Малка точица си имам вече, през ДЕКЕМВРИ ще е мъничко човече!

• 20 421
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Алиса, добре дошла и от мен!

https://pravatami.bg/4625
 Ето тук има информация какво се полага по здравна каса на бременните.

Аз също съм на вълна ремонти, та може да ми пишеш и на мен ^^

Марти, и моят лекар ми каза, че ще ходя в Майчин дом за тези изследвания, но както писах вчера имам час чак след 2 седмици и имам време да реша до тогава. (даже и малко след това) На теб за какво са ти се развикали? Аз не разбрах и дали и БХС, и ФМ се плащат или и те са по НЗОК?

# 526
Алиса, добре дошла и от мен!

https://pravatami.bg/4625
 Ето тук има информация какво се полага по здравна каса на бременните.

Аз също съм на вълна ремонти, та може да ми пишеш и на мен ^^

Марти, и моят лекар ми каза, че ще ходя в Майчин дом за тези изследвания, но както писах вчера имам час чак след 2 седмици и имам време да реша до тогава. (даже и малко след това) На теб за какво са ти се развикали? Аз не разбрах и дали и БХС, и ФМ се плащат или и те са по НЗОК?
Ами аз звъннах да запазя час и казах, че не знам дали това е правилния телефон и ми се развика една леля..
Плащат се тези изследвания.

# 527
Ох, ужас, много мразя такива ненормални хора да ми крещят за нищо Sad при положение, че се плащат, защо ни карат да ходим точно в Майчин дом? Аз тогава няма да отида там, егати..

# 528
Момичета, пак изпаднах в тих ужас.
Сега съм в 11 г.с., което значи че на следващият преглед ще съм в 13 г.с. + 2 дни някъде, а досега нищо не сме изследвали - нито по мен (изключвам глюкоза и ТСХ), нито по бебчето - нито имам часове за БХС и ФМ Sad това проблем ли е? Докторът уж ги смята, ама нещо да не е пропуснал? Оф, голяма съм паникаа..

Lana, и аз съм така с разликата, че би трябвало да съм 9 седмица, но тъй като ми е била по-късно овулацията ми е трудно да пресметна на калкулаторите в коя седмица съм. Днес съм на преглед, стискам палци всичко да е наред и да видим в коя седмица съм точно. И след това мисля да се запиша на ЖК и да  запазя часове за ФМ и БХС. Много се притеснявам да не изпусна срока на някое важно изследване, но според приложението на  Майко мила, не съм закъсняла Grinning
Мамите от София, които се следят в Надежда, може ли да дадете препоръки за лекар за ЖК? Мерси 😊
Вени, аз ще се гледам в Надежда, но още не съм решила при кой. До сега бях при Кайрякова и Димова и съм с много добри впечатления за сега. С предната бременност се следих при Ташков, който също е там, но консултациите ги води в Сердика, съща много доволна и безкрайно благодарна останах. Когато раждах на смяна бяха Генадиева и Арабаджикова. Падна ми се Генадиева и съм много доволна, много е мила и внимателна. Като цяло май харесвам всички в Надежда и всички са добри. А аз се чудя дали пак да не съм при Ташков или да избера между Димова, Генадиева, и Арабаджикова, ако имат часове последните две.
Дано ти помогнах поне малко с менението си.
От Арабаджикова съм адски доволна! Жената е златна!😉

# 529
  • София
Моят първи преглед беше при д-р Кайрякова в Надежда, останах доста доволна, а и жената много ме предразположи. Имам записан и втори преглед в края на месеца.

Записах и час за БХС при д-р Патрикова, която от скоро е там и е специализация фетална диагностика. Не съм чела все още отзиви за нея, надявам се да е добра Simple Smile
Много се радвам да чета хубави мнения за докторите, предполагам така е по-лесно за всички да направят информирано решение Heart

И аз ще се радвам да пишете на тема ремонти, май в един момент всички ще опрем до него Grinning

Добре дошли на новите момичета! Heart

На мен днес ми е отпаднало и като цяло се чувствам кофти. На всичкото отгоре ядох, а в стомаха си усещам дупка... на моменти ми се повдига до гърлото чак. Не знам каква е тази случка, на някой да му се е случвало? Head Band

# 530
Буболеса и аз записах час за БХС в Надежда и трябваше да избирам между Патрикова и Георгиев,нямам информация и за двамата. Предполагам че си знаят работата хората,всички са добри в тая болница,посещавам я от две години и съм много доволна

# 531
Aлиса, хахаха, разбира се - девойка ти предричам аз. Simple Smile

За Майчин дом да кажа, преди много го славиха, защото имат страхотна неонатология. Сега обаче във всички по-популярни болници неонатологията е доста добра. За МД съм чувала много кофти мнения не от един човек, като цяло че работещите там може да са уникални специалисти, но се отнасят доста зле с всичко живо, търсят за какво да се заядат, точно някакви дърти лелки със закостенели разбирания и отношения.
Скрит текст:
Преди 3-4 години моя много много близка приятелка лежеше там, защото ѝ се наложи да направи аборт. Беше много разстроена, излишно е да описвам. Когато мъжът ѝ беше отишъл да я види веднага след процедурата го бяха посрещнали някакви злобни лелки "лекарки" с думите "При тази депресираната ли сте дошли?" или нещо от сорта...

И на нас ще ни се наложи да правим малък ремонт иначе, по-скоро разместване. Каката си има собствена стая откакто се е родила. Докато беше малка доста вечери с мм спяхме на дивана в нейната стая, а не в нашата си спалня. Сега леглото на бебето в началото ще трябва да е в стаята на мен и мм, защото докато е още мъничко не мисля, че ще е ок да спи в една стая с кака си (която ще е на 8г.). Но тъй като стаята на мен и мм е изключително тясна, заради една грамадна секция която имаме, ще се наложи да разкарваме секцията - нещо което се каним да направим от няколко години. Така ще се освободи доста повече място, отколкото ни е необходимо и ми се ще и една библиотечка да си сложим, трябва да го измислим, но това ще е чак към края на лятото.

# 532
Момичета попадна ми информация за безплатен БХС в Свети Георги Пловдив. Прилагам линк ако някой се интересува.
https://www.unihosp.com/?menu=bpbs

# 533
Aлиса, хахаха, разбира се - девойка ти предричам аз. Simple Smile

За Майчин дом да кажа, преди много го славиха, защото имат страхотна неонатология. Сега обаче във всички по-популярни болници неонатологията е доста добра. За МД съм чувала много кофти мнения не от един човек, като цяло че работещите там може да са уникални специалисти, но се отнасят доста зле с всичко живо, търсят за какво да се заядат, точно някакви дърти лелки със закостенели разбирания и отношения.
Скрит текст:
Преди 3-4 години моя много много близка приятелка лежеше там, защото ѝ се наложи да направи аборт. Беше много разстроена, излишно е да описвам. Когато мъжът ѝ беше отишъл да я види веднага след процедурата го бяха посрещнали някакви злобни лелки "лекарки" с думите "При тази депресираната ли сте дошли?" или нещо от сорта...

И на нас ще ни се наложи да правим малък ремонт иначе, по-скоро разместване. Каката си има собствена стая откакто се е родила. Докато беше малка доста вечери с мм спяхме на дивана в нейната стая, а не в нашата си спалня. Сега леглото на бебето в началото ще трябва да е в стаята на мен и мм, защото докато е още мъничко не мисля, че ще е ок да спи в една стая с кака си (която ще е на 8г.). Но тъй като стаята на мен и мм е изключително тясна, заради една грамадна секция която имаме, ще се наложи да разкарваме секцията - нещо което се каним да направим от няколко години. Така ще се освободи доста повече място, отколкото ни е необходимо и ми се ще и една библиотечка да си сложим, трябва да го измислим, но това ще е чак към края на лятото.

Интересно е на каква част от нас ще познаеш, за сега 100% успеваемост. Аз мисля обаче, че ще е момче(да е живо и здраво най-вече).

На всяка бъдеща мама ще и се наложи в един момент да мисли поне да козметичен ремонт или разместване, за сега се вълнувам от кухни и спални, а бебешката стая е на изчакване. С интерес ще следя вашите идеи за бебешки/детски стаи, макар, че е още доста рано.

# 534
Здравейте на всички. Чета ви от началото, но чак днес след като бях на преглед и чухме сърчицето се престраших да се регистрирам и пиша. От Бургас съм на 26год с термин 22.12.2019(според приложение)Това ми е първа бременност, не е дълго чакана, но много желана и се получи с първия опит. В момента съм в 8с и 2д, а бебчо след днешния преглед е 2см Simple Smile Според лекарката ми всичко е нормално, а аз съм с почти целодневно гадене, но ще отмине предполагам. Надявам се да не съм отегчила никой с дълги обяснения. Изключително ми е приятно да ви чета. Лека и спокойна вечер на всички. Kissing Heart

# 535
  • София
Благодаря за топлия прием момичета Kissing Heart! Всички сте много мили.
Добре дошли Vaaa, Alissa_7 и Panda000. Лека бременност и  здрави пухкави бебоци пожелавам на всички ни Hug
Аз ще правя БХС и ФМ на 18 май при д-р Патрикова в Надежда. Не я познавам, но съм чувала само хубави неща за нея. Ще дам отзив веднага щом мине прегледа.
Днес направих и първите изследвания. Всичко е супер, дори глюкозата ми е в норма/3.81/, а съм с инсулинова резистентност и преди 2 седмици беше 5.5. Явно деспотичните ограничения в храненето дават резултат. Много се успокоих, че вече съм карала токсоплазмоза, че имаме едно сладко игриво коте около работата, което не смеех да приближа, а преди играехме много.
Чета, че Беърчето предсказва пол. Ако не е много нахално ще помоля и за мен. За да върна жеста от своя страна залагам на момиче за *bear

# 536
Куршумчо, мн яко! 😁 И аз имам предчувствие за девойка за теб (а и за себе си😋). Каката също си пожела сестриче.

# 537
  • София
Куршумчо, мн яко! 😁 И аз имам предчувствие за девойка за теб (а и за себе си😋). Каката също си пожела сестриче.
Дано да си познала Hug Винаги съм мечтала за момиче, а и име има избрано откакто бях на 15 години Blush Каквото и да е, важното е да е живо и здраво, пък ако не си познала ще помагаш за име за момче Grinning

# 538
Здравейте бъдещи мами!! Днес чух сърчице и съм много щастлива. Терминът   ми го определи за 27 ми декември. Ще съм на фраксепарин през ден понеже съм с хомозигот 4г/4г. Пусна ми изследвания на в12, в 6 и витамин д.,албумин и общ белтък. Аз пкк и урина бях пуснала .

# 539
Дано да си познала Hug Винаги съм мечтала за момиче, а и име има избрано откакто бях на 15 години Blush Каквото и да е, важното е да е живо и здраво, пък ако не си познала ще помагаш за име за момче Grinning

Олеле, а ние пък нямаме име нито за момиче, нито за момче! 😁 А като цяло темата ми е много интересна, особено сега. Ще е готино по-нататък да си даваме предложения, които не сме се решили на име. 🤗

Дъщеря ми се казва Елеонора. До последно се чудихме между Ева и Елеонора и в крайна сметка 2-3 дни преди да родя се решихме да е второто.😁 Много ѝ отива!

Джу, честито ви сърчице!❤

Общи условия

Активация на акаунт