Рим - 22 тема

• 40 257
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • Milano
Да, точно това, за първи път го виждам. Благодаря.

Моля, тъкмо ще има нещо ново за опитване следващият път.Hug

Алексаааа, кой ще идва догодина да пее на Чирко Массимо???😄😍
L'ottavo Re di Roma, както писаха?😂

# 571
Ще ходим през декември в Рим, може лк от сега да взема билети за Колизеума и Ватикана? Ако да, от кои сайтове?
На пьрва страница ги има и може да си купите билети.
Трудно се ориентирам в сайта, а съм оправна. За Клизеума пак ли са с конкретен час билетите, има ли определено време за престой и разглеждане?

Последна редакция: ср, 30 окт 2019, 21:22 от Krasi_mira_ni

# 572
  • Milano
В момента не може да се закупят билети за Колизеума за ноември и декември, не са активни. Предполагам заради увеличението на тарифите от 01.11.2019.
Няма ограничение за престой вътре.
Изчакайте още два дни.

# 573
  • IT
Reggi както чета е потвърдено, че Васко ще пее лятото там 😂

# 574
  • Milano
Дааа, Firenze, Imola, Roma са потвърдени. Дано добави и други - чакаме датите и билетите. Heart Eyes

# 575
  • София
Здравейте!
Ще пътуваме за Коледа до Рим. 20 - 27 декември. Резервирах апартамент до фонтана Треви. Сега чета темата, за да направя списък с всичко, което трябва да видим задължително. Като цяло, благодарение на вас, започвам да се ориентирам и нещата да изглеждат малко по-ясни.
Засега само искам да благодаря за информацията, която споделяте в темата!
По-късно ще се включа с въпроси.

# 576
Здравейте момичета.
Нашето пътуване приключи. Празнувах рождения си ден там - впечатленията ми от Рим са доста противоречиви.
С ваша помощ /от форума/ и друга информация, събрана в интернет, успяхме да си организираме сами екскурзията, и смятам, че за 3 -те дни видяхме максимума от Рим. Което не е трудно, тъй като не е толкова голям града.
Ориентирането и придвижването в града е лесно и не сме имали затруднения.
Забележителностите, историята на града, многобройните заведения за хранене, тесните павирани улички  ......... просто чудесно.
Но ................ мърсотията и циганията в града честно ме втрещиха.
Като цяло базата ми за сравнение не е голяма - била съм в Лондон и Барселона. И въпреки това ....... за Лондон няма да коментирам /няма база за сравнение/, но мислех, че с Барселона може би са на едно ниво - но НЕ. Браселона е 100 пъти по-хубав и чист град.
Може би бях с мнооооого големи очаквания за Рим, и леко ми се попариха очакванията, и като цяло останах разочарована от града.
Била съм в Италия преди 20год. и си спомням, как тогава се впечатлявах от всичко, което виждам - от най-незначителните неща. Просто защото тогава нямахме нищо тук. И сега - с големите очаквания за голяма, световноизвестната столица Рим .......... Стигнах до извода, че без да забелязваме как сме се развили в годините и свикнали да сме вечно мрънкащи и недоволни от всичко - всъщност нашата страна е много хубава. А от гледна точка на чистота на града София е в пъти по-чист град.

Не съжалявам нито за миг за пътешествието ми - трябва да се види ФАКТ, но впечатленията които остави в мен Рим, не са това, което бих искала.

# 577
Нашите впечатления са същите!

# 578
Има мърсотия, да, но чак да е по мръсно от София...около нашата гара и в центъра е такова гето...
Пък и не е много малък града Wink
Но всеки човек го грабва различно място Hug

# 579
На мен също ми направи впечатление  мръсотията, колко много просещи хора имаше, адските тълпи туристи.. но мечтаех да посетя Рим и сега мечтая да се върна отново. Някак се абстрахирах от негативите.

# 580
Просто не знам защо си имала очаквания Рим да е подреден и чист като Барселона. Няма общо, съвсем различни са. Рим е уникален с историята и атмосферата си. И аз забелязах, че не е много чист, но бях подготвена. Там чара е друг - история,  растения навсякъде, колоритност, храна, италиански манталитет, вино, език...Фонтана Треви, пиаца Навона, Пантеона - достатъчни ми са. Може би затова аз съм с друго мнение.
От Италия не може да се очаква да е чиста и спретнатй като една Швейцария примерно. Само в северните й провинции до Тоскана има ред и чистота, на юг става различно, но също е магическо по неповторим начин. За мен Рим и Южна Италия са много чаровни, без да са бляскави. Рим наистина ми дава чувството, че съм във вечния град.

# 581
Аз мога да се впечатля от един Колизеум, примерно.. без да забележа нищо друго. И точно в Рим от хиляди други неща.
Ако имате някакви планове за Палермо, от сега Ви казвам не ходете,...... въпреки че е прекрасен град.

# 582
krasy_alex, нашите впечатления са същите. Бяхме там през август. За първи път след пътуване  осъзнахме колко чист и красив град е станал София Simple Smile
Рим определно не е и моето място, за разлика от Барселона Wink

# 583
Определено всеки вижда и очаква да види града по определен начин. Не искам да натрапвам мнение, просто споделям впечатления.
Не отричам възторга си от забележителностите.
Иначе искам да отида в по- малък град, не толкова предпочитана туристическа дестинация, за да избягам от тълпата и да се насладя на италиянския дух и атмосфера.

# 584
Ами натрапвате го вече трети пост, включително два последователни, което е против правилата на форума.
В Лондон няма ли тълпи?
Искате да гледате хубави места, но да няма други туристи, само Вие. Ами стойте си в София - хем чисто, хем няма тълпи - идеално.

Общи условия

Активация на акаунт