Лещи за очи - 7

• 47 999
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Дъщеря ми е на 19 (без 3м). Носи очила за далекогледство и астигматизъм.
Иска лещи. Казах ѝ да си запише час за преглед и да се консултира с лекарката.
Искам предварително да се ориентирам... възможно ли е носене на лещи при астигматизъм и далекогледство. И какви са лещите - меки или твърди?
Час за преглед ще може да си запише минимум след месец.

# 121
  • София
меки, торични лещи има
аз съм късогледа и затова не мога да кажа какво е усещането с далекогледството, но с торичните лещи се "родих". Няма такъв комфорт!

# 122
  • София
Здравейте,
Новак съм в носенето на лещи, но пък за сметка на това проблем не липсва. Купих си торични лещи на биофинити. Проблема при мен е че падат. Първия път като ги сложих, паднаха в офиса на бюрото на което стоя. Понеже знам, че е чисто ги оставих за носене. Бяха доста изсъхнали и реших че е от това. На  следващия ден ги сложих и целия ден прекарах с овлажняващи капки. Реших да си дам почивка понеже това беше второто ми слагане. Сложих ги след 3 дена отново. Изкарах целия ден, след това вечерта излизах  - връщам се, и едната леща е заминала някъде без дори да разбера. Явно имам сухо око... с което не мога да се справя. Случвало ли ви се е подобно нещо и изобщо има ли трайно решение на проблема?
Освен диоптри лещите имат кривина и диаметър. Най-вероятно кривината не е подходяща. Ето https://www.lentiamo.bg/terminologichen-rechnik/bazova-krivina-n … tnite-leshti.html

На мен никога не ми е падала леща, освен ако не си търкам много очите. Но при дъщеря ми имаше проблем и то с едното око. Тогава и дадоха лещи с малко по-малък диаметър и явно при тях кривината съвпадаше с тази на окото.  Wink

# 123
Лещи да падат от вятър и от мигане! 😵 Направо се стресирах, а нося лещи от 20 години! Не падат дори при търкане на очите, а само се разместват в окото. Но сигурно си зависи от очите.

# 124
  • 1st floor
И на мен не са ми падали лещи, а нося над 20 години. Меки. На последния преглед при очния докторът ми каза, че имам и малък астегматизъм, освен леката промяна в диоптъра. Покани ме в другия му кабинет за преглед, че в този нямал апаратура. Но нещо не мога да стигна до там. Ако отида да си поръчам нови лещи, стъкла и рамка (още не съм), мога ли да отида с неговата рецепта и там да разчитам, че ще ми определят правилно астигматизма? newsm78 Само на апаратурата ли се гледа или има и човешки фактор? newsm78 Торичните лещи за този проблем ли са? newsm78
Относно работата на компютър - далеч по-комфортно ми е с очила. Същото важи и за помещения с прекалено изкуствено осветление. Ако трябва да стоя цял ден в такова, ми идва да се гръмна.

# 125
  • София
меки, торични лещи има
Благодаря.
Изпращам я на очен. Всъщност скоро и двамата (тя и брат ѝ) трябва да ходят на контролен преглед. Но се замотах със записа на часове.

Преди n на брой години ми бяха казали, че с астигматизъм мога да нося само твърди лещи.
Аз имам кратък опит с цветни лещи. Така и не свикнах със слагането и съм ги носила малко. Не са ми падали.

# 126
  • София
Става въпрос за ситуация с много силен вятър при мен и попадане на прашинки. Окото се изсушава.
 Имаше известно време, в което лещите ми не бяха подходящи. Не е болка за умиране и да се случи.

За астигматизъм се прави отделно измерване, защото трябва да се определи градуса на лещата. В различните фирми стъпката е различна. Аз на едното око ми беше 15 и трябваше повторно да определяме дали виждам по-добре с 20 или с 10.

# 127
  • София
За астигматизъм се прави отделно измерване, защото трябва да се определи градуса на лещата. В различните фирми стъпката е различна. Аз на едното око ми беше 15 и трябваше повторно да определяме дали виждам по-добре с 20 или с 10.
О, аз ще я накарам да вземе рецепта и за лещи и за очила. Като я знам каква е... трудно ще свикне с лещите.
Тя трудно издържа очен преглед (измерване на очно налягане) пък какво остава всеки ден да слага и маха лещи. Но откакто сложи очила иска лещи. Тогава беше малка за лещи и очната я отказа.

# 128
Леле, аз какви драми правех в началото... Хем исках лещи, хем припадах от ужас. 🙃

А цветните лещи са съвсем друга бира. За мен няма свикване с това изобретение.

# 129
  • София
Аз вече лещи не мога да нося, одъртях. Нося очила с прогресивни стъкла (+ и -) + астигматизъм (1 цилиндър).
Каквото реши това да носи Simple Smile Далекогледството ѝ расте, при астигматизма няма промяна.
Още сега ще звънна да запиша час за преглед.
Благодаря ви.

# 130
  • София
Аз вече лещи не мога да нося, одъртях. Нося очила с прогресивни стъкла (+ и -) + астигматизъм (1 цилиндър).
И аз съм така. Но навън не мога да ходя с очила. Пречат ми и най-вече нямам периферно зрение, което  в софийската лудница си е страшно. И си купих очила за четене.  Grinning Ходя си с лещи и когато трябва да прочета нещо, слагам очилата над лещите.  Laughing

Май има и бифокални лещи, но са много скъпи.

# 131
Освен че са скъпи, бифокалните лещи поне при мен не вършеха и никаква работа - с тях не виждах добре нито надалече, нито наблизо Laughing
По принцип очите ми приемат перфектно лещите, рядко се налага да слагам капки изкуствена сълза, въпреки че съм цял ден пред компютър. Ползвам тези, които се носят цял месец без да се махат, и съм много доволна. Щях да преглътна по-високата цена на бифокалните и да ги ползвам, ако предоставяха прилично качество. Любопитно ми е - има ли някой, който да е ползвал такива и да е доволен?

# 132
За бифокалните и аз се нареждам за мнения, дано някой да каже нещо, в оптиката питах и ми казаха, да не се занимавам с такива лещи, трудно се "уцелвал" диоптъра и пр. Нося лещи от 25 год., като в един момент се наложи да взимам за лявото око торична. Очила пробвах няколко пъти, повече от половин час не мога да ги изтрая.
На мен пък непрекъснато ми сълзи дясното око във външния ъгъл, но на прегледа не ми казаха нищо, доктора накара млада докторка да ми обясни за операция, която аз отказах, и той си взе чашката с кафето и най-демонстративно излезе от кабинета, Освен тях в кабинета имаше една сестра и още един човек, не разбрах какъв е, и просто ме досрамя повече да питам.  #2gunfire

# 133
# 134
Някой с екстрата "светкавици" в окото? Crazy
От 2 седмици в периферното зрение на едното око имам такъв ефект...четох естествено в нет-а; ходих на преглед - разшириха ми зениците, огледаха стъкловидното тяло : имам изменения (очевидно  симптоматиката го показа) и леко отлепване на периферията на ретината. Категоричен отговор обаче от офталмоложката не получих. Цитирам: "според бг учебниците трябвало да се направи "обшиване" с лазер Rolling Eyes, според американските- не...и сега да търся ли друго мнение??? Tired

Общи условия

Активация на акаунт