Цветята в нашия дом - тема 76

• 27 398
  • 733
  •   1
Отговори
# 420
Не се плаша на палмата а на семената(полските цветя)засяти до нея!

# 421
  • на острова на мечтите
Не се плаша на палмата а на семената(полските цветя)засяти до нея!
ами извади я внимателно.
Семената не би трябвало да пострадат.

Ето го у моят цъфнал сукулент.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2019, 16:21 от danilu

# 422
Затова казахме внимателно да я извадиш.
Освен това ми се струва, че комбинацията с полски цветя няма да е удачна, те сигурно ще искат много слънце, а тази палма хич не вирее на пряко слънце.

# 423
Ами щом полските цветя и кактуса са добре заедно едва ли с палмата ще има проблем

# 424
Кактуса няма нищо общо с палмата. Тази палма специално вирее добре на сянка. В малка саксия и от време на време пулверизиране на листата и. Кактуса може да живее на пряко слънце както и полските цветя. Но и кактуса ви е в много голяма саксия.  Всички цветя развиват коренна система докато напълнят саксията с корени и чак тогава започват да растат нагоре. За това има различни размери саксии. Ширината на саксията се измерва спрямо "короната" на цветето.

# 425
Благодаря!

# 426
  • на острова на мечтите
Според мен кактус върви само с друг кактус. Полските цветя искат вода.

# 427
От две седмици живеят заедно,нищо им няма,никнат като луди...

# 428
  • Варна
Съгласна съм. Много са ми странни тези комбинации - палма с полски цветя и кактус с полски цветя. Защо? Кактусът пък иска много малка саксия, малко пръст и много оскъдно поливане. НЕ виждам как това се връзва с полски цветя... Две седмици не са достатъчни за да си направиш изводи. Както растат като луди нали ще го закрият в един момент? Не му е мястото на кактуса заедно с тях.

# 429
Две седмици са много малко, за да прецениш дали им е добре заедно.

# 430
Кактусът се чувства добре в тази саксия,с пръст за кактуси го пресадих,а саксията ми я препоръча цветар,кореновата система му е добре.

# 431
# 432
При мен работи.

# 433
Полските цветя са ти по три сантиметра. Като избуяят хубаво, тогава ще стане проблем. А и за две седмици, кактусът ще понесе повече вода (другите цветя я изискват), но да не се чудиш след още две, защо се е скапал.

# 434
Няма смисъл момичета да пишете повече, съветите очевидно не се приемат.

Общи условия

Активация на акаунт