Първите ни ЮНСКИ бебчета – Диана и Калоян ще бъдат нашите късметчета - Тема 7

• 27 494
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
Как сте с подготвителните контракции? Мен от 2 дни май доста ме налегнаха... Бебето шава доста и ги провокира, и аз не знам вече то ли е, контракции ли са... и доста ми натежава вече, натиска ме ниско долу. В 35+2 дни съм. Ама и на мен не ми увира главата и още ходя на работа. Май ще трябва да се поспра. Едвам спя през нощта. Тежестта в корема, болката в кръста и хрупащият ми таз провокорат лоши сънища. На преглед чак в сряда...

# 91
  • София
Цитат на: sunny_kid link=topic=1114450.msg38685291оmsg38685291#msg38685291 date=1557426664
sweety2831, много съжалявам за това, което ви се е случило! Много сила и не губи надежда и вяра, сигурна съм, че съвсем скоро ще гушкате своята мечта! ❤ И моето СУЕ за месец и половина се е качило от 20 на 70, но се надявам да не е проблем, тъй като всичко останало е нормално
Аз пък много се притесних нещо, защото няколко пъти съм си похапвала маринована риба, а не знам дали е позволено. Гледам да не чета в нета и да не се шашкам.

Не се притеснявай за глупости. Ям и маринована риба и зелени салати и рохки яйца и пушени меса. Абе ям всичко, което ми се яде.

# 92
Момичета , като Ви.чета коментарите разбирам че за 8 месеца прегледи на мен все едно нищо.не ми.е правено. Доста разочароващо ми дойде , но се надявам да мине всичко добре до края ,че започнах да се плаша.

Е защо така реши? При мен прегледите минават в преглед на ехографа, доктора пуска доплер за малко, имах 1 БХС и 2 фетални морфологии, до тук 3 пъти съм ходила да дам кръв и урина и това е. На тонове не съм ходила, нито по други доктори.
Ами , защото нито доплер , нито морфологии , нито тонове нито нищо друго освен малко ехограф и кръв и урина

# 93
  • WonderLand
Animimi90 къде това, на частно ли се следиш? Доплер не всеки доктор има, но се изненадвам, че не са те пратили на фетална морфология поне. Мен доктора по ЗК изрично ме пита дали съм ходила на фетална. Ако имаш съмнения в доктора, който те следи го сменяй веднага, никога не е късно. Въпреки всичко вярвам, че нещата ще са добре при теб, не се безпокой. Някой тук още в началото беше казал нещо много хубаво, което аз си повтарям когато се притесня, а именно, че всичко е наред с мен и бебето докато аз се чувствам добре или нямам доказателство за проблем.

# 94
Animimi90 къде това, на частно ли се следиш? Доплер не всеки доктор има, но се изненадвам, че не са те пратили на фетална морфология поне. Мен доктора по ЗК изрично ме пита дали съм ходила на фетална. Ако имаш съмнения в доктора, който те следи го сменяй веднага, никога не е късно. Въпреки всичко вярвам, че нещата ще са добре при теб, не се безпокой. Някой тук още в началото беше казал нещо много хубаво, което аз си повтарям когато се притесня, а именно, че всичко е наред с мен и бебето докато аз се чувствам добре или нямам доказателство за проблем.
Ами водех се на частно до 7мия месец , след това ме регистрираха по ЗК при същата лекарка , но даже не ми спомена фетална , доплер и прочие. Така или.иначе аз съм.в 35+5 дни , и събота.имам.преглед при нея и смяъам да е последния там , защото вече ходя и при този който ще ме изражда.

# 95

Много е хубаво това, което си повтаряш и ви пожелавам на всички да е така, но обръщайте внимание и на най-малкото, защото аз се чувствах перфектно и нямах никакви проблеми, а накрая... Не искам да ви плаша и наистина се надявам всичко да е наред с вас и вашите бебета, защото това, което ми се случи не го пожелавам и на най-големия си враг. Искам само да ви кажа да си обръщате внимание на всичко, дори на най-малкото и незначително нещо и не се предоверявайте на лекарите, защото аз от голямото доверие, което имах на моя лекар стигнах до тук.

# 96
Аз в 34 седмица влязох в болница за 3 дни за системи за задържане, заради контракции и скъсена шийка. Изписаха ме с няколко вида лекарства, пих си ги чинно и всички контракции ми изчезнаха. Почти в 37 седмица съм и даже започвам да се притеснявам,че вече нямам контракции,дори да са подготвителни Sad

# 97
Sweety, аз също съжалявам за загубата ти! Каквото и да кажа ще бъде малко и незначително! Кураж!

# 98
Sweety, съболезнования! Случилото се е ужасно. Нямам подходящи думи, за да изразя емоцията си от прочетеното. Прегръдки.

Момичета, вчера минаха първите тонове. Обаче... малко поговорихме с доки за раждането... понеже нали бебка е голяма, той смята да минем на вариант секцио. Аз му казах, че искам нормално и остана другата седмица да обсъдим вече окончателно. Мрън!

# 99
Момичета, вчера минаха първите тонове. Обаче... малко поговорихме с доки за раждането... понеже нали бебка е голяма, той смята да минем на вариант секцио. Аз му казах, че искам нормално и остана
другата седмица да обсъдим вече окончателно. Мрън!
[/quote]

Колко да е голяма? Моя случай е подобен,затова питам. Аз в 36 седмица измериха бебето почти 3 кг, съответно ако дочакам термина ще е около 4 или дори повече, но моята каза на прегледа :" естествено ще раждаш, така те виждам аз" без дори да споменава размерите на бебка.

# 100
Супер. И аз искам нормално. Ще говорим другата седмица с него, дано се разубеди.
А иначе сега не я мери, в 34г.с. беше 2600 грама.

# 101
Докато бях на системи в предродилна зала, дойде едно момиче на 24 години и роди бебе 4860 гр. Не е невъзможно да родите нормално голямо бебе и при всички случаи е по-добре, просто на лекарите им е по-лесно секцио. Аз самото раждане не го усетих. Не знам дали продължи и 10 минути. Единственото болезенено физически бяха контракциите, които ми предизвикваха и това, че ми спукаха водите много рано, бебето вече беше в таза ми, а разкритието ми беше 2 см и половина, защото шийката ми не беше готова, още беше много рано за раждането... След като родих станах и си тръгнах сама, дори нямах нужда от раздвижване и нищо не ме болеше, а на родилките след секцио им беше доста зле .
Успех на всички! ❤

# 102
Lady vi същите мерки, в 34 и моята бебка беше 2600и лекарката само каза,че вървяло по към едро бебенце и ми се усмихна и на следващия преглед вече в 36 беше почти 3 кг без малко, тя дори не го коментира. Само каза,че вероятно няма да устискам до термин и ще се роди по-рано и че ще раждам нормално,  без да я питам. Така,че не се плаши. Ако много искаш нормално като мен си се застъпи за нормалното и това е. Аз лично  съм приела и варианта,че винаги е възможно от нормално да премине в спешно секцио,  но пък много искам естествено и ще си се пробвам Simple Smile Кураж!

# 103
Момичето с мен в стаята беше родила момче 4100, само епизиотомия и направили . Имала кръвоизлив после, вливаха и кръв. Първата вечер не и донесоха бебето, уж да се възстанови. На другия ден беше фурия, ставаше, сядаше, носеше бебето, обличаше го. Каза че се чувства добре. Пък аз с разкъсвания не можах да седна цяла седмица, пък моето мъничко беше. Хич не се впрягайте. А и измерванията не са точни.

# 104
И аз съм с по-голямо бебе 30г.с го измериха 2300, но за сега съм за нормално раждане. Отивам на доплер да видят колко е пораснал, стискайте палци.

Общи условия

Активация на акаунт