Любители на кучета - 93

• 27 933
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
FlameV, вероятно нещо се случва, аз тогава дори не успях да се изплаша, ама стопанинът на овчарката даже го отупа. А моят предишен Рекс, кОлито, се спусна и нахапа едно ама съвсем бебе, сигурно на месец или малко повече. Спасявахме го с едно момиче, оставено беше на улицата, майка и не го ще, аз го взех, ама то мъничко, на длан се събира. Пуснах го в кухнята у нас, Рекс навън не реагираше, но в кухнята, като се спусна и го захапа, беше му продупчил ушенцето, а по белите ми шкафове пръсна кръв, та си изкарах акъла. А мъничето как се разпищя.....не знам колко време го успокоявах миличкото. И Рекс го отнесе тогава и, докато намерихме къде ще бъде мъникът, при майка отиде накрая, та го затварях мъничкото в една стая и подпирах вратата със стол под дръжката, че Рекс си отваряше вратите. Може би територията си пазеше, а може и до куче да е.
Сегашната ми душица Рекс, като донесоха един мъник вкъщи, на 3 месеца, такава игра му дръпна с него, гониха се, онова се катери по него, хапа го, никаква агресия. Ама лабчовците нали не се водят пазачи, може и затова да е.

# 61
Днес бяхме на втори преглед и казаха, че малкото куче(порода померан) има луксация и май и на двете задни крачета има, ходи си нормално леко си вдига крачето от време на време, накуцва си както и вчера написах в темата, искат да му направят рентген, но трябва да го приспят за тази цел, а и ни искат 200 лева да снимката което също е доста, има ли как кучето да не св приспива за рентгена

# 62
  • София
С упойка се правят снимки.

# 63
Докато помня какво прочетох да пиша, че много сте изписали откак не съм влизала и не мога да насмогна. 😁
Flame не вярвам да го е нападнал с цел да го убие. Вивата колко пъти е била захапвана предупредително от Макс. Ама то такова чудо като нея миличкия не е виждал. Даже имаше и дупка на носа малката, но след реването пак се завираше при Макс да отмъква играчки и кокали. Имаше моменти, в които Макс търпеше лудориите й, но имаше и такива (малко бяха за щастие), в които си я скастряше.
didi в почти 99% правят снимките с упойка за да могат да нагласят кучето така, че снимката да е максимално ефективна. Малко кучета в будно състояние биха търпя ли и стояли докато ги гласят в неудобна за тях поза. Макс, когато трябваше да му снимат дупарата и опашката мина без упойка, но той е страшно спокоен и е дал на ветеринарите без проблем да го качат на масата и съответно да го нагласят за снимката. Но при снимка на крачета мисля, че няма куче което да даде някой да им ги опъва и наглася. Упойката не е толкова страшна, особено ако се касае за опитни ветеринари и младо куче.
А за обличането Макс замръзва щом му обуя или облека нещо. Препарира се и вади най-жалния поглед. Едвам дотътря до мен и иска да го нося на ръце. 😂
Сетих се за едни снимки преди многооо време, някъде три години май, когато за пръв път скочи в канала в полето и единственото, което намерих в колата бе една тениска която му облякох та поне малко да опазя седалките.
Та както виждате не остана очарован, основно от розовия цвят:

Ама се примири и седна на предната седалката да не изпусне някоя клюка по път:

# 64
...Преди няколко дни бяхме с кучето на Царевец....
Някъде другаде били ли сте ?По паркове,поляни ? Никога до сега не се е случвало да има кърлежи на Царевец,но пък в околностите на града-бол.

# 65
  • София
И Балу го снимаха без упойка като беше бебе на 5м., на мен ми облякоха оловната престилка и ми показаха как да го държа. Та си бях с него в рентгена и той беше спокоен. Но после за всяка следваща снимка и дума не даваха да се обели да е без упойка или аз да съм с него в рентгена.
Аз не ви се "похвалих", ама вчера имах "подарък" от Балу. Изакал се беше на дивана. Изобщо не го оправдавам, защото бяхме навън 40 минути сутринта, но той не благоволи да извърши това свещенодействие в мое присъствие и навън. Побеснях, а той хич не се трогна, че е свършил беля, а си нахалстваше за вечерната разходка.

# 66
...Преди няколко дни бяхме с кучето на Царевец....
Някъде другаде били ли сте ?По паркове,поляни ? Никога до сега не се е случвало да има кърлежи на Царевец,но пък в околностите на града-бол.

Не, обикаляхме из града, но не сме ходили в парковете. Двата на лицето да не ги видя - айде добре. Ама ушите й постоянно ги мачкам. Нямаше как да пропусна да го видя. И аз доста се изумих, но реших, че просто не са пръскали още там...

# 67
Скрит текст:
И Балу го снимаха без упойка като беше бебе на 5м., на мен ми облякоха оловната престилка и ми показаха как да го държа. Та си бях с него в рентгена и той беше спокоен. Но после за всяка следваща снимка и дума не даваха да се обели да е без упойка или аз да съм с него в рентгена.
Аз не ви се "похвалих", ама вчера имах "подарък" от Балу. Изакал се беше на дивана. Изобщо не го оправдавам, защото бяхме навън 40 минути сутринта, но той не благоволи да извърши това свещенодействие в мое присъствие и навън. Побеснях, а той хич не се трогна, че е свършил беля, а си нахалстваше за вечерната разходка.
Joy Joy Joy Ами, Коте Малко Сладко, то не се ака по поръчка, не е концерт по желание! Когато му дойде на момчето, случайно се е оказало на дивана. Ох, ама как ме развесели! То е известно, че на чужд гръб  и 100 тояги..... Mr. Green
Сетих се за едно гостуване с Рекс в къща на два етажа. Аз с него спя на първия етаж, но на отворена врата, в летните жеги беше. През нощта, нашият да вземе да се качи на втория етаж и направил купчинка пред вратата на една от стаите. Става жената от стаята посред нощ, стъпва в нещо меко и топло, изпързулва се и чак тогава светнала в коридора да види какво става. Аз съм си спяла, нали ме пазят, та ми е спокойно. Тя изчистила, изпрала, нещо като стъпчица беше пред вратата и на сутринта ми разказа. Та, тъй си е, кво да прави дЕтИту, кът му се е приакало, оправило се някак си, няма да ме буди я! Simple Smile Peace

# 68
  • Bарна, морето, сините вълни
Лабрекс, Коте, от сърце се смея. Laughing   hahaha
Преди няколко месеца в спалнята ни бяхме сложили едно много красиво пухено килимче за Ерос и той си го харесваше и спеше там. Но един ден усъмнахме с огрооомно аки върху килимчето. Такова не бях виждала никога, все едно кон се беше изакал.  Laughing
Въобще даже не му се скарах, толкова ми беше смешно, но изхвърлихме килимчето.
Все се смеем с ММ като си припомним.

# 69
  • под тепетата
На тва му се вика кафяв хумор  Mr. Green  Аз  съм обезкучена още 3-4 дни, та  си плакна очите с вашите красавци.

# 70
  • София
Пък аз ей сега си взех и Лили и купона вкъщи е на макс. Утре чакаме и Бела, изобщо не знам как ще я опазим от Злодеида, но ще трябва да се издържат малко заедно. Ще опитам да хвана тримата в кадър Simple Smile
Аз казах на наште и баща ми вика: е, голяма работа, че се е изакал вкъщи. Ама като разбра, че той ще спи там, вече не му беше много забавно хихи Simple Smile

# 71
  • Bарна, морето, сините вълни
С ММ гледахме "Кучешки живот". И двамата плакахме толкова много, особено аз, очите ми подпухнаха.
Гледайте го. Сега видях, че има и книга и обезателно трябва да я прочета.
"Хората са странни същества. Правят неща, които кучетата не разбираме - отиват си." У. Брукс Камерън

# 72
  • София
Оооо "Кучешки живот" е много готин филм, аз изхабих 2 пакетчета с кърпички като го гледах.

Между другото кърлежи 2 пъти съм махала в домашни условия с чесън. Преди 2 години Джефо имаше един точно на веждата над окото, ходихме на ветеринар, 3 лекари го държат и не могат да го махнат, защото 7 килограма животно се мяташе по тая маса като все едно беше 70 кг. Накрая докторът ми каза, че няма да стане така и да го упоят, за да го махнели...Категорично отказах и си го прибрах и реших някакви бабени методи да пробвам, а то взе че стана. Една скилидка стар чесън се реже на половина и със отрязаната страна, където е сочното, се натърква хубаво кърлежът и мястото около кърлежа. След 5 минути сам падна. Огледах го и си беше и с хоботчето и всичко завърши благополучно Yum

# 73
  • У Диспансера ...♥♥♥
Що рев изревах и аз на този филм 🤦🏻♀
Чак глава ме болеше после .
Коте, и Тео преди 2 месеца някъде я направи тая работа на дивана, незнайно защо 🤔

# 74
  • под тепетата
Е , как защо ? За да знаят всички, че е негов дивана  Joy
  Такива филми много ме разстройват, а и съм в такава възраст ревлива, че и от нищо тръгва водопад.
 Хубав ден и приятни разходки! 

Общи условия

Активация на акаунт