С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 676
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Е, не си ли виждала дебели 2-3-4 годишни? Ако детето има проблем с килограмите, по-добре да се вземат мерки от сега. Вярно, че за парче ябълка не бих се пънала, ама ако детето е лакомо и лесно качва килограми, си е проблем.
Ооо да, то от ябълките най-много се пълнее Satisfied айде бананите са си калорични, но пак трябва да се яде по много от тях за да ти качат кг., а аз не съм виждала 3 годишно да изяде наведнъж дори 1 средноголям банан.

# 466
  • Най-красивата страна
Аз също гледам да не давам нищо между храненията.
Така си изяжда целия обяд.

# 467
  • Варна
...а аз не съм виждала 3 годишно да изяде наведнъж дори 1 средноголям банан.
Явно наистина не си... Да ти направя клип?

# 468
  • София
Кали, мъжът ти имаше ли проблем с недаването на банан преди ядене?

# 469
  • Fort Worth, TX
Обикновенно 20мин след ядене на ябълка си освирепял от глад.Защо не й даваш?Притесняваш се , че ще й се развали основното?
Е, ти не прочете ли, че детето яде по много? Точно затова не му дава, защото ще освирепее от глад, ще се натъпче и като стане като ходеща бухтичка няма нито ти, нито бабата да му оправяте проблемите с наднорменото тегло.
Зстова трябва спокойно да се обясни на възрастният човек защо са нужни малко ограничения, а не да му се зъбят насреща.Когато има комуникация и се изложат по нормален начин доводите всичко ще е наред.Защото едно е да се каже с благ тон/Моля те не му давай, защото..../Пред /Не , не може.

# 470
Така е Креми, обаче ако бабата не увира и за 679-ти път предлага на внучето да похапне че да не заслабне, на човек му гръмват бушоните.

# 471
  • Варна
Той е пас. На теория знае, че не трябва, на практика му е трудно да изпълнява. Делегирал е тази част от отговорността на мен.
Когато сме тримата с детето, е на принципа "щом мама казва, значи не може". Но тя рядко иска нещо, ако не го вижда. Тате не предлага нищо извън часовете за хранене.
Когато баба предлага, той рядко е свидетел. Той работи до 20.00. Прибира се за вечеря. Всичко през останалото време се случва без неговото участие.

# 472
  • София
Той е пас. На теория знае, че не трябва, на практика му е трудно да изпълнява. Делегирал е тази част от отговорността на мен.
Скрит текст:
Когато сме тримата с детето, е на принципа "щом мама казва, значи не може". Но тя рядко иска нещо, ако не го вижда. Тате не предлага нищо извън часовете за хранене.
Когато баба предлага, той рядко е свидетел. Той работи до 20.00. Прибира се за вечеря. Всичко през останалото време се случва без неговото участие.
Още една причина трети да не се меси.

# 473
Не са ми се месили, когато съм налице ,съм решавала аз.Благодаря на свека за което  и може и за това да се научих да не се меся.Питам винаги ,дори с поглед ,но са за часове при мен.
Помня ,че  едното ми дете бе пухкаво, мъжа ми го спираше  от ядене, казваше, че ще заприлича на него с годините, а той не бе за гледане много, дебелак беше.Свекърът се обади като всички възрастни и последно му беше, мъжа ми тогава ни отдели да се храним.Нося им, но на масата сме сами.Така че, не  е само заяждане ,редно е да се обясни, но  след като не се грижиш за някого , не ти е   работа нататък.Спазвам го.

# 474
  • Варна
Зстова трябва спокойно да се обясни на възрастният човек защо са нужни малко ограничения, а не да му се зъбят насреща.Когато има комуникация и се изложат по нормален начин доводите всичко ще е наред.Защото едно е да се каже с благ тон/Моля те не му давай, защото..../Пред /Не , не може.
Сериозно ли смяташ, че споделям в темата първата подобна случка? Явно или не си ме чела преди, или си забравила...
Последно май писах, когато свека се опита да ме избута и да вземе детето от ръцете ми. С тази жена е говорено, говорено, говорено....

# 475
  • София
При здрав, прав и грижлив родител, бабата няма място преди него в каквото и да било по отношение на детето.

Права си, ама при дете с повечко кила, да не се осведомиш, че даването на един плод 30 минути преди основното ядене, хем засища острото чувство за глад и намалява количеството на последващото, хем не ферментира в корема на детето?

# 476
По-добре да тъпче плодове. Иначе какво остава - още по-яка храна.

# 477
АБсурТ, аз ако съм гладна, плод само ме кара да освирепея още повече и така ми стърже на корема, чееее...

# 478
  • Варна
При здрав, прав и грижлив родител, бабата няма място преди него в каквото и да било по отношение на детето.

Права си, ама при дете с повечко кила, да не се осведомиш, че даването на един плод 30 минути преди основното ядене, хем засища острото чувство за глад и намалява количеството на последващото, хем не ферментира в корема на детето.
Мхм. Само дето осведомеността и теорията не помагат в случая. Нищо не намаля и засища в случая... Иначе е хубаво да си осведомен, да. На теория.

# 479
Happy,  a какъв е режима на детето, ако не е тайна. И аз имам едно пухкаво детенце, което се храни сравнително доста здравословно при мен, но е склонно да преяжда, ако му се падне случай.

Общи условия

Активация на акаунт