Мартенски бебета 2019 ! Тема 1

• 19 853
  • 729
  •   1
Отговори
# 255
Ние в началото заспивахме към 19ч. и сега започва да се криви по това време, спи й се. Предната вечер спа повечко и имаше по-голям интервал м/у нощно и сутрешно хранене, сутринта също се пооспа.. та гърдите ми бяха доста напрегнати, добре, че скоро си купих помпа. Не ми се мисли, ако не яде през нощта, какво ще е положението...

# 256
Мойта мома напоследък е започнала доста да разрежда нощните хранения, в резултат на това и кърмата ми от няколко дни е намаляла драстично-нощното стимулиране е много важно за количеството кърма.

# 257
Qsxza, Емма е на мнооого строгият режим “без режим” и много сме си добре. Честно-и двете. Не се впрягай кой какво ти говори. Всяко дете е уникално само за себе си. Вода, лично аз не бих дала докъто не започнем захранване. Кърмата е повече от достатъчна. Да не говорим, че не бих наливала стомахчето на детето си с вода нощно време и само да я залъгвам. Ако е гладна ако ще един литър вода да изпие няма да я залъже.
Я се радвай на детенцето си. Всяко нещо с времето си. Когато е готово ще започне да прескача храненето нощем. Какво означааа късно заспиване. Моето момиче си ляга в 18 часа. Да я държа будна и ревяща защото някой ми е казал да издърпам лягането 🤔
Малкоят ми син е на 6 години и до ден днешен си ляга в 20 часа. Не си представям да имам уморени и мрънкащи деца само за да си легнат по-късно, защото някой е решил че така е добре за тях. Ти като майка преценяваш кое е най-добре за децата ти 😉

# 258
Съгласна съм, засега и аз така действам и смятам че и на мен и на малкия ни е добре. Единствено водичка давам понякога, за да прочисти устата че мн му се наслоява мляко. Но смятам да си следвам неговите нужди, ако бебчо е щастлив и мама така Simple Smile

# 259
И аз до скоро не давах вода, не че сега давам кой знае колко де.. Но като бяхме на гастро-то, за случая с миризливото аки, той също посъветва да давам вода, колкото бебето иска. Езика не се изчиства напълно, но сигурно, защото не давам много вода.
Между другото, оказа се, че има зачервено и леко цепнато на дупето, затова се кривяла, предписа да мажа с Дефламол. Откакто започнах да я мажа, се изхожда по 2 пъти, предполагам я е боляло и се е стискала.. Та понеже вече е в 3ти месец, докато бодърства аз съм склонна да й давам малко водичка с лъжичка, няма как да й препълня коремчето излишно, нали си изпишва всичко... Даже свиква с лъжичката да преглъща и може би ще ни е по-лесно като се захранваме после Simple Smile
Лично според мен, докато е новородено няма нужда от вода. Но щом започне да натрупва кг, да се поти и е лято.. малко водичка м/у храненията по време на бодърстване, не би му натоварило коремчето.

# 260
Да и аз така мисля. А иначе и нашият господин беше с червено дупе и го мажа с кремче за подсичане вече и поне едно мрънкане отпадна. Също за лъжичка та ние еспумизан давахме с нея и така хубаво си свикна и си я облизва та и аз тая надежди за по лесно захранване в това отношение.

# 261
Нашата педиатърка още от 1ви месец ми заръча да спирам нощното ядене. Тя същата ми каза и по 200мл вода дневно, че трябва да пие... Затова пък аз си казах, че човека си знае най добре!  И сам си спря нощното хранене преди около 15,20 дни. Сам си направи режим. Къпем го в 20, яде и 21 е отишъл при сънчо. До 6-7сутринта си спи. Тъй че хич не не се тормозете кой кво дрънка.

# 262
nelegalnata2 доволна ли си от Бебелан АР? Сега давам Аптамил АР, след като ХИП АР не помогна, пак повръща.Но и аптамила не помага,вярно е че е по-малко, но си връща а и акито е като топче пластелин. Днес, Бебелан АР, ми го препоръча лекар- детски гастро. Ще пробвам да видя.
Ако има мами с Аптамил АР , и имат буци -днес го направих със стайна темпратура преварена вода и бучки нямаше. Докато Хип АР трябваше да е една идея по-топла от нормално топла Simple Smile Явно всяко мляко си е спешъл Simple Smile

# 263
Ние от вчера сме на Аптамил Ар поради киселинен рефлукс.Нямаме повръщане само киселини от които детенце не искаше да яде и падна до 100мл на ядене а трябва да яде 150мл .Даване и Гастротус 3х2мл за сега има ефект.Предписаха ни и Мотилиум (Донперидон) ,но аз реших да не го давам ,защото повръщане нямаме.Акото е като пластелин днес с клизмичка успяхме  .Започнах да смесвам Аптамил Ар 3 лъж. и 1 лъж.Аптамил 1 хем по лесно минава през биберона и малчо не се уморява.Става 1 идея по-рядко .Правя Аптамил Ар с 60мл топла вода с лъжичка разбърквам и после постепенно добавям на стайна температура другите 60мл.И пак мислв ,че не се разтваря добре пак остават тук таме дрожди.Другата седмица сме на гастро отново но с ехографски преглед,защото вчерашната лекарка Радка Куманова няма ехограф.Ще ходим после и до Проф Др Огнян Бранков за всеки случай.Мами имам 6 кутии Хип Комбиотик 1 800гр(БИО) от Испания не отварян нов(не от картонените,а в кръглите кутии,тук в Бг има само по 350гр водят го новият Хип но в съдържанието няма разлика) бабата и дядото ни ги пратиха ,но сме на Ар мляко.Ние пием 150-160мл вода ,но не преварена (нея не иска да я пие)
Пие изворна на Девин и с нея приготваме и храната.

# 264
  • Враца
gqa , много съм доволна от Бебелан АР , вече не повръща и го харесва, изяжда си по 150мл вече. Отначало акаше много рядко, но след седмица някъде се нормализира. Сега си ака кашесто, е някой път е по редичко, но аз го отдавам и на колики.
С по хладка вода остават буци. Аз го правя с по топла ( мога да пипна ел. кана, но не и да си задържа ръката защото пари) сипвам 150мл вода, слагам 3 л мляко и разбивам, после добавям оше 2л мляко и пак разбивам.

# 265
При моето бебе от хип комбиотик започна да ака пластелинова консистенция, при което педиатърката изписа Аптамил, но го пихме само 2 дни защото получаваше колики и не се разбиваше добре. Сега сме на Фризо ком, против повръщане и запек е и ни действа мн добре. Бебка въобще не повръща, а акото е като кашичка ( първите 2 дни бе по-рядко, после се нормализира.) И докато с комбиотока се изхождаше веднъж на два дни, то сега по 2 пъти дневно.

# 266
Ние вчера бяхме на консултация. 64,5цм и 6100 грама сме. Наддал е 600грама, на мен малко ми се виждаха, но педиатъра каза че е ок, и че няма да наддава вече по 1 кг.. Thinking по принцип си хапва без проблем винаги 140мл( хип комбиотик), но от вчера (ваксини) изобщо не му се яде, ужас е, не знам какво му стана, дано да мине бързо.
Следващата седмица ще ходим на море, и всичко мислят че съм луда! Дано да прекараме добре и да няма никакви проблеми.. приготвила съм милион лекарства но надявам се че няма да има нужда да ги използваме Laughing

# 267
nelegalnata2, чакаш ли после да мине малко време да набъбва? Не го пише на етикета, но Хип АР имаше изписани да се изчака 7мин.
Тази сутрин направих Бебелан, да видим как ще е. Явно не уцелих топлината на водата, имаше малки бучки. За сега е спокоен горе долу, да видим нататък 😁
Миналият уикенд бяхме в Сл. Бряг, много добре се отрази на бебока 😂 навън до басейна, прохлада. Харесва му на курорт, само като го кача в стаята не му харесваше много, бохем човека 😂И баткото също на 2, 5 месеца беше курортист в Сл. Бряг. Е повече пореваваше, но се чувстваше добре.
На плажа не съм ги водила.
Така че, не си луда Aleind, не е все пак новородено, както има чужденци с бебоци на дни, но като си е платил човека 1 г. по-рано почивката, трябва да му изгорят парите

# 268
  • Враца
Що бе, и на морето се раждат бебета, там дя не би да не ги изкарват майките Simple Smile .

gqa , не чакам умишлено, но правя млякото преди да сменям памперса, така че си минава някакво време. А иначе го охлаждам на чешмата.

# 269
  • Варна
Ейй как сте бе ? Нещо замря темата 😊
Аз да попитам ,че чак на 20ти сме на консултация , прикачвам снимка - това според вас млечница ли е , и преди беше беличко ,но сега доста повече.

Общи условия

Активация на акаунт