GoT 37 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Да бъдеш или не.. /06.05.-12.05./

• 61 832
  • 2 992
  •   1
Отговори
# 1 170
  • Пловдив
Не вярвам Джон да се обърне срещу нея, едно че я обича, друго, че му е леля, не е родоубиец, надявам се да не е .

# 1 171
Отново сме на едно мнение Есме. Дани не трябав да я допускат до ЖТ. Дори Церсей е по-нормална от Дани. Да, Церсей е егоистка и кучка, но поне не е откачалка. Дани е лицемерка, защото има претенцията, че прави всичко за хората, а всъщност всичко е за ЖТ.

# 1 172
Санса надяваше Тирион да подкрепи Джон срещу Дани, и може би  да организира някакъв преврат. Проблема е, че  Тирион се разприказва и нещата   вече изгубиха елегантност.
Ако Санса бе хитра, щеще да накара Тирион да й помогне да уговорят Дани за брак с Джон, щеше да навива Джон  за брак.  Това щеше да  оправи собствените й отношения с Денерис. Вместо това тя ги влоши.

Брак с леля му? Абсурд!

То може много да си хитър, но чак да престъпиш абсолютно всякакви морални и етични норми? Тя не е чак като Кутрето!

Санса да оправи отношенията си с Дани? Абсурд! Тя по-скоро би я хванала за косата и би замела пода с нея.

Есме не разсъждаваш с правилните категории. Първо половината благородници са се женели  помежду си братовчеди, за да не пилеят влиянието си. Второ Специално при Таргите са се женели брат със сестра и чичо за племенница. Не е необичайно.  Джон е поливин Тарг, а Дани цял.
Второ - Санса няма лично отоншение към Дани, а проблема е, че Дани не иска да даде гаранции за мястото на Севера и за мястото Санса в Картинката. Ако брат/овчед й е крал/консорт, а  Тирион,  който е Ръка, бъде потвърден като нейн съпруг, Санса няма да има нинакви притеснения за Севера и никакви проблеми с Денерис, дори ще започне да я подкрепя, защото детето на Дани и Джон ще е отачсти и Старк,  а Тирион и Джон ще озаптяват по-екстремните идеи на Дани.

Санса просто не си знае интереса-
Добре, но според теб Джон би ли склонил да се ожени за леля си? Според мен и Санса не би могла да го убеди.
А Дани не може да има деца. Не знам обаче, дали Санса е наясно с това.

# 1 173
  • Чужбина
Второ - Санса няма лично отоншение към Дани

А не бе, душА, изобщо нЕма лично отношение:

Я погледнете тая снимка и ми кажете, дали веднага няма да избягате, ако бъдете конфронтирани с такава физиономия!

Бягам със скоростта на светлината.

Но в случая Санса няма къде да избяга, защото си е вкъщи.

Санса не вярва на Дани, а това е лично отношение. И я мрази! И се страхува от нея!

# 1 174
Дори Церсей е по-нормална от Дани. Да, Церсей е егоистка и кучка, но поне не е откачалка.
А? Да, да взривиш сума хора е просто малко егоистично. :DD

# 1 175
  • Русе

Ами да се научи първо и после да иска да сяда на Трона.

Това тука не е Дотракски халазар или Робски Остров. Това тука е Вестерос и нЕма роби, а има Лордове и Лейдита.

Плюс това има някой във Вестерос, който е много по-силен кандидат за престола.

Плюс това тя има Дракон, което автоматично я прави опасна за хората във Вестерос.

Автоматично чак не. Таргариените са донесли с драконите си периода на най-голям мир и просперитет на тоя континент. Именно благодарение на драконите и завоеванието си.

Не можеш да победиш човек, който иска да те убие или пък който просто убива, с добра дума и прегръдка. Трябва да можеш да действаш по нужния начин.

Джон би бил ужасяващ управник. Всички го знаем. Да, чудесен приятел, може би най-добрия и самоотвержен приятел. Но един владетел не може да бъде приятел с хората си, това дори еталонът му Нед го повтаряше постоянно.

А честно казано, феодалните лордове и лейдита по нищо не отстъпват на робовладелските господари и техните съпруги. Ние всички тук сме потомци на някогашни прости селяни (ей, ако има някой със синя кръв, да си каже Simple Smile ). Хич не му дреме на простолюдието дали превива гръб на нивата на робовладелския си господар или на нивата на лорда си господар, нито дали робовладелския му господар или лордския му господар му оправя щерките в плевнята, нито дали цъфналите на прага да му вземат парите и реколтата бандюги са управници на робовладелеца или па рицари на лорда. Не твърдя, че робството не е нещо лошо, да не вземе някой ме разбере погрешно. Твърдя, че в тоя техния свят (аналогично реалното европейско средновековие) всеки селянин си е бил ако не на име, то на практика роб на милостта на своя господар така или иначе.

# 1 176
  • Пловдив
Както казват "Парен каша духа" Санса малко ли луди видя, вече ги познава, тя направо с радар ги привлича Grinning

# 1 177
  • Чужбина
Отново сме на едно мнение Есме. Дани не трябав да я допускат до ЖТ. Дори Церсей е по-нормална от Дани. Да, Церсей е егоистка и кучка, но поне не е откачалка. Дани е лицемерка, защото има претенцията, че прави всичко за хората, а всъщност всичко е за ЖТ.

Е finally, някой го каза!

Аз исках да попитам много пъти, защо, по дяволите, трябва да сменяме Церсей?

Какво ще се промени?

Never change a running system!

# 1 178
Не вярвам Джон да се обърне срещу нея, едно че я обича, друго, че му е леля, не е родоубиец, надявам се да не е .

Василева, то в тези общества любовта е без значение.  Бракове по любов - макар че е имало - са малко. Много често връзките по любов водят то тежки войни, защото са несъвместими с дълга. Важен е дългът. Един крал/лорд трябва да мисли преди всичко за хората си. Досега Денерис изгори един цяла дом (Тарли), и гореше храна, когато имаше гладуваши - действия на луда. Джон не е наясно с това. Ако тя  продължи да гори хора той сам ще вземе решението да я убие в името на хората.

# 1 179
  • Вестерос
Пълни глупости!!! Церсей сякаш не е егоистка. А за лицемерието, още по-големи глупости. Церсей е майстор лицемер! Не била и откачалка бреее.

Не е откачалка , че взриви септата заедно с мирно население наоколо.
Не е откачалка, че използва мъртвеца Планината да й върши ужасиите.
Не е откачалка, че изтезава септа каква беше.
Не е откачалка, че изтезава Тиен и остави майка й да я гледа.
Не е откачалка, че спи с брат си и му ражда деца.
Не е откачалка, че спи с братовчед си на пук на брат си.
Не е откачалка, че кара братовчед си да отрови виното на мъжа си.
Не е откачалка, че заради нея Джейми бутна Бран.

За книгите да не подхващам, на първо четене: не е откачалка, че се е гаврела с Тирион, той като е бил бебе;
не е откачалка, че бута приятелка си в един кладенец като дете;
не е откачалка какви глупости забърка в двора, даже май разврати едната нарочно или нещо от сорта беше
и т.н........

Точно в главите на Церсей се вижда колко е хахо, а и тя все повтаряше, че тя е лъвица, че тя е син на баща си , че тя е не знам каква си. В сериала се направи кралица, а не да е просто жена на краля.

Последна редакция: вт, 07 май 2019, 23:43 от Tiffany А

# 1 180
  • Пловдив
Дали сега или след смъртта й пак ще има война, Цеци също няма наследник , то не че Денерис има Grinning Тези двете са помислили трона за играчка, мой е не мой е, дай си ми го Grinning Накрая ако има трон ще седне някой неочакван.

# 1 181
  • Русе

По тази логика бихме могли да премахнем още сега Церсей - това в болднатото, без да чакаме Дани да се разправи с Церсей.

Те това и правят. Макар и по лична инициатива на Аря, явно. И в по-фокусиран формат на сериала щеше да е сторено доста по-рано, но от любовните драми на пазачи, фризьорки, секретари, чистачки, инвалидизирани ветерани и други не остана време. Инак точно това е планът на Кутрето (относно елиминирането на Церсей) още далеч преди да отрови Джофри, за което и Санса беше информирана лично от него наред с останалите му уроци. Просто в следващите сезони изместиха фокуса на екранното време към горепосочените и тем подобни неща.

# 1 182
Тиф,  изобщо четеш ли ме?
Аз самият съм казал, че Церсей е егоистка.
Но Церсей е нормална. Всичок което направи тя беше обмислено, , като почнем от това че арестува Нед Старк та до ареста на Марджъри и  и взривяването на Септата .  Да Церсей сбърка в някои свои преценки и си заплати. Но Церсей знаеше точно какво прави. А Дани няма два обмислени хода.

П.С. те половината от благородниците са изтезавали хора. Нед беше изключението.

# 1 183
  • Чужбина
Пълни глупости!!! Церсей сякаш не е егоистка. А за лицемерието, още по-големи глупости. Церсей е майстор лицемер! Не била и откачалка бреее.

Да, но Церсей не твърди, че прави нещо за народа. Тя е straightforward.

A lion doesn’t concern himself with the opinion of a sheep.

Какво ще се промени за обикновените хора във Вестерос, ако Церсей бъде заменена от Дани?

# 1 184
  • Вестерос
Тиф,  изобщо четеш ли ме?
Аз самият съм казал, че Церсей е егоистка.
Но Церсей е нормална. Всичок което направи тя беше обмислено, включително и взривяването на Септата . Церсей знаеше точно какво прави. А Дани няма два обмислени хода.

П.С. те половината от благородниците са изтезавали хора. Нед беше изключението.
Ти явно си прочел само до егоистка.... Хайде не ме карай да ти вадя утре цитати от книгите в другата тема колко НЕ откачалка и нормална е Церсито....

Така, за теб когато нещо е обмислено, значи не си откачалка, каквото и да е то, така ли? Нонсенс!  Не е нужно да си планирал нещо и да не си импулсивен, за да не си откачалка.

Общи условия

Активация на акаунт