Любители на кучета - 93

• 27 556
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
Ама, чакайте сега малко. Нали ми бяхте обещали френчи да гушкам? Всеки пас си прави... а и Тео и Харльо и Киви все по-хубави стават. Ми... срам нямате. Triumph
Деспикъбъл хахахаха голяма бузана сладка. Много сте мили!

Аз се отказах от Каниверм, в кликниката казаха, че не предпазва от дирофилария и ако се пие, а кучето е болно, може да стане белодробна емболия. Купих й нексард спектър + дрантол 2 таблетки (за нея таблетка и половина). Жената каза, че ако няма оплаквания, стандартно на година се пуска фекална проба и ППК с още нещо си. около 80 лв са двете. Очаквам от едно списание да ми платят в края на месеца и мися да й пусна тези изследвания.

# 301
  • София
Напоследък съм станала доста мнителна, ама...
Как хем не действа на дирофиларията, хем кучето може да получи белодробна емболия, ако е болно? Няма как да стане, ако хапът не действа на дирофиларията.
Дронтал и Нексгард Спектра са ОК, само редувай Дронтал с Цестал примерно.
Иначе аз само кръвни съм правила профилактично (ПКК и биохимия).

# 302
Коте, ами каза, че дирофиларията е причинена от червей. Хапчето не предпазва от тези паразити и ако се вземе, явно по такъв начин си взаимодейства с тях, че се получава реакция опасна за кучето. То... ако избие пазаритите заедно с кучето, не е точно "противодействане" на дирофиларията. Аз така го разбрах, иначе нямам нищо против да го давам, сестра ми ми го намира по 1 лв. Къде са 2 лв за килата на Джина, къде са 30 за Нексгард, особено на фона на финансите ми. Ама някак си предпочитам да заложа на авторитета на лекаря и на сигурното.

# 303
Духче, взимай Джина и да ги разхождаме с Денис в парка Simple Smile

Кръв от преяждане и на мен не ми се вижда много реалистично и бих отишла за второ мнение.

# 304
  • София
Духче, въпросните хапчета Каниверм нямат съставка, която да действа на дирофиларията. Иначе нямаше да се бутаме с Нексгард Спектра + допълнително вътрешно обезпаразитяване (защото Нексгард не действа на всички вътрешни паразити).

# 305
  • София
Духче, объркала си ги май.
Каниверм е само за вътрешни, все едно даваш Дронтал
Нексгард спектра е за да убива кърлежи, бълхи и да лекува потенциално първично заразяване с дирофилария.
Тоест не предпазва от кърлежи, бълхи и комари, а ги убива и мори бацилите от тях.
Нексгард спектра покрива и някой вътрешни плоски червей, но аз така и не разбрах, тении ли са, глисти ли са, май не са, та затова се дава периодично,  аз на два месеца, и хапчето за вътрешни - дронтал, цестал, каниверм.

Нексгард спектрата може да убие сърдечните червей заедно с кучето, затова е добре при продължително прекъсване да се прави тест преди него.

Отделно има капки и каишки, които предпазват по предписание от налазване на кучето от кърлежи, бълхи и комари, но те не са за всяко куче, моето все кисне във вода, а каишки губим.
Отделно не на всяко куче организма, явно, реагира на капките, примерно Адвантикс достатъчно, за да го предпазват напълно.

Та затова, ако много се шматка човек по паркове, гори и поляни и места с бълхи и комари, най-сигурно Нексгард спектра или друга подобна комбинация. Поне по мое мнение.

# 306
  • о`майна лунна нощ е
Дух, само да допълня по отношение на дадено хапче против дирофилариоза, при вече заразено куче. Проблемът там идва от това, че червеят, който причинява заболяването, се развива в сърцето. Ако кучето вече е болно, се рискува при даване на хапче, то да убие червеите, които са се загнездили в сърцето и кучето да се натрови. Това ми обясниха и това предавам като информация защо при първоначален прием на хапчета за дирофилариоза е необходимо първо да се направи тест и едва тогава да се пият, ако кучето е здраво.

Josefin - много се радвам да те видя и тук! Колелетата ни събраха, ето че и кучетата го правят отново! Дано се оправи малкото пухче - разкошно е!

# 307
  • София
А аз да допълня, че има и обикновен нексгард, който не е спектра и който не действа и за дирофилариоза.
Щото ги бъркат хората понякога.

# 308
Ходихме до клиниката. Пробата е чиста. Явно наистина е преяждане. Док каза, че кръвта е от напъване и раздразнен ректум. Биха спазмолитик, дадоха ни прахче за вкъщи /от типа на Смекта било/ и някакви хапчета без опаковка, кафяви. Снощи яде варен ориз, спа спокойно. Тази сутрин малко гранулки.

poss, глисти покрива Спектрата, тении - не. Вече 2 пъти се случва пред мен да обясняват на други хора, че преди започване на Нексгард Спектра трябва да се направи тест. Ние не сме правили, защото не са ни казали. Вчера пак питах док, той каза, че няма нужда при нас. Предполагам, че защото кучето ни е малко и профилактиката /с други препарати/ е започнала още като беше на 4-5 месеца, през зимата, и вероятността за среща с комари е нищожна.

# 309
  • София
Духче, Харли е винаги готов за гушкане и целувки. Идвай! Hug

# 310
  • Пловдив
Туиг, благодаря! Караш ли усилено? Ние сега в Австрия толкова велоалеи, скъсахме се миналото лято. Това лято с куче и с ново бебе на път малко сложно ми идва като идея...ама кучето в коша и ще се наредят нещата!! То без това само не стои и иска да е залепено до някого постоянно.
За кърлежите говорите, ние юни някакво хапче ще трябва да пием, майка ми му ги купува и аз не знам какви, но уж предпазвали месеци наред. Вече е пил 1. Освен това е намазан зад врата с едно течно , което и то се предполага, че пази поне месец. Дано не ни хване, че тук не се пръска против кърлежи и дори хората се ваксинират, голяма пропаганда има с тази ваксина и едва ли не си в огромна опастност ако я нямаш. За детето се чудя , но не ми се ще хич.

# 311
Духче poss е обяснила много добре и подробно за хаповете. В случая говорихме, че няма проблем да заместиш Дронтал с Каниверм като препарат за вътрешно обезпаразитяване само, а не че той върши работата на Нексгард спектра. В София в клиниките гледам има тенденция да се отричат евтините варианти и да пробутват все най-скъпото. При мен има от всички хапове и ветеринарите ми препоръчват кое според тях за цената си ще свърши добра работа. От тях научих за Каниверм и както споменах от година го давам, като периодично сменям с Цестал и Дронтал.
des сладкиш бузат си имаш, а тоз черитикракия как доволно си лежи и се радва на присъствието на малката 😍
Завидях за Рилските езера. Планувам това лято са отида с Макс, ама не знам как ще го спра да не се топне в някое от езерата.
Всички болнички да оздравяват бързо 🤗

# 312
  • София
Във вет. клиники надценката е жестока просто. Аз затова от тях не пазарувам. Има разни вет. аптеки из София - там е по-евтино, а някой път от чужбина излиза по-евтино дори. Затова и никога не съм купувала обезпаразитяващи от клиниките. Само миналата година каишката на Балу (която ми излезе колкото 2 каишки същите от вет.аптека).
Снимките са разкошни, извинявайте, че не коментирам Simple Smile

# 313
Кръв в изпражненията от преяждане?
Виж, разстройство от преяждане да, често се случва при бебоци-кученца.
На 5м е.

# 314
  • Стара Загора

Любов ли бе...

Общи условия

Активация на акаунт