Първите ни ЮНСКИ бебчета – Диана и Калоян ще бъдат нашите късметчета - Тема 7

• 27 483
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Явно в Щерев са по-предпазливи, според анестезиоложката алергия може да се появи по всяко време и е по-добре да се тества, за всеки случай. Иначе за протокола ще раждам нормално и ми обясниха, че за шевовете слагали пълна упойка, а иначе епидурална в случай, че искаш обезболяване.

# 616
Момичета аз пък ще върна малко темата с присъствието на близки... С първата бременност бях заявила доста преди да родя, че на изписването не желая никой, освен мъжа ми. Естествено единствено свекито реши, че за нея това не важи и беше дошла вкъщи на следващия ден след като ме приеха да раждам. Единствено успях да надделея да не идва в родилното, но и стреса от присъствието ѝ у дома не беше по-приятен. Не знам защо си мислеше, че имам нужда някой да ми взима детето от ръцете и в това да се изразява помощта. Едва издържах, а с ММ се изпокарахме още първия ден.
Сега проблема ми е, че отново не искам никой да идва, а ММ нещо не харесва идеята да остава сам с детето (на1,6г.), а иска отново майка му да идва. Аз никак не харесвам тази идея, предвид опита ми отпреди. Аз ли нещо не съм наред? А и откакто е роден първият ни син, всичко каквото кажа като “правила” се оспорва с реплики от рода “ама нали съм за малко” Rage
Някой, ако се сеща за някакъв съвет, който може да ми даде по тоя повод бих била благодарна Simple Smile някак си не знам как да подхвана подобен разговор, в който да ѝ натъртя, че не желая да идва, поне докато не я поканим, т.е. аз да се освестя някъде съм.

Аз вече съм в 36г.с. + 6 и снощи май имах подготвителни контракции. То малко срамно, че ще ми е второ раждане, но честно казано и аз не съм сигурна ще позная ли, че раждам Smiley

За второто дете почти нищо не сме купували, ще ползвам каквото може от баткото, но снощи се шашнах, че дори и чанта за болницата не съм си спретнала още...абе много разсеяна работа. Не знам вие как се справяте с чистенето, на мен всичко ми се струва вече непосилно трудно и тежко.

# 617
  • София
Благодаря. И аз съм в Щерев, затова и попитах, но явно друг анестезиолог е бил на моята консултация.

Явно в Щерев са по-предпазливи, според анестезиоложката алергия може да се появи по всяко време и е по-добре да се тества, за всеки случай. Иначе за протокола ще раждам нормално и ми обясниха, че за шевовете слагали пълна упойка, а иначе епидурална в случай, че искаш обезболяване.

# 618
Точно днес се отказах от чистенето. Сега ще моля ММ да поизчисти, макар че ще е  след work, а и искам и още задачки да му поставя. Ако не, ще викам майка на помощ, но още не ми се иска да идва.
И аз много натежах, но гледам да си повтарям, че има още малко.

Не мисля, че трябва да те е срам, че не знаеш кога започва раждането. От четене разбрах, че раждане с раждане няма едно и също. 😊

За свеки е пипкава работата, но моят съвет е да се говори директно с добър тон. Трябва да разбере какво е, все пак и тя е минала по този път. Simple Smile

Момичета аз пък ще върна малко темата с присъствието на близки... С първата бременност бях заявила доста преди да родя, че на изписването не желая никой, освен мъжа ми. Естествено единствено свекито реши, че за нея това не важи и беше дошла вкъщи на следващия ден след като ме приеха да раждам. Единствено успях да надделея да не идва в родилното, но и стреса от присъствието ѝ у дома не беше по-приятен. Не знам защо си мислеше, че имам нужда някой да ми взима детето от ръцете и в това да се изразява помощта. Едва издържах, а с ММ се изпокарахме още първия ден.
Сега проблема ми е, че отново не искам никой да идва, а ММ нещо не харесва идеята да остава сам с детето (на1,6г.), а иска отново майка му да идва. Аз никак не харесвам тази идея, предвид опита ми отпреди. Аз ли нещо не съм наред? А и откакто е роден първият ни син, всичко каквото кажа като “правила” се оспорва с реплики от рода “ама нали съм за малко” Rage
Някой, ако се сеща за някакъв съвет, който може да ми даде по тоя повод бих била благодарна Simple Smile някак си не знам как да подхвана подобен разговор, в който да ѝ натъртя, че не желая да идва, поне докато не я поканим, т.е. аз да се освестя някъде съм.

Аз вече съм в 36г.с. + 6 и снощи май имах подготвителни контракции. То малко срамно, че ще ми е второ раждане, но честно казано и аз не съм сигурна ще позная ли, че раждам Smiley

За второто дете почти нищо не сме купували, ще ползвам каквото може от баткото, но снощи се шашнах, че дори и чанта за болницата не съм си спретнала още...абе много разсеяна работа. Не знам вие как се справяте с чистенето, на мен всичко ми се струва вече непосилно трудно и тежко.

# 619
  • WonderLand
Аз за свекито бих предложила да ѝ оставите баткото да го гледа докато ти се занимаваш с бебето, особено щом и таткото не е окей да остава сам с детето. Обясни ѝ, че така ще ти е повече от полза и че ако имаш нужда от нея ще ѝ се обадиш. Моята свекърва и тя се беше засилила да идва за 2 седмици да си кара отпуската при нас, да ни помага, но бързичко я резнах, че до второ нареждане помощ не искам. На мен ми предстои тепърва да ѝ обяснявам, че не искам абсолютно никого на изписването. Днес като излизах от Шейново се нагледс
ах как изписваха поне 4 родилки и то не бяха роднини, шумотевица, букети... Айде няма нужда.

За чистенето аз си реших проблема като изпразних абсолютно всички отворени рафтове и етажерки и поизхвърлих малко неща. Резултата е, че минавам праха и забъесвам мебелите в целия апартамент за 7мин, ММ почиства пода с прахосмукачка и моп, също простира и хвърля боклука и почиства трудно дистъпните за мен места. Останалото е за мен, катоползвам по-безвредни препарати и сода за хляб. Гледам да не се натоварвам и всеки ден чистя по нещо малко, така не се и изморявам.

# 620
 Аз бях активна, допреди 3 сеемици, когато ми казаха за скъсената шийка. Първите дни ми беше много криво, как ще лежа само. Спрях да чистя и да готвя. После след 2 седмици се оказа 2.9см, но все пак си почивам и чакам да навърша 36гс, да се развихря повече. Майка ще идва да изчисти банята, тоалетната, ще перем пердета, прозорци и какво ли не. Малко основно почистване, после ще поддържам. ММ също пуска прахосмукачка и бърше прах.
Миналия път свеки и майка дойдоха за по 2 седмици, толкова бях облекчена като си тръгнаха хаха. Та този път съм казала, че нямам нужда от помощ, ако имам, ще кажа. Но за чистене нямам против, който иска да помага. Нито мога да се навеждам в банята вече, за да я търкам, нито тоалетната. Съдомиялната и сушилнята зарежда ММ даже.
За изписването нямам против да дойдат родителите за няколко часа, макар че миналия път много ме изнервиха вкъщи... но за няколко часа ще изтърпя.

# 621
  • София
Аз като раждах, помощта която ми дойде най-добре беше, че дадох малкия на майка ми за 4 дни, защото ММ също се прутес ява да остават сами (2.2г.). А и аз предпочитам така, че иначе вкъщи се ядат само боклуци. Сега сме си само четиримата и се справяме чудесно. Даже и такото просто ме изненадва много приятно как се грижи за баткото.

# 622
Да ме извинявате не искам да обидя никой, но какви са тия мъже страх ги да останат сами с детето. Много се дразня на такива дето памперси не искат да сменят и тн. Да не би само вие да сте ги правили тия деца. Ние жените сме си виновни, не стига, че ги носим и се мъчим 9 месеца ами и после да бягат. Аз моя мъж много бързо го нагласих, че не сме си направили дете друг да го гледа. В началото го беше страх да пипа малкия и разбираемо и мен ме беше страх сменях му памперсите и го преобличах ама после и той се научи и всичко прави. Даже сега малкия неми дава аз да го обличам за детска, а баща му. И детето има нужда бащата да се грижи за него така изграждат връзка.

# 623
patenceto, явно си е до човек. ММ отсега много иска да се занимава с бебето като се роди, ще видим на практика как ще е. Joy Но пък чета, че много татковци компенсират с други дейности - чистене, готвене, пазаруване. Не е като да гледаш дете, но си е вид помощ Wink

# 624
  • София
Моя сменя памперси кажи речи само той, аз дете не съм къпала от както се е родило. Проблема му е с храненето, по-скоро това, че аз ще дудна като знам какво ще хапват.

# 625
Ооооо моят мъж сменя с първото бебе наравно памперси с мен, къпеше го само той, защото аз съм кърмела и така и той си имал специален момент с детето си, ставаше през нощта наравно с мен, приспиваше го (и все още прави всичко това). Имам приятелки, които по 3-4 г не излизат никъде, защото таткото никога не е приспивал детето и то не може да заспи с него?!?! Ми нали са родители по равно, как така? При нас самият ми съпруг не иска да остава на заден план, ясно е, че има по-активни и по-пасивни личности като цяло, но според мен е хубаво да им се "делегират" някакви ангажименти с бебето, за да се чувстват и те част от картинката, убедена съм, че няма да има недоволен мъж Simple Smile според мен те сами се дръпват, защото си мислят, че като ги раждаме и гледаме първоначално ние те няма да се справят или ние им нямаме доверие... и ако затвърдим това с поемане на всички грижи за бебето, съвсем се отдалечават.

# 626
Не, нямах това предвид. Таткото също сменя памперси наравно с мен, даже сега това е мое задължение само през деня, когато е на работа. Къпането си е негово задължение от раждането насам, по-скоро при мен е инцидентно, защото аз си имам други проблеми и не съм много сигурна в ръцете.
По-скоро изразява нужда от помощ за готвене и чистене, но аз си я знам свеката, че не готви, а по-скоро ще иска да поеме, основната грижа за детето, което за мен не е Ок.
Както казах и по-рано, всяко мое правило се контрира, а мен това страшно ме дразни, а си знам, че мъжа ми ще си мълчи и тя ще си прави каквото си иска.
Да, не е някаква болка за умиране 2-3 дни, ама как да го обясня на бременния си мозък и бошуващи хормони.
А и аз искам да знам, че можем да се справяме и сами. В крайна сметка, ако искам помощ, имам уста, ама някои хора не го разбират...

# 627
  • WonderLand
И ММ няма търпение да се роди малкия и да си прекарват времето заедно по мъжки, не го е страх от бебока и даже е нетърпелив да са си самички. Аз нямам намерение да го щадя откъм грижи за бебето, защото искам да мога да разчитам на него на 100%.

Колкото до роднините оставам с усещането, че масово настроенията са на изтърпяване и почти няма ентусиазирани мами за такива посещения. Аз да ви кажа чесно на моменти се изнервям на свекърва ми как всичко иска да купи за бебето и да ме води по магазините аз да си избирам и на мен да ми харесват нешата, а не се усеща, че моята майка е в Австрия в момента и накрая за нея не остава нищо, което да избере и вземе за бебето. Освен това аз съм си харесала неща, които са само онлайн и искам да си ги поръчам, ама накрая се въздържам, за да не развалям кефа на свеки. То безумно и неблагодарно звучи, но имам нужда да е по-въздържана и да не дава толкова гласност на ентузиазма си, защото така за мен нищо не остава накрая. А на таткото думата директно се пренебрегва, все едно той не съществува, а на него милия му е много хубаво да пазаръваме двамата, да пипне дрешките, да прецени материята, размера, марката, станал е бебшки експерт и също се вълнува, като да не повярва човек.

# 628
Аз съм го решила проблема много просто... При нас ще бъде моята майка да ми помага. Казала съм й седмица-две, докато установя режим. На нея мога всичко да й кажа, кое как искам и т.н. Някак не си представям някой друг освен нея да ми идва. Даже не се е коментирало.

# 629
Момичета, да ви се похваля. Днес бяхме на преглед, малката вече е 2300гр, продължаваме с протеина, наддава въпреки остарялата плацента. 35+3 сме.😊😊😊

Относно роднините, свеки ще идва от чужбина като се роди малката, но от нея не се притеснявам, тя няма да е при нас, а пък е и много съобразителна. Майка ми ме притеснява повече, защото е много властен характер и много обича нарежда на всички кое и как да се прави и да обяснява че все тя е права а другите не са, което аз не мога да търпя и винаги сме се дърпали за тия неща, но ще видим как ще се справяме. 😁😁

Общи условия

Активация на акаунт