Аз на 20 той на 37

• 13 063
  • 256
  •   1
Отговори
# 60
Аз съм казвала, че имаме голяма разлика с ММ. Приблизително е колкото вашата. Не ми е пречела никога, нито пък на него. Отначало имах разправии с нашите, да, но въобще не съжалявам, че си настоях на своето и останах с него. Животът си е мой, аз решавам. Значи, то дали е писано да станеш болногледачка на мъжа си, не се знае - може и връстници да сте и пак да се наложи. Разбира се, че ако недай боже се наложи, ще го гледам. Само че той е по-здрав от мен, та може да се случи и обратното. Но все пак мисля, че човек не трябва цял живот да разсъждава какво щяло да стане, като остарее. Да стигнем дотам първо... Simple Smile

# 61
Ами всеки си избира, да. На 20 да не ти се купонясва, а да искаш да се ожениш за "чичо" също е житейско решение.

# 62
Аз съм казвала, че имаме голяма разлика с ММ. Приблизително е колкото вашата. Не ми е пречела никога, нито пък на него. Отначало имах разправии с нашите, да, но въобще не съжалявам, че си настоях на своето и останах с него. Животът си е мой, аз решавам. Значи, то дали е писано да станеш болногледачка на мъжа си, не се знае - може и връстници да сте и пак да се наложи. Разбира се, че ако недай боже се наложи, ще го гледам. Само че той е по-здрав от мен, та може да се случи и обратното. Но все пак мисля, че човек не трябва цял живот да разсъждава какво щяло да стане, като остарее. Да стигнем дотам първо... Simple Smile

Всичко е така, но в по-късна възраст е друго.
Ти на колко години беше ?

Авторката още не  е на етап брак и деца, и е съвсем нормално на 20 години.
Хората са различни, но това момиче си го е написало още в първия пост, че иска да учи и купонясва, не е някоя фиксирана в брак девойка, която иска само да има семейство и да ражда.
В този случай дори не става дума за разликата във възрастта, а за различните етапи на съзряване, в които двамата се намират.
Настръхна ми косата, като си представих как си зарязва ученето, за да отглежда деца. А той едва ли ще я насърчи да учи - нали всичко си е постигнал, само жена и деца му липсват в картинката. За какво му е учена жена.
Не ми хареса, че припира, иначе може да е богоравен.

# 63
Оставам с впечатлението, че чувстваш лека вина заради желанието си за купони, докато той вече е толкова сериозен и улегнал, и те е избрал, а ти не му отвръщаш със същото. Недей, не си виновна.
Няма лошо в желанието му за деца. Няма лошо да родиш на 20. Но, хей, аз съм на 32 и едвам се удържам да не ти кажа 'виж, дете'. Приемам те за малка. Не в лошия смисъл на недорасла, а просто малка. На съвсем друг етап от живота си, а той е 3 обиколки пред теб, само защото е на 37. Ще загубиш, ако се опиташ да прескочиш направо, за да го настигнеш.
А той е по-стар и от мен - как мислиш, че те вижда - жена или момиче?
Това, че е на 37, не го прави зрял. Че иска деца също не го прави зрял. Имам няколко подобни на твоя примера около мен, единият е точно със 17 години разлика, наранен от предишна връзка, забремени момичето почти от ученическата скамейка, ожениха се, второ имат и си живеят май щастливо. С тази разлика, че според мен мъжът е читавият във връзката им, а женичката му е.. еми, сори, просто селянче без мечти и професионални желания (съвсем умишлено не говоря за кариера, а само за професия). Тя си искаше играта на семейство и я получи. От години не съм имала контакт с тях, но помня като беше бременна с първото и започна да осъзнава, че това е краят на купончетата, дискотеките и голите пъпове, как започна да нервничи и да се превръща в лелка на няма и 20.
Та... Аз бих поставила условия брак и деца след 27. Да започна някаква работа и, както някой каза назад, сама да си платя няколко месеца сметките. Независимостта много отрезвява. Точно поради тази причина свободните връстнички на твоята половинка - а такива, и то привлекателни, има достатъчно, уверявям те - са по-придирчиви в избора на мъж. И вероятно затова той е сам.

Между другото, както сте на различни етапи, мен лично ме притеснява къде точно се запознават млада купонджийка и улегнал бизнесмен. Но не в смисъла на простакеса и чичко-паричко, ами точно на млада купонджийка и недорасъл купонджия. Реално погледнато, нямате допирни точки.

# 64
Ти си влюбена и това е прекрасно. И с него ти е хубаво. Той има толкова тодини зад гърба си, опит. Знае как да ухажва. Зрял, отговорен. Не като твоите връстници. Несериозни, безгрижни.
  И никой не те кара да спреш да го обичаш. Но не забравяй да обичаш и себе си. Защото аз така - влюбена, загубена, исках за всичко да му угодя. Да го зарадвам. И дори когато големи, червени фенери ми светеха в очите, че разбираме живота по различен начин, аз си затварях очите. Та и ги стисках. Само на милото да му е добре. "Хайде да се оженим"- добре. "Искам тази Нова година да я караме заедно, женени" - добре.
  Това се опитваме да ти кажем всички пишещи. Обичяй го. Но постави ясни граници - да знае какво искаш ти. Да те зачита, уважава. Да уважава твоята възраст. Да ти даде време - да се опознаеш, да си наясно със себе си.
  И да не позволяваш да те притиска. Да не вменява в душата ти чувства за вина. Ти не си виновна, че си млада. Той като те е избирал, защо не е помислил, че ти е рано още за семейство и деца. Той е зрелия, опитния. Той трябва да те почака. Ако истински те обича.

# 65
  • Насред хаоса
Едно от най-трудните неща в живота на една жена е да си намери читав мъж. Читавите мъже са рядкост. Освен това, дори един мъж да е читав, си има периоди в живота, в които е на вълна създаване на семейство. Направо си е жив късмет, че авторката е намерила такъв. Според мен, за една жена, която смявата да има деца и семейство,  образованието и кариера трябва да са второстепенни. То така или иначе 90% от висшето в българия е тъпотия и само губи времето на учащите. Разбира се, годините прекарани в универститета са едни от най-веселите и най-безгрижните. Не е лошо, човек да се позабавлява, ако има тази възможност. Аз смятам, че авторката може да направи компромис, сватба тази или следващата година, а дете като завърши университета. По този начин и вълка сит и агнето цяло, поне в следващите 2-3 години.
Тя не трябва да прави компромис - нито е престаряла, нито ще страда от липса на мъже. Компромис ще трябва да направи господинът. Това, че е на 37 и готов за семейство и деца, никак не го прави читав. Аз например се питам какво му има, та на тая възраст не е създал връзка с близка до възрастта си жена и се е нацелил в два пъти по-малко от него момиче, че и я притиска.
И завършването на образованието, после намирането на работа и утвърждаването в нея не трябва да бъдат второстепенни за жените, а приоритет, за да не стане така, че да някой да ги постави във финансова зависимост и да се налага да се примиряват с всичко, което би могло да хрумне на партньора им.  

# 66
На ММ му „имаше” нежелание да се обвързва. Smiley Тук явно случаят не е такъв. Мда, tays,  аз бях по-голяма от авторката и вече завършила. Но случаи всякакви.

# 67
Здравейте
На 20 години съм, той на 37, имаме връзка от година, от както се преместих да уча в неговия град.

Силно се надявам градът да не е Благоевград, а ти да не си от Петрич или Симитли...

# 68
Абе не че нещо, ама аз като бях на 20, 37 годишните ми се струваха уникално стари и дърти. Как младо момиче успява да хареса такъв мъж, в смисъл дори и на физика, ами това си е за нея един стар човек реално. При всички млади момчета наоколо как се случва тоя феномен...

# 69
Абе не че нещо, ама аз като бях на 20, 37 годишните ми се струваха уникално стари и дърти. Как младо момиче успява да хареса такъв мъж, в смисъл дори и на физика, ами това си е за нея един стар човек реално. При всички млади момчета наоколо как се случва тоя феномен...
Нарича се феноменът "татенце" и е доста разпространен.Smiley

# 70
Може да е младолик, има доста такива.

А защо са приключвали всичките му сериозни връзки?

# 71
То и млади момчета си падат по каки... Зависи как изглежда въпросният човек. Някои и млади изглеждат зле, други си ги бива и на повече години.

# 72
Не само татенце.
50годишния Мат Деймън без тениска виждали ли сте го? Младите не че и те нямат мускули, ама друго си е зрял, поддържан мъж.

А защо са приключвали всичките му сериозни връзки?
Уместен въпрос.

# 73
Лесен отговор: НЕ Е имал сериозни връзки, играл го е плейбой:)

# 74
  • София
Не само татенце.
50годишния Мат Деймън без тениска виждали ли сте го? Младите не че и те нямат мускули, ама друго си е зрял, поддържан мъж.

Е, защо трябва да сравняваш 50 годишен известен мъж с мускули с 25 годишен неизвестен и без мускули?

Сравни го с 25 годишен, известен/ неизвестен, но с мускули и тогава ще е честно. Simple Smile
Според мен, си е до жената- аз никога не съм харесвала по- възрастни мъже. Над 2- 3 години по- възрастни, не са ме вълнували.

Общи условия

Активация на акаунт