Цветята в нашия дом - тема 76

• 27 344
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
  • оттам, откъдето започва България
Прекрасен е!
Моят е с по-малко пъпки тази година, но то след няколко години избухвания, явно има и затихвания.
Пъпките му са в растеж към момента. Simple Smile

# 151
Ха-ха, голема съм градинарка няма що. Като видях черито зад разкошните цветове на кактуса се сетих, че си купих семена на жълти черита, ей така за красота, но не съм ги посяла още, комай ще са за догодина Mr. Green

Знаете ли каква глупост направих аз. В старите саксии с почти загинало мушкато сложих семки от телефонче, като идеята ми беше уж да извадя изсъхналия корен. В една друга саксия пък боднах чепки от мушкато, ей така, защото нямаше къде да ги сложа. Саксията беше пълна със пръст от миналата година дето я бях събрала от други саксии. Почнах да ги поливам от време на време и се оказа, че корена мушкато, който го бях писала за заминал се раззелени и направи доста листна маса и даже пъпки заформя, да, ама и телефончетата вървят много добре и сега задушават взаимно, а в другата саксия се оказа, че в пръстта е имало семки от латинки. Сега са буйни, едри и страхотни, да, ама и мушката са се хванали и пъпки имат, аха да цъфнат и в тая саксия се задушават. Проблема е, че не могат да се местят нито латинките, нито телефончетата, а за първи път са ми такива едри и разлистени, защото саксиите са около 10-12 литра, досега все в сандъчета съм ги гледала и явно им е било плитко и почвата им е била малко, защото не бяха много вървежни.

За петуниите всяка година си казвам, че няма да ги садя и като ида в Бриколаж и ги видя на промоция направо без пари си вземам и си запълвам всички сандъчета и после едно и също... Макар, че миналата година бяха сравнително добре, аз ги изрязах някъде септември и те се форсираха и цъхтяха до първи сняг, даже от попадалите семки и разсад стана, но заради студа и късното време нищо не се получи.

# 152
Не бях поглеждала поне от седмица живите камъчета (нали не се поливат). Изгнили са половината. Дорева ми се. Да пресадя ли в друга саксия останалите?

# 153
Здравейте, имам подаръци саксийни цветя - спатифилиум, антуриум и замиокулсак. Препоръчайте ми тор за тях, ако може  един вид да е за трите. Искам големи листа и цветове от спатифилиума и антуриума.
Аз имам течна за моите орхидеи, и още един вид течна за мушкатата, които имам на балкона, както и кутия син кристалон.
Благодаря!

# 154
  • DE
Бегония, цъфнала Heart Eyes само една от пет вида. Другите много трудно избиха, почти ги бях отписала, но всички покараха. Само дето са по-дребни и нямат абер за цвят Tired
Скрит текст:

# 155
  • на острова на мечтите
Blackcat6, това е то конкуренция в действие. Двете растения се стремят да покажат кой е по-по- най-....

# 156
Ако вече досаждам ще ме извинявате, но розовия кактус днес сутринта имаше точно 7 цвята

# 157
абсолютен разкош!

# 158
  • в огледалото на живота
Ако вече досаждам ще ме извинявате, но розовия кактус днес сутринта имаше точно 7 цвята

Колкото и да не обичам бодливковци,този е разкошен  Heart Eyes
Щастливка  Wink

# 159
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
досажай, досаждай още!

Heart EyesHeart EyesHeart Eyes

# 160
  • на острова на мечтите
Най-новите летни попълнения.

И ей тази красавица:

# 161
Обожавам антуриумите. За съжаление моите умряха.

# 162
  • на острова на мечтите
Аз имам два антуриума. Този е миналогодишният. Мм ми подари още един, също толкова голям та си имам две еднакви китки.

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 19:57 от danilu

# 163
  • оттам, откъдето започва България

Обожавам кактуси, а това, което си споделила, е невероятна красота.

# 164

И аз не обичам бодливковци, но няма  как да не ме пленят твоите. Красота!

Общи условия

Активация на акаунт