Някой има ли проблем с вестибуларния апарат? Тема 3

• 43 687
  • 566
  •   1
Отговори
# 540
Аз сутринта пак получих силен световъртеж,едвам се придвижих до леглото(по стената подпряна).Началото на януари спрях бетасерка и днес пак започнах.Мното е плащещо и ме е страх,защо се получава така?
Колко време го пи и по колко Бетасерк ?
Моята ситуация е същата.
Имам час за лекар другата седмица.

# 541
  • софия
Един месец ми каза лекаря.Аз навлизам в менупалза,цикъл ми идва през три месеца,дали има някаква връзка?

# 542
Мисля че има връзка, предполагам нещо в кръвоносните съдове. Не съм проучвала точно, защото ми омръзна да чета за всичко, но и при мен се появи в този период.
То като навлезеш в менопауза и кръвно започваш да вдигаш, и всичко.

# 543
Един месец ми каза лекаря.Аз навлизам в менупалза,цикъл ми идва през три месеца,дали има някаква връзка?
Може да има връзка с хормоналния баланс. Аз имам случаи по време на цикъл да ми става замаяно, когато си държа главата наведена.

# 544
  • софия
При мен започва със силен световъртеж,все едно главата ми е в центрофуга за секунди и през деня си остава замаяност,лошото е че съм с ПР.и се плаща  много.

# 545
При мен започва със силен световъртеж,все едно главата ми е в центрофуга за секунди и през деня си остава замаяност,лошото е че съм с ПР.и се плаща  много.
Аз съм се събуждала няколко пъти подред нощ с такова. Обикновено ставаше през зимния сезон, към ноември-декември. Много гадно нещо.

# 546
Интересното е, че по време на пътуване понякога се получава понякога не, примерно не се повлиява да си отвориш прозореца, нито като спра се оправя, легнах веднага след като се върнах и само като станах и пак почна, но пък ми направи впечатление, че се влияе от налгезин, може би има нещо общо с мигрена незнам.

# 547
Кризите се изострят най- вече през пролетта и есента. И да, има връзка с възрастта и наближаването на менопаузата. Но най- добре да се направи консулт с невролог за да предпише точната доза. И  мой съвет, пуснете изследвания за D3 и B12. Моите бяха в критични стойности по време на силната криза.

# 548
  • София
Аз само ви чета ☺️
Но да кажа за бетасерка може да се пие и по-дълго време аз съм го пила поне 6 месеца без прекъсване ако не и повече в комбинация с Тебокан понеже някой беше питал Simple Smile

Аз първо направих една криза с Мениеро подобен световъртеж, бях зле много дълго време, острият период (когато те водят за ръка до тоалетната) мина за около 2 седмици, после ми се виеше свят поне 2 месеца.
4 месеца по-късно направих световъртеж с припадък та доста лекари обиколих тогава. Аз лично от Ангов не съм доволна, на мен не ми помогна нито успя да ме диагностицира. Казвам го да си имате едно на ум, предполагам че в случаите с позиционен или Мениеров световъртеж е ок Simple Smile

# 549
Lailah, а кой ти помогна?
Аз лично от Ангов не съм доволна, на мен не ми помогна нито успя да ме диагностицира.

# 550
  • София
Аз лично от Ангов не съм доволна, на мен не ми помогна нито успя да ме диагностицира.

Аз първоначално попаднаха при Росен Икономов. Доволна съм като подход и отношение. При световъртежа с припадъка ми назначи ми нужните изследвания насочи ме към други специалисти, Ангов ми каза, че психосоматирам 😆

# 551
А може ли информация към какви други специалисти ви насочи? И аз имам няколко припадъка в историята си и много ме е страх. Моите световъртежи се засилиха през последната година. Отдавам го на силен стрес, който преживях.

# 552

Аз първоначално попаднаха при Росен Икономов. Доволна съм като подход и отношение. При световъртежа с припадъка ми назначи ми нужните изследвания насочи ме към други специалисти, Ангов ми каза, че психосоматирам 😆
И на мен Ангов ми каза, че е на психична основа и си въобразявам...

# 553
И аз се интересувам от изследванията и специалистите.
След Ковид ми се случи и на мен нещо такова, и го отдавам на него, но знам ли.
Пратиха ме на кардиолог, пусна ми някакви изследвания, дадоха ми хапчета за кръвно и пулс.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 10:21 от Lemy

# 554
  • София
При мен двата епизода със световъртеж бяха много различни. Първият си беше от вестибуларният апарат второто си беше различно.
Пратиха ме и мен на кардиолог, той ми пусна кръвни, и ми правиха холтер за кръвно и пулс. Нищо не излезне освен, че имам здраво сърце.
После ме пратиха на ЯМР, неврохирург, невролог за ЕЕГ и невролог, който прави доплер (при някой хора вродено едната артерия била по-тясна).

За ЯМР мой съвет е да е в болница ако можете Иван Рилски или Пирогов. За ЕЕГ аз съм доволна от Хинкова. За доплер ходих при Михайлова (тя също ми каза, че психосоматирам). Неврохирург в Иван Рилски, аз бях и при Габровски не ми обърна много внимание след като видя, че не съм за рязане, той ме прати при Ангов.

Според мен ЯМР и доплер са задължителни. Аз ходих на ЕЕГ и неврохирург понеже имах неща на ЯМР-а.

Мони пратих ЛС Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 10:23 от Lailah

Общи условия

Активация на акаунт