На море в Турция - тема 60

• 64 345
  • 771
  •   1
Отговори
# 45
Ванилия, благодаря за новата тема. Виждам, че на много от вас скоро предстоят дългоочакваните почивки.На всички вас пожелавам много приятни преживявания и слънчево и топло време.Надявам се, когато се върнете да ни разкажете за своите впечатления от местата и хотелите които сте посетили.До септември има много време,а аз вече нямам търпение да съм там,особено като днес,когато тук е толкова студено и мрачно.

# 46
Аз гледам в Трипадвайзър снимки от посетители и се ориентирам за плажа.
Хубав е, пясъчен, няма да ви трябват акваобувки.

# 47
Здравейте, благодаря за новата тема Simple Smile
Пожелавам приятни, топли мигове на всички Simple Smile
И аз започвам обратно броене Simple Smile Пътуваме на 14.06 за Кушадасъ и сега като чета темичката се сещам и аз да питам за там ще ни трябват ли аква обувки? малкият ще е на 4г. и половина?
Ще бъдем в хотел Club Yali Hotels & Resort. Гледам по снимките, и това ми беше и изискване да е пясъчен плажа.. но все пак се чудя дали да не взема на детето? Вие какво мислите?

# 48
Някой ходил ли е в Аквариум в Анталия? Заслужава ли си? Изобщо нещо интересно из града да ви е направило впечатление?

# 49
Здравейте,
Това ни е първата почивка в Турция и малко сме притиснени, за пътуването (ще сме с дете на 4,5г), за ферибота, за самата Турция.... Simple Smile
Ще пътуваме от Варна на 09.06.2019г. живот и здраве трябва да пристигнем в Дидим и да се настаним  хотел Aurum Moon. Simple Smile

Дайте предложение за някакъв примерен маршрут?
Къде да преспим, за да си разделим пътя?

След  много четене си направихме следния план за маршрут и преспиване:
https://www.google.com/maps/dir/%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0/% … 9!2d37.376094!3e0

Мислим да тръгнем на 08.06.2019г. от Варна да пристигнем в Чанаккале да преспим там и на другия ден да продължим за Дидим. Thinking

Последна редакция: вт, 07 май 2019, 16:21 от Sunshine Sea

# 50
  • Варна
Sunshine Sea, като цяло това е пътя, единствено може да помислите дали не е по-добре да минете през Лесово вместо през Малко Търново. Ще избягате от 2 проблема: задръстванията по Варна-Бургас лятно време и завоите след Бургас. Ние също сме от Варна и предпочитаме варианта през Айтоския проход и после надолу през Лесово няма завои и проходи.
Иначе преспиването и изобщо графика зависят най-много от това по кое време на деня планирате да тръгнете от Варна. Без час на тръгване е много трудно да се състави добър график. Например ако пристигнете следобед в Чанаккале може би е по-добре да продължите още малко, защото там няма кой знае какво за правене вечер.

# 51
MariaNova, Благодаря за съвета, така ще го направим през Лесово е по-добре найстина Wink
Айтоският проход не е ли в много лошо състояние?
Не е ли по-добре да минем през Ришкия проход до Карнобат и по магистралата до Ямбол и след това Лесово.
Ще тръгнем сутринта около 7:00-8:00.

# 52
  • Варна
MariaNova, Благодаря за съвета, така ще го направим през Лесово е по-добре найстина Wink
Айтоският проход не е ли в много лошо състояние?
Не е ли по-добре да минем през Ришкия проход до Карнобат и по магистралата до Ямбол и след това Лесово.
Ще тръгнем сутринта около 7:00-8:00.
Можете да слезете директно до Айтос и после Карнобат и да се качите на Тракия, това е най-лекия път с най-малко завои. Като цяло състоянието беше не особено задоволително миналото лято но биваше, чух че е имало ремонти есента/зимата. Да минете изцяло по Ришкия си е много заобикаляне, можете да комбинирате ако се качите при Камчия на Ришкия. Общо взето и по 2-та пътя сме минавали, ако видим че единия е много натоварен, отбиваме по другия. От Ямбол надолу до Лесово пътя е идеален.
Иначе, ако мислите да тръгнете сутринта, пътя до Чанаккале е около 7 часа (с почивките), Значи ще стигнете около 14-15 часа, и 16 часа да е пак ще е рано да спирате за нощуване. Може да помислите да нощувате някъде по-нататък, до Айвалък ще са ви още едни 2.5 часа, т.е. бихте стигнали около 17-18 часа, а по това време на годината е рано вечер и ще имате едни 3 часа за обиколки, хапване и почивка от пътя. За следващия ден ще останат едни 4 часа път, ако тръгнете отпочинали около 9 часа и спокойно след закуска в хотела, то в Дидим ще сте към 13 часа, точно за настаняване.

# 53
MariaNova, Много ти Благодаря! Simple Smile
Това е добра идея, ще помислим върху нея и ще решим Wink
Само да попитам нещо последно има ли възможност да преспиш някъде без резервация, тоест където прецним, че сме уморени и не ни се продължава повече, спираме и преспиваме.

# 54
  • Варна
Само да попитам нещо последно има ли възможност да преспиш някъде без резервация, тоест където прецним, че сме уморени и не ни се продължава повече, спираме и преспиваме.
Предполагам, че може, но никога не съм смеела да пробвам подобен подход в Турция. А все по села и семейни хотели почиваме и сме много доволни, но без резервация толкова надалеко не смея.

# 55
Ванилия, много благодаря за новата тема!
Пожелавам на всички със скорошни почивки,много слънце и приятни емоции!

# 56
Ванилия, благодаря!
Много позитивни мнения в новата тема!

Запис и от мен със предстояща септемврийска почивка в Суено Белек.
И аз в хотела, края на септември, началото на октомври.
За първи път ще почиваме в Белек.
Нашата резервация е за Суено голф Белек. 10 нощувки, но от 28 септември.
Нямам търпение!

Последна редакция: вт, 07 май 2019, 21:45 от AnMary

# 57
Ние точно така правим с междинната нощувка. Решаваме на момента. Не сме имали проблем до сега. Може предварително да си набележите местата и на място да решите.

# 58
  • русе
Благодаря на отговорилите за акваобуките, то и аз гледах много снимки от руския сайт, но си викам да питам:blush:

# 59
Аз и друг път съм писала, но въпросите за плажа са ми най-трудни. Ако не съм била там на почивка и не съм  влизала във водата, винаги има риск да дам неточна информацията. Да не говорим, че при вълнение, течения и кой знае какво още, нещата могат да се променят. Има подрайони в Сиде, които съм виждала с очите си, че входът към морето е чист, ситен пясък. След година попадам на снимки от същото място, на които се вижда поне метър широка ивица с камъчета. Иначе и аз гледам снимки, разбира се. Ако не разполагам с друга информация, поне мога да видя за какво иде реч.
Конкретно за Анабела четох по диагонал за плюсовете и минусите на хотела. На места плажът и морето бяха сложени в графа плюсове, на места в минусите, заради камъните в морето, каквото и да значи това.Thinking

Скрит текст:
Когато преди 5 години бях в Делфин дива видях пясъка така

Миналата година имаше много досадни камъчета и дъното беше стръмно

Общи условия

Активация на акаунт