GoT 37 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Да бъдеш или не.. /06.05.-12.05./

• 61 501
  • 2 992
  •   1
Отговори
# 2 460
  • Пловдив
Ох, не знам за войната на Розите, но Таргите сигурно са аналог на Калигула, който се жени за сестра си и прави коня си сенатор.  Joy
Това за Калигула е брутално Grinning а трябваше да го разказвам на 5 клас Grinning горките деца.
Но има нещо вярно и Таргариен са като него лудички, но това е от всичкото кръвосмешение. Нека не забравяме ,че Хабсбургите в Испания приключват точно от тези кръвосмешения, може Мартин и тук да свърши с Таргариен, чистите Таргариен, нямам нищо против Джон да се ожени за някоя с която не са роднини и да продължи рода.

# 2 461
  • Варна
Според Мартин генетиката на Планетос е по-различна, така че не правете генерални изводи. Peace

# 2 462
  • София
охх, леле, 65 страници имах да чета докато ви стигна ама успях.  Crazy
Значи на мен това най-много ще ми липсва. Не толкова сериала, а темите и феновете в тях. Това е като футбола, който без фенове и на празен стадион е съвсем друг спорт.
Обаче все повече и повече съм притеснен за финала. Sad Не знам, в смисъл хем си се надявам на доброто, хем тези двамцата ДиД са ми много черни. Имам усещането, че някой им плаща тайно за да саботират умишлено сериала и да му петнят името!! Чак такова некадърие и бездарност не може. И точно те двамцата щели да режисират последния епизод. Оххх  Sick
Дано, дано ме изненадат и да ми хареса, ноооооо надали.

Само без отворен край. дори и да е най-гадното да е обяснено и логично! Това не е филм на Нолан!

Страхотна игра си бяхте спретнали с това кой от нас на кой герой от Епоса си пасва. Имаше страхотни попадения. Поздравления.  bowuu

Имаше и питане към мъжете кои жени от света на Мартин харесваме визуално.
Аз Аря най-много си я обичам, но като дете или сестриче, така че я махам от дилемата. Понеже ме знаете като най-големия враг на спойлерите ще си призная, че един-единствен път през целия си живот съм прескочил няколко глави напред (а съм прочел толкова много книги) и това свързано с Аря. Когато Теон каза, че е убил Аря, а се оказа, че всъщност бе убил и изгорил някакви други дечица, а представи трупа за Аря. Не си спомням точно, но нещо такова беше. Та значи полудях, не можах просто да се сдържа и прескочих близо 60 стр. за да попадна на един пасаж, който ме успокои, че е жива. Та това ми е единствения подобен случай с книга или филм, смятайте как ми действа стила и развиването на героите/образите (най-силната му страна, там просто е несравним) на Мартин.

Та по темата, ами визуално Мисандей ми харесва много, но ако трябва да избера бих избрал Санса, зашото не само е много хубава, но и умна. Изобщо от нея лъха аристократична класа и хладина гарнирани с доброта и чистота. Много ми е чиста и спретната, все едно се къпе по 3 пъти на ден, а аз адски много държа на тия неща. Изобщо не коментирам кифладжийските изпълнения на Софи, аз говоря само за сериала. Simple Smile

# 2 463
  • Варна
Когато Теон каза, че е убил Аря, а се оказа, че всъщност бе убил и изгорил някакви други дечица, а представи трупа за Аря. Не си спомням точно, но нещо такова беше. Та значи полудях, не можах просто да се сдържа и прескочих близо 60 стр. за да попадна на един пасаж, който ме успокои, че е жива
Теон твърдеше, че е убил Бран и Рикон, не Аря. Thinking
С Рамзи бяха направили фалшификацията - бяха убили и одрали момченцата на мелничаря и ги бяха представили за Бран и Рикон.

# 2 464
Когато Теон каза, че е убил Аря, а се оказа, че всъщност бе убил и изгорил някакви други дечица, а представи трупа за Аря. Не си спомням точно, но нещо такова беше. Та значи полудях, не можах просто да се сдържа и прескочих близо 60 стр. за да попадна на един пасаж, който ме успокои, че е жива
Теон твърдеше, че е убил Бран и Рикон, не Аря. Thinking
С Рамзи бяха направили фалшификацията - бяха убили и одрали момченцата на мелничаря и ги бяха представили за Бран и Рикон.

Не беше с Рамзи, а преди това. И не бяха одрани, а изгорени.

# 2 465
  • Варна

Я пак?
Скрит текст:
Теон се взря в тях мълчаливо, а вятърът задърпа плаща му с малките си призрачни ръце. Момчетата на мелничаря бяха на годините на Бран и Рикон, подобни на ръст и на цвят, а след като Смрад одра кожата от лицата им и овъргаля главите им в катрана, не беше трудно да се видят познати черти в тези нещастни буци гниеща плът. Хората бяха толкова глупави. „Ако им бях казал, че са овнешки глави, щяха да видят рога.

За да съм по-подробна ще уточня, че споменатия Смрад в цитата е предрешения Рамзи. А момчетата са убити, одрани, обезглавени, телата са изгорени, а главите натопени в катран и закачени на стените на ЗХ.

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 06:42 от Хексе

# 2 466

Я пак?
Скрит текст:
Теон се взря в тях мълчаливо, а вятърът задърпа плаща му с малките си призрачни ръце. Момчетата на мелничаря бяха на годините на Бран и Рикон, подобни на ръст и на цвят, а след като Смрад одра кожата от лицата им и овъргаля главите им в катрана, не беше трудно да се видят познати черти в тези нещастни буци гниеща плът. Хората бяха толкова глупави. „Ако им бях казал, че са овнешки глави, щяха да видят рога.

За да съм по-подробна ще уточня, че споменатия Смрад в цитата е предрешения Рамзи. А момчетата са убити, одрани, обезглавени, телата са изгорени, а главите натопени в катран и закачени на стените на ЗХ.

Ами аз вчера гледах серията. Ако говориш за книгите ... Сга ще погледна пак, да не съм се объркала.
П.П.
Права бях. Децата на мелничаря са хванати, изгорени и провесени преди Рамзи да обсади ЗХ. Чак след това хората на Теон го предават и Рамзи го хваща.

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 07:26 от pticasprujina

# 2 467
Ужас ужас.
Защо им се е случило такова нещо?

# 2 468
По това време Теон искаше да ги предава и т.н. Мразим Рамзи, но стореното от Теон...само защото знаем, че не бяха наистина Рикон и Бран ли после го забравяме?

# 2 469
  • Вестерос
Скрит текст:
Историята, т.е. Мартин изгражда Дани като евентуален антагонист още от началото на романите / шоуто. Проблемът е, че шоуто не успя да ни го покаже.

Погледнете характера на Дани, започвайки от 1-ви сезон. Тя иска да нахлуе в чужда земя, където никога не е била, само защото садистичният й брат и алчни чужди инвеститори постоянно й обясняваха, че семейството й притежава Железния Трон, и това е тяхно родно право.

Кой й го обясняваше това – военни спекуланти и един социопат.

Не можем да отречем напълно, че е извършила добри неща, но никога никога не изоставя и не поставя под въпрос правото си за Железния Трон.

Не забравяйте, че митовете за "наследяването" и "кръвното право" и всички други божествени произходи са използвани от феодалните господари, за да запазят подчинените си и възпират узурпаторите. В действителност обаче кралете и кралете пазят троновете си толкова дълго, колкото могат, и това обикновено става със сила. А силата идва чрез убеждаване на други хора, че трябва да използват сила от ваше име.

Никой във Вестерос няма "право" на Железния Трон. Робърт Баратеон го взима, защото може. Лудият крал го губи, защото загубва доверието на твърде много от своите поданици. Нито един от двамата няма „право“ на трона, както и Дани няма право на Трона.

Но ето някои факти: Дани вече беше кралица. В земя, която бе завладяла повече или по-малко оправдано. Тя изостави това място, за да нападне Вестерос. Преди това изостави Юнкай, а хората, които беше „освободила“, бяха пак поробени. Дани е късогледа, арогантна и жадна на власт. Очите й винаги са били над хоризонта (буквално и в преносен смисъл) в това, което е "нейно" и какво е "откраднато" от нея. Тя не си задава въпроса, дали наистина има право на Трона. Тя не го прави, защото си мисли, че може да свърши по-добра работа. Тя не го прави заради жителите на Вестерос. Тя го прави само заради себе си.

От етична и морална гледна точка, завладяването на Вестерос означава убиване на хиляди невинни хора. Церсей е гаднярка, но мнозинството от хората, които ще умрат, за да може Дани да седне на Трона, са селяни и войници, които следват заповедите на техните лордове. Това е земя, която вече е пострадала от гражданска война по заповед на тирани. Дани не се различава от Ланистърите в това отношение. Дани дори е по-лоша, защото Ланистерите поне взеха Трона без война. И Дани се готви да започне война точно на прага на Дългата Зима.

Проблемът на някои фенове е, че са поставили Дани на пиедестал. Тя никога не е била там.

Така,това е от призмата на сериала. Нейният образ е по-комплексен.

# 2 470
Стига де, късогледа, арогантна, жадна за власт. А ако беше мъж дали нямаше да е Александър, Наполеон или Чингиз хан? Значи пълна е историята с Велики завоевания, на практика от тях се пише, но на Денерис не ѝ се полага. Не знам защо. Кучета и котки може, прасета и кокошки - не.

Вече била кралица, защо искала повече, с цената на войни и жертви. Ами и прабългарите са имали държава. Чий са го дирили отвъд Дунава? Не е ли имало невинни жертви?

А дали беше чак толкова лоша кралица? С часове седеше да изслушва тълпите от хора. Което не значи, че нямаше доверие да делегира права на хората от обкръжението си, просто искаше сама да напипва пулса. Обгражда се с кадърни хора и ги слуша. Това, в смисъл, че не е тиранин, изглеждаше добра идея, но те пък така я подведоха на няколко пъти, че направо я закопаха. То и затова сега я съдят толкова, защото много загуби. Иначе историята не съди победителите.

# 2 471
# 2 472
  • Варна
П.П.
Права бях. Децата на мелничаря са хванати, изгорени и провесени преди Рамзи да обсади ЗХ. Чак след това хората на Теон го предават и Рамзи го хваща.
Отговаряш на моя реплика към Дяволо за книгите. Как е било в сериала нямам идея.

# 2 473
  • Варна
Среднощни оргии сте спретнали тука, тройки, четворки... Долу лапичките от Джонито, първа го заплюх. Плочките му, дето били по-добре наредени от тия на Чертога, са мои. Да не си дърпаме плитките Simple Smile

Искам да кажа, че ако Аря убие Церса с лицето на Джайм, по-добре да не го сваля, докато оная не пукне. После ще го свали, разбира се, за да видим ние, че е тя, но Цецка трябва да пукяса с пълното съзнание, че Джайм й е видял сметката, това за нея ще е ужасно.

В сериала бяха децата на фермер някакъв, може и мелничар да е бил. Теон ги уби и изгори за да излъже, че са Бран и Рикон.

# 2 474
П.П.
Отговаряш на моя реплика към Дяволо за книгите. Как е било в сериала нямам идея.

Извинявам се, не съм съобразила явно, но пък и темата е за сериала, затова се подведох.

Общи условия

Активация на акаунт