Аз на 20 той на 37

• 12 991
  • 256
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Въпросът е дали той е склонен да чака да мине 40-те и да създава (евентуално) семейство, ако не се разделят до тогава. Но и аз съм на мнението на болшинството - прекалено си млада, за да се връзваш с брак и деца, особено пък когато самата ти не се чувстваш готова.

# 16
  • София
Ако е достоен човек, според мен не се колебай. Ти знаеш най-добре човекът как се държи с теб.

# 17
Изтъква се разликата в годините и липсва всякаква друга информация, например какво е постигнал той в живота, включително и във финансов аспект, отношение към авторката, има ли деца и т.н. Според мен е доста елементарно да се дават съвети само на база възрастова разлика.

# 18
  • France
Това, което ме притеснява, не е вашата възрастова разлика, нито факта, че той иска да минете на друг етап, а факта, че се страхуваш да не го изгубиш, ако откажеш. Истинската любов е безусловна и носи лекота в сърцето. А ти се страхуваш, притесняваш, че ако не стане по неговите условия, ще го изгубиш. Само година сте заедно, а той иска такъв огромен компромис от теб - да сложиш желанията и амбициите си на пауза, за да му изпълниш исканията. И ако не си съгласна, явно ти е намекнал, че ще търси по-подходяща. Това което се пита в задачата е дали наистина неговата любов е безусловна и носи ли ти лекота и спокойствие? Струва ли си да заложиш младоста си за човек, с който имате едногодишна връзка?

# 19
  • Варна
Сърцето си е гаден предател. Пеперудите бързо отминават, когато се появят деца. И тогава сърцето се скатава, а на жената жална й майка.

Този иска да я върже, главата си залагам. През подобно нещо минах и точно така се оказа. Ама връзването не му се получи, защото аз бях жилищно и финансово обезпечена, така че имах избор.

# 20
Въпроса е там, че аз не искам да му губя времето само. Виждам, че той е вече готов за нещо по- сериозно, а на мен в главата са ми още купони, изпити, излизания и т.н.
Няма деца,не е разведен. Финансово е добре, разполага със собствено голямо жилище, кола, има бизнес.  Не ме притиска и не настоява нищо, знае че това би било голям компромис от моя страна, ако сега имаме дете.

# 21
  • Варна
Не мисля, че иска "да я върже", просто иска семейство и деца, за 37 годишен мъж е повече от нормално да е на такъв етап и да не му се чака. Колко от вас, ако бяха на 37 неомъжени, без деца и с успешна връзка нямаше да искат вече и дете в картинката? И защо щяхте да го искате, само за да "вържете мъжа" ли?

# 22
Няма да намериш тук отговора на терзанията си. Говори с човека.

# 23
Много е важно да се знае и още нещо. Понякога мъже в добро финансово положение си намират 20 годишна булка точно за да им роди дете/деца. Така се хвалят с хубава млада жена и с дечица. Реално после пак го удрят на ергенски живот. Та не е лошо да се знае как е живял този мъж в миналото, защо се е разделял с предишните си приятелки, каква му е средата и т.н.

# 24
Въпроса е там, че аз не искам да му губя времето само. Виждам, че той е вече готов за нещо по- сериозно, а на мен в главата са ми още купони, изпити, излизания и т.н.
Няма деца,не е разведен. Финансово е добре, разполага със собствено голямо жилище, кола, има бизнес.  Не ме притиска и не настоява нищо, знае че това би било голям компромис от моя страна, ако сега имаме дете.

Ами щом не те притиска за нищо, тогава какъв е проблемът?

# 25
  • France
Не му губиш времето, спокойно. Той си го прекарва чудесно с младо момиче и без никакви ангажименти.
Ако наистина в главата ти са само купони, не си мисли, че от днес за утре ще превключиш на режим "майка и домакиня". Най-много да изпаднеш в депресия.
Наистина ли, тези мисли те сполитат сам-сами, или нещо в неговото държане им помага?
И ако наистина става дума за Мистър Перфектен, защо за 37 години не си е намерил половинка, а сега се занимава със зайче на 20 години?
И последно - до колко става въпрос за чувства и страх, да не му губиш времето, а не да кажем, да не изгубиш една апетитна партия?

# 26
  • Варна
Авторке, само не ставай майка Тереза в стремежа си да мислиш за него. Какво значи да му губиш времето? Той не е дете. Изборът дали ще си губи времето с теб е изцяло негов. Кажи му какво искаш, право в очите, чуй той какво ще каже и опитайте да намерите решение, което донякъде да удовлетвори и двама ви.

# 27
  • София
На различни фази сте в живота. След като не си склонна да се откажеш от твоите представи за живота в настоящия момент, разделете се. За мен това би било честно спрямо и двамата.
И си хвани някой, който е със сходни на твоите нужди, а не младо татенце.

# 28
  • София
Ако те обича, ще почака да станеш готова по-голяма крачка. На първо чете виждам един чичко /за теб имам предвид, че е чичко/, който е хванал малко зайче и за да е сигурен, че няма да му избягаш, като се окопитиш и видиш света с пораснали очи - оп бебе, после още 1, че да е сигурно, че няма да му избягаш поне следващите 5-6г. На него му е време за дете, ама ти какво си видяла от живота? Той се е находил, напътувал, накупонясвал и т.н. каквото там му харесва. Ти нито си се находила, нито нищо не си направила с живота си, за собствено удовлетворение, даже образование нямаш още /надям се да учиш в момента/. Животът сега започва за теб, до вчера си била на даскало, дето се казва. Вместо да си изживееш младостта с каквото ти е забавно и каквото могат да правят повечето ти връсници, той иска да те затвори у вас и 24/7 да бършеш наакано дупе, сополи, да слушаш ревове и циркове и т.н. /нещо нормално за едно бебе/ денонощно, без прекъсване. И понеже ще си си у вас, цялата домакинска работа ще я вършиш ти + ревящо и хленчещо бебе, после може би с 2, ако са породени.
Ако не е съгласен да те изчака, значи изобщо не те обича, а е искал само да те върже, че отива на застаряващ ерген.

# 29
Разликата нямаше да е от чак такова значение в друг възрастов диапазон.
Точно така. Ако тя беше на 40, а той на 57, да кажем че бива. И двамата са по средата на житейския път, улегнали. Но сега, когато тя е направо дете, вместо да си изживее младостта, да прескочи всички етапи, за да заживее като 40-годишна, айде няма нужда.

Общи условия

Активация на акаунт