Мартенски бебета 2019 ! Тема 1

• 19 672
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
em_ei Цедя се когато съм си в къщи , но има и дни в които пропускам , зависи какво правя . Изцеждам в шишенцето и го слагам в хладилник, на следващито цедене цедя пак в шишето и така докато се напълни шишенцето и го изсипвам в плика и замразявам . Шишенцето ми е 130мл , засега ми е ок.

# 91
Ние къпем малката към 19-20ч., суче доста дълго и заспива към 21:30-22ч. Събужда се/примрънква/около 5 ч., храня я в просъница и спи до 7-8ч. Идеално се наспиваме всички вкъщи, но пък през деня съкрати времето за сън, особено ако не сме навън. Не се оплаквам, обаче! Wink
При нас режима е горе долу стщия. Дъщеря ми е почти на 2м, но се притеснявам дали кърмата няма да намалее при липса на нощно кърмене. При вас този режим колко време продължава?

# 92
Simba с каква помпа си?

Кога имаше ефект от микроклизмата при твоето бебче?

# 93
  • Варна
Simba с каква помпа си?

Кога имаше ефект от микроклизмата при твоето бебче?

Cangaroo elegance електрическа.
За клизмата - действа след около 5мин и за още 10мин изаква всичко.

# 94
Rv218, при нас е с този режим откакто стана на месец горе-долу. Утре прави три. Регулира ми се кърмата според нейните нужди и всичко е наред. Имах един или два случая, в които ми ставаха много твърди гърдите, но веднага щом се размърдаше ѝ давах да суче и тя ми помагаше за да не станат проблеми, не съм ползвала и помпа. Само на кърма е откакто се е родила.

# 95
  • Враца
Ох момичета не знам какво да правя вече. Почти една кутия АР Бебелан изпи малката, не повръща вече, обаче акането е ужасно. Толкова е рядко, че и стига до врата. Радвам се, че си ака по няколко пъти на ден, но се притеснявам да не и стане нещо от тази диария. В нормални количества е, детето си се смее след като напълни памперса, видимо е облекчена. Уж давам и Линекс бебе. Млякото ли да сменя, пробиотика ли, не знам вече. Четох, че този клей от рожков има разхлабващ ефект ( нищо че сгъстява) и се съдържа във всички АР млека.

# 96
Защо бе и редуваш АР и стандартно мляко, за да не е само АР Simple Smile

# 97
Аз вече повече от месец комбинирам АР мляко с това, с което го хранех преди да започне АР. Слагам по 2 лъжички от двете на всяко хранене (общо 130 мл). Стигнах до тази комбинация, защото АР ми се получава с много пяна и почти винаги не успява да се разтвори хубаво, а остава на бучки. В този вариант не е толкова гъсто, разбира се, но при нас има ефект и не повръща. Изхожда се 1-2 пъти дневно с нормална кашеста консистенция.

# 98
  • Враца
Ами и аз го мешам само, че слагам 1 лъжичка обикновено и 3 АР, такс ме посъветва продавачката в магазина Grinning. Днес ще пробвам 2 на 2.
Adamant ти имаш в предвид 1 ядене да е АР, а на следващото обикновено АМ ли? Дали ще има ефект на повръщането така? Може и така да пробвам.
tancheto, вие на какво мляко сте?

# 99
Да, това имам предвид. Помня, че на снаха ми педиатърката я беше посъветвала така с оглед да не се запича детето, че нали уж АР действа така, но не помня дали имаше ефект.

# 100
За бучките в млякото АР, като го разтворите в малко по _-топла вода, но не вряла, и добре разбито се махат топчетата. Пише да се изчака 7 мин на нашето, рошките да набъбнат, 😁през това време пак разклащам. Когато го давам да пие, също вадя бутилката от устата и разклащам, че си издърпва водата, а си оставапо-гъстото
Разстройството може и да е от пробиотика, сигурно и в млякото има, поне в нашето има. Може да идва в повече.

# 101
nelegalnata2 ние сме на Аptamil AR (комбинирам го с Хипп 1).

# 102
Здравейте и от мен! Честита нова тема! При нас къпането също е 21-21:30 и до към 23:30 заспива. Но се събужда към 5. Няма значение и така успявам да посмя. Е, има вечери когато огладнява и по-рано, но са рядкост вече. С акането в началото ни бяха наплашили, че трябва да ходи задължително на 2 дни и на 2 дни й правехме клизма. Накрая я оставихме самичка и почна да си ходи. Всеки път различно, но постепенно задобрява Simple Smile . В петък сме на мерилка и теглилка, а другата седмица на ротавирусна. Аз държах много на нея, а като разбрах, че вече е безплатна още повече. На няколко познати дечицата се бяха разболелеи. Само дето не ги изпуснаха миличките и от тогава много съм се наплашила.
За биберона и аз в началото бях твърде противом. Забелязах обаче, че като я боли много коремчето и аз й давам да яде тя почва да пищи. Иска да суче нещо, но от кърмата я боли. Тогава я успокоява той. Сега обаче предпочита повече юмрука си. Понякога обаче минават дни без да й давам биберон. Само при спешни случай.
За цеденето, защото нали я изписаха късно, после аз се разболях и явно с помпата се бях свръх стимулирала. За това като се нормализираха нещата спрях напълно да я ползвам. Страх ме е да не стана пак доида крава. А така и на гърдите ми е по-добре и по-рядко се втвърдяват. Така, че съвет от мен - не прекалявайте с помпите. Ако може ги спрете.
Имам един проблем от, който малко ме е срам. Сега издържам по-дълго време да не ходя да пишкам, не е като през бременността естествено. Обаче приходили ми се - не мога да стискам, едвам събувам гащите. Ние също подновихме ласките с половинката ми, но и там има разлика - разширила съм се. Май там отдолу не е останал грам мускул. От раждалите естествено има ли друга с такъв неприятен проблем?

# 103
И на мен доскоро ми беше трудно да стискам. Започнах да правя упражнения за тазово дъно - в youtube има богат избор. Аз си харесах няколко клипчета с пилатес. Не всеки ден намирам време за тях, обаче има ефект.

# 104
Има ли такива като мен , които не са получили превод от НОЙ от края на март?

Общи условия

Активация на акаунт