Лещи за очи - 7

• 47 415
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
Дъщеря ми харесва Биофинити, мисля че са едни от най-добрите.

# 436
  • София
Имам въпрос към носещите твърди лещи. Може ли да се носят по 12 ч. на ден. Още не мога да се престраша, а това е по-евтиния вариант за да виждам добре.

# 437
Имам въпрос към носещите твърди лещи. Може ли да се носят по 12 ч. на ден. Още не мога да се престраша, а това е по-евтиния вариант за да виждам добре.
Аз ги нося по толкова, че дори и повече. Но проблема при мен идва при носенето на очила, надалеч изобщо не виждам както с лещите.

# 438
Няма проблем да ги носите по 12ч стига да си овлажнявате очите достатъчно, за да не ви задразнят или да почне да ви боли глава.

# 439
И аз от скоро нося лещи Биоинфинити енерджи и съм много доволна.
Преди това в оптиката ми продадоха някакви твърди,изобщо неможех да ги понеса,изсушаваха ми очите и ми дразнеха.
Но аз и не  бях носила лещи никога.
А сега с тези нямам проблеми.
Но всеки месец трябва да ги сменям ,месечни са .

# 440
Здравейте, нося лещи от 26 години и досега криво ляво се оправях. Но от десетина дни почти не виждам наблизо. Последния път, когато ходих на доктор ми каза, че в един момент както си нося лещите ще трябва да слагам и очила, за да работя. Вие как се справяте, въпроса ми е към тези, минали по този път? Ще се стягам да ходя пак на лекар, но ако някой сподели нещо от опит, изключително много ще съм му благодарна. За мултифокалните лещи, ако така се изписва, знам само, че много трудно се нагласят.

# 441
  • София
Здравейте, нося лещи от 26 години и досега криво ляво се оправях. Но от десетина дни почти не виждам наблизо. Последния път, когато ходих на доктор ми каза, че в един момент както си нося лещите ще трябва да слагам и очила, за да работя. Вие как се справяте, въпроса ми е към тези, минали по този път? Ще се стягам да ходя пак на лекар, но ако някой сподели нещо от опит, изключително много ще съм му благодарна. За мултифокалните лещи, ако така се изписва, знам само, че много трудно се нагласят.
Аз си купих плюсови очила, които слагам, когато съм с лещи и трябва да прочета нещо. Имам и очила, които са с по-малък диоптър от лещите. Нося ги вкъщи, където не ми трябва да съм с "орлов" поглед за далечни разстояния и не ми пречи, че са по-слаби. С тях нямам проблем да чета. Така че, вариант е по-слаби лещи, но на улицата няма да виждаш добре. Sad

# 442

Вариантите са да слагаш очила за близо при четене и работа с компютър или мултифокални лещи, аз ще пробвам мултифокални лещи и ще споделя, сега са ми дали една пробна и определно виждам по-добре, но да видим като взема тези които ми определи докторката. Иначе и аз имам едни по-слаби очила за корекция на късогледството и като съм вкъщи с тях карам напоследък.

# 443
  • IC 1101,Abell 2029
Момичета, отдавна не съм носила лещи и се губя в изобилието на пазара, какво е важно да гледам висока кислородопропускливост или водно съдържание.

Купих PureVision 2, но не ми допадат... загледах тези, какво ще кажете?
https://www.leshti.bg/acuvue-oasys-12-leshti
https://www.leshti.bg/topvue-premium-12-leshti
https://www.leshti.bg/biofinity-6-leshti
Първите са с различна базова кривина от другите,така че трябва да си знаеш точната базова кривина.Третите ги носих няколко години,но поради кой знае каква причина започнах да развивам синдрома на сухото око и се отказах от тях тъй като са с високо водно съдържание,а доколкото четох с такъв синдром по-добре е лещите да са с по-ниско такова.Сега съм на вторите,едномесечни,но не премиум варианта но нямаше подобрение с изключение напоследък към края на носене на вторият чифт.Междувременно си взех и PureVision с 36% водно съдържание.Ако няма дълготрайно подобрение с TopVue,ще пробвам и тези на Bausch&Lomb.

# 444
  • София
Алекс, благодаря за отговора, купих и от трите, ще видим с кой ще се харесаме най-много.

Интересно, че ходихме с детето в Токуда, точно за да ни прегледат и изпишат лещи, абсолютно никой не ни уведоми за кривината.... детето е с големи очи, дано правилно да съм избрала 8,4, че другата опция беше 8,8, което за мен звучи да са по-извити, дано ми е правилна логиката. Аз съм с астигматизъм и при мен нямаше опция всички май бяха 8,6.

# 445
  • IC 1101,Abell 2029
То за харесването хубаво,ама заради кривината да не стане зле от здравословна гледна точка.Ако нищо не са ви казали за кривината,може би е стандартната 8.6,ама знае ли човек...По-добре е да се знае със сигурност.

# 446
  • София
Ani Sim,къде ходите за напасване на муртифокалните лещи?

# 447
  • София
То за харесването хубаво,ама заради кривината да не стане зле от здравословна гледна точка.Ако нищо не са ви казали за кривината,може би е стандартната 8.6,ама знае ли човек...По-добре е да се знае със сигурност.

Ако наистина беше проблем, май по време на прегледа щяха да ни кажат. Ще се обадя утре да питам.

# 448

При една докторка контактолог, кабинетът и е в Оптиката на ул. Асен Златарев 21, д-р Кръстева се казва, от контактолозите на Клокотница е, но мисля не приема вече там.

# 449
  • София

При една докторка контактолог, кабинетът и е в Оптиката на ул. Асен Златарев 21, д-р Кръстева се казва, от контактолозите на Клокотница е, но мисля не приема вече там.
Може ли телефон за контакт и работи ли със здравната каса?

Общи условия

Активация на акаунт