Но за близки държави пиша 15000 €.  На "Армеец" за 15000 € и 350 € за стоматологични услуги за 4 дни е около 5 лв. На Алианц имаха и самоучастие преди години, сега не знам как е.
   В някои европейски дори държави, като Белгия и Франция не всички спешни процедури се поемали от здр.каса и се заплащат. Т.е. ЕЗОК не ти осигурява безплатна помощ. А тази застраховка уж поемала това доплащане. Дано не се налага да се ползва, но все пак е сигурност.

Последна редакция: чт, 02 май 2019, 09:24 от kristinia

# 11
 • Мнения: 4 556
На "Армеец" застраховката я плащам с карта, изобщо не се занимавам да ходя по офиси. Последно правих за три дни в Полша за четирима, избрах да е за 5000 евро, защото периодът беше кратък, струваше ни по 3.30 лв на човек.

# 12
 • Мнения: 1 748
Дама, попълваш в самия сайт на Армеец и накрая излиза ли да принтираш самата пОлица или само номера на застраховката? Защото аз губя време в офис да  ходя, заради брошурата и картончето с номера, което дават.

# 13
 • Мнения: 4 556
Дама, попълваш в самия сайт на Армеец и накрая излиза ли да принтираш самата пОлица или само номера на застраховката? Защото аз губя време в офис да  ходя, заради брошурата и картончето с номера, което дават.
Следвам връзката в сайта на SDI, там има дадени застраховки на различните дружества и "купи". Плащам с карта, изобщо не ходя в офис, пращат ми самата полица на мейла, след като изпратя данните на пътуващите. Качвам полицата на флашка и си я принтирам. Последно организирах пътуване до Краков за четирима, на летището им раздадох бордните карти и полиците. Струваше ми по 3,30 на човек с покритие 5000 евро за три дни. Заради краткия срок избрах ниско застрахователно покритие, иначе взимам по-високо и добавям понякога закъснение или отмяна на полет. Най-много към 15-18 лв за двама съм плащала досега.

Общи условия

Активация на акаунт