GoT 38 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Дракарис! /13.05-19.05/

• 66 207
  • 2 540
  •   1
Отговори
# 1 995
Опасявам се, че приписвате на Санса прекалено остър ум. Тя не видя истинската Денерис, така като Варис. Тя не хареса идеята, че ако Денерис седне на трона, то пак няма да има независим Север. Това е всичко.
Остава и неоспоримия факт, че независим Север и при Церсей нямаше да има.
Та ми е много чудно каква и е била стратегията за бъдещето без да знае за Джон.
Мисля, че на всички герои приписваме доста повече качества, отколкото показват в този сезон, за да си оправим вкуса от бозата и да направим историята по-поносима. Ако исках да гледам Листопад и как Али Ръза, а.к.а. Джон Сноу седи и гледа в една точка, а Ферхунде а.к.а. манипулаторката Санса крои интриги, щях да гледам Листопад. Тук все още имам надежда, че има някаква интрига, игра, замисъл...НЕЩО повече от това, което гледахме...и което беше...тъпо...нетипично тъпо за сериала.

# 1 996
Санса и Варис са единствените, които успяха да видят каква е Дана наистина. Трябваше да се действа по някакъв начин.

И реално какво спечелиха? Варис се прости с живота, Санса тепърва ще видим дали нещо ще спечели или ще загуби. За мен лично, рискува да загуби брат в лицето на Джон, защото нищо чудно той да се отвърне от нея като разбере какви ги е свършила.
Е, защо да се отвръща? Предстои да видим, де. Колкото и да го обсъждаме, докато не излезе епизода, нищо не знаем. 😂
Варис се опита да я отрови и не успя.
Санса само може да чака какво ще се случи. Дали печели, или не, ще разберем на финала.

# 1 997
  • Бургас
Това също ме дразни в образа на Санса. Пуска фитила. Чака, чака и после ще ръси мъдрост.

Спойлерите най - вероятно са верни, което е разочароващо. Чаках последна битка над ЗХ и евентуално Джон да защити дома си. Така поне ще има причина, а не повод да детронира Денерис. В последствие да се освести и седне на трона.
Образите Санса - Джон за мен са като Кутрето - Нед
На трона Кутрето място няма, най - малко при претендент като Нед.

# 1 998
  • Варна
Ние разглеждаме нещата от логичната гледна точка на хора, спокойно движещи всекидневните си дела. Във филма героите постъпват така както постъпват хора във вихъра на събитията, когато няма много време за мислене, а трябва да се действа. Нормално е да правят много грешки и да са подвластни на чувства и емоции. Това за всички го казвам, да не помислите, че е оправдание за палежа на града. Затова казах, че я разбирам Денерис, не я оправдавам, но я разбирам защо го направи. Докато Санса имаше достатъчно време да мисли и претегля, тя взе своето решение и според моето мнение, то не е в полза на брат й, а според някакви нейни си цели. Ето, и Аря беше хладнокръвна убийца, когато екзекутира Кутрето, даже и като се биеха с мъртвите успя да запази самообладание, свитна Краля на нощта, но и там всичко беше планирано и стана горе-долу както го мислеха, с някои изключения. Те си знаеха какво да очакват - тежка битка и много жертви. Ама в КЧ и на Аря й падна маската на печен убиец като видя ужаса и трагедията. Тогава сети ли се коя е и каква е? Не. Искаше само да оцелее и да се махне.

Някъде из книгите, не се сещам в коя точно, четох нещо по този повод - "в злобата на деня човек не мисли, той действа". Точно така става и тук. Когато трябва да действаш на мига, защото от това зависи живота ти, логиката често ти бяга и после сам на себе си се чудиш защо си направил нещо или не си направил.

# 1 999

10 Не!Ща, които сигурно ще се случат в последния Гейматронс

May 17, 2019      zhelyo      569
Остава един епизод. Всички са разочаровани, някой измряха, а много строителни предприемачи вече избират долнопробни евтини материали и саката работна ръка, за да възстановяват Кралски чертог. Ето какво ще се случи в понеделник.

Внимание - може би спойлери. (ако познаем)

1. Джейми Ланистър е оживял под камъните благодарение на желязната си ръка. Изпод камъните го измъква Бриен, но тя не му връзва пак и му вика да си се замозадоволява с очукания и смачкан чугунен крайник

2. Пост във фейсбук, събрал 31 милиарда лайка (1 like = 1 USD) и сръчни японски доброволци ще са възстанвили Кралски чертог за един ден, а Денерис ще е пратила дракона си на чеверме.

3. Аря след толкова убийства получава обвинение от НАП за укриване на ДДС, взимат ѝ коня, не стига да посее смърт никъде, дели килия с Баневи и Ветко.

4. UEFA настоява от следващия сезон да се въведе VAR, защото има запис как камбаните почнаха да бият, преди тая да опожари всичко, деби глухата куковица.

5. Джон Сняг е заразил Денерис със сифилис, хванат от рижавата дивачка преди няколко сезона и двамата внезапно умират, без сценаристите да ни зарадват с развитие на отношенията им.

6. Бран ще се всели в тялото на братовчед си Снежанко и ще го принуди да си бие сам шамари, но после ще полюбопитсва и какво има из гащите

7. Сам Тарли печели Стани богат, като Михаил Билалов цял епизод не може да е пренебрежителен спрямо него, щото много е чел и е убил бродник.

8. Санса ще се ожени в предаването Женени от пръв поглед, защото ѝ е доскучало и иска да изживее още една от онези връзки, дето са я направили доминатрицата, която е днес.

9. На железния трон сяда Тирион, след като през целия епизод опитва да се покатери със стълба, въже, хеликоптер и накрая си слага книгите на Джордж Р. Р. Мартин, така че поне да се ползват за нещо в тоя филм.

10. Човек, пуснал спойлери във фейсбук прекалено рано, бива застрелян от комшия, възползвал се от закона за самоотбрана. Бойко Борисов взима оставка на министър, пуснал спойлер

# 2 000
На Денерис какво й пречеше да обмисли действията си по опожаряване на КЧ? Нали тук спорихте, че даже било премислено, планирано действие, даже едва ли не задължително, че да я приемат? Имаше дълго изложение колко било типично, логично, и колко подсказки имало. Значи не е спонтанно решение. Даже я молиха преди това да не го прави- Тирион. Заявни го на Джон. Уговори се със Сив червей Simple Smile

# 2 001
  • Бургас
Ох, Bradley Cooper!
Рева от смях!

Хепи, аз смятам, че Денерис беше предварително решила да сътвори всичко направено. Като това беше единствен възможен ход за нея. Такива изкуквания, в стил маймуна с граната не ги вярвам изобщо. Чакам да захапе Джон и Севера и развръзка. Ама ще видим.

# 2 002
Защо аз мисля, че Санса призна:
1) Независимостта на Севера. Дана даде ясни заявки, че иска да управлява всички 7 кралства.
2) По - добър монарх за всички. Не само, че тя не я харесва, но и усети страха на Тирион и в нейната глава, естествено, Джон е по - добрия избор.
3) От страх за Джон. Дани е непредсказуема, отиват на война и Джон е в опасност, но ако Тири знае кой е, може да се опита да го защити по някакъв начин.

Това са си мои разсъждения. Санса не мога да я видя като Бейлиш, защото издаде една тайна. През целия сезон действа логично и беше in character, както казват. 🤣
Кутрето беше хитро и подмолно, щеше да прави мили очи на Дани и после да и забие нож в гърба.

# 2 003
И аз мисля, че Кутрето веднага би се лепнал да се мазни на Денерис, а Санса направи точно обратното, даже дискутирахме колко странно е това. Очакваше се да е по-сдържана, мазна, "благодарна" и т.н. А тя я захапа пред всички, насаме и пред Джон. Нищо скрито покрито не видях

# 2 004
Кутрето беше хитро и подмолно, щеше да прави мили очи на Дани и после да и забие нож в гърба.

От моя гледна точка точно това направи Санса, казвайки на Тирион за произхода на Джон. Наясно е, че ще стане конфликт между двамата Таргериън, дори и да решат да играят заедно. Достатъчно ясно даде на Денерис да разбере, че не я харесва, надявайки се, че след като открито е заявила неприязънта си към нея, никой няма да реши, че е способна и на задкулисни маневри. Така, де - откритата опозиция не е опасна.
Лично мнение - на Санса не и пука за Севера като цяло. Иска да е лейди на ЗХ, за да се има за човек в собствените си очи. Ще прегази всеки, за когото смята, че ще и дръпне одеялцето.

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 09:35 от Аниш

# 2 005
  • Варна
Данката му каза, че Санса не е същото момиче, с което е израснал, ама кой да слуша... Тя много неща му каза, които са истина, но нали стана върховния злодей сега и никой не чува.

# 2 006
Да, Данка му каза, Санса му каза, а той милия, седи и мига и...нищо Joy

# 2 007
  • Бургас
Кутрето беше със силните. Но аз виждам два варианта:
Ако беше тръгнал с Денерис, щеше да забие нож в гърба на Санса Simple Smile да надъха Деня, че са опасност заради Джон и дракарис ЗХ.
Ако беше останал до Санса, щеше да пусне слуха по същия начин, за да елиминира я Джон, я Дена... квот падне.

Хепи, едната му казва “черно”. Другата “бяло”. Едната му е сестра. Другата я уважава, евентуално обича и се е била рамо до рамо с него, спасила му живота. Коя да слуша? Много ясно, че нито едната. Те ще го побъркат тия кокошки.

# 2 008
  • Варна
Ми пасивен си е човека, то всичките сезони, все като имаше нещо с жена свързано, тя го побутваше Simple Smile Инициативен беше като спасяваше диваците, в битките също беше деен, но иначе...

# 2 009
Myself-двамата идиоти твърдят, че Денерис е взела решението на момента, докато гледала Червената цитадела. Инче има достатъчно основание да смятаме, че решението е взето предваеително, но създателите явно не бяха гледали епизода.

Елвонора- аз харвсвам Кутрето. Успокой се.
Аниш- и мен Джон ме дразни от време на време поради същите причини. Малко идва мрънкало и се самосъжалява и вечно най скромния.

Не мисля, чв Санса търси конфликт, а търси стабилност и независимост. Джон не я послуша, въпреки предупрежденията и тя намери начин да действа. С този си ход може да спечели брат крал и стабилен и защитен Север.

Общи условия

Активация на акаунт