Цветята в нашия дом - тема 76

• 28 035
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
  • оттам, откъдето започва България
В тази прекрасна цветна тема няма как да има лошо мислене.
Въпросът е, да се вслушваш в препоръките на по-знаещите в темата.
Със сигурност аз не съм от тях, защото умарям цветя без да искам.

# 451
От какво беше болен спатифилиума?  Листата как изглеждаха преди да ги орежеш?

# 452
Бяха лилави и проядени,увяхнали,а от там и цялото цвете...

# 453
Аз не мога да помогна. Не съм виждала лилави листа по спатифилиум. Ако бяха на чернк петна листата знам какво му е. Но лилави, не знам...

# 454
Да точно черни бяха,не се изразих правилно.

# 455
Мисля, че в такъв случай корените са загнили от преполиване или са се разболели от лоша почва и няма да израстат повече стръкове и листа. При мен така станаха листата на антуриумите и се оказа, че корените са болни.

# 456
Почвата е доста хранителна и никога не е бил преполиван.Един път седмично съм го поливала.

# 457
Ами това е което знам аз от опит и четене за различни цветя. Друго не знам какво може да е. Освен да занесете 1 листо в агро аптека и да попитате дали не е някаква болест.

# 458
Благодаря ти,Злодеида!

# 459
  • на острова на мечтите
Благодатя ви, за комплиментите за кактусите. Наистина са невероятни. И трите са ми подарък. С тези размери, цените са доста солени.
За цвета, дано не го изпусна. Ще го снимам.
За спатифулума, остави го малко да се засуши. А ако има чинийка , махни я. Ако корените не са изгнили, ще пусне листа. Имаме в коридора на работата със същият проблем. Смятах, че няма да го бъде, ама докато бяхме по отпуски и никой не го е поливал до откат, се съвзе. И цъфна с много фунийки. Дано и твоят се оправи!

# 460
Привет, момичета!
Преди два месеца си купих кампанула и я гледам на терасата.
Как мога да я съхраня зимата?

# 461
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
моята на открит балкон оцеля, а прибраната на топло загина.

но тя е в сандъче, в саксия има опасност целия обем пръст да замръзне и заедно с нея да замръзнат и корените.

# 462
Благодаря, St. Dobri!

# 463
Аз да питам за мушкатата. При условие, че температурата не пада под 0 до минус един два градуса, могат ли да останат навън?

# 464
  • Варна
Аз да питам за мушкатата. При условие, че температурата не пада под 0 до минус един два градуса, могат ли да останат навън?
Според мен да, но все пак е желателно да са под навес, под дървета, нещо такова, за да се предпазят от слани.

Общи условия

Активация на акаунт